Home / Featured / To ΑΣΕΠ για γραπτό διαγωνισμό για εκπαιδευτικούς. Τι αναφέρεται στην ετήσια έκθεση

To ΑΣΕΠ για γραπτό διαγωνισμό για εκπαιδευτικούς. Τι αναφέρεται στην ετήσια έκθεση

Δημοσιεύτηκε: 5:10 μμ Ιούνιος 5th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το ΑΣΕΠ θα ήθελε να τονίσει ότι είναι σε θέση να διεξάγει ένα τέτοιο διαγωνισμό υπό την προϋπόθεση ότι θα δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή διαγωνισμού σε όλα τα μαθήματα, τη διόρθωση των γραπτών και την εκδίκαση των ενστάσεων.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί 18-24 μήνες. Αυτό αναφέρεται στην ΑΣΕΠ-ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ στην οποία γίνεται αναφορά και στο γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις τους.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

α. Προσλήψεις εκπαιδευτικών:

Ο τελευταίος διαγωνισμός για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στη χώρα μας έγινε το έτος 2008. Έκτοτε, για λόγους που εκφεύγουν της αρμοδιότητας του ΑΣΕΠ να προσδιορίσει και αξιολογήσει, δεν έχει διενεργηθεί άλλος τέτοιος διαγωνισμός.

Αναμφίβολα, βέβαια, ήταν θετικό το γεγονός ότι για τη  σχολική χρονιά 2016-2017 ο έλεγχος των ενστάσεων  κατά των πινάκων διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανατέθηκε στο ΑΣΕΠ ρόλο που έφερε σε πέρας  παρά τα στενά χρονικά περιθώρια που υπήρχαν και το γεγονός ότι μόλις είχε αναλάβει (18.7.2016) καθήκοντα  η νέα σύνθεση της Ολομέλειας.

ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ

Δεδομένης της συζήτησης που γίνεται για το θέμα αυτό, το ΑΣΕΠ θα ήθελε να τονίσει ότι είναι σε θέση να διεξάγει ένα τέτοιο διαγωνισμό υπό την προϋπόθεση ότι θα δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή διαγωνισμού σε όλα τα μαθήματα, τη διόρθωση των γραπτών και την εκδίκαση των ενστάσεων.

Αυτή η διαδικασία απαιτεί 18-24 μήνες, χρονικό διάστημα που μπορεί να φαίνεται μακρό για τον βραχυπρόθεσμο προγραμματισμό ενός Υπουργείου αλλά είναι εύλογο εάν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τα οφέλη που θα προκύψουν μακροπρόθεσμα για την παιδεία από την πρόσληψη τακτικών εκπαιδευτικών με βασικό κριτήριο τα αποτελέσματα ενός γραπτού διαγωνισμού.

Εξ άλλου, για να αποσυμφορηθεί η διαδικασία, θα μπορούσε ο διαγωνισμός να μη γίνει ταυτόχρονα για όλες τις ειδικότητες.

Πόσες ήταν οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ για τους πίνακες αναπληρωτών 2016-17


 

Ένα σχόλιο

  1. Οποιος ειναι εναντια στον γραπτο διαγωνισμο πολυ απλα δεν θελει να γινει ουτε ενας διορισμος στην εκπαιδευση….Νομικα ειναι ο μονος τροπος , ολοι οι αλλοι τροποι θα πεσουν απο τις προσφυγες

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...