Home / HEADER-NEWS / 610 αντιπρόσωποι της ΔΟΕ θα μιλήσουν για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας από 23-26/6. Χωρίς όμως τους αναπληρωτές

610 αντιπρόσωποι της ΔΟΕ θα μιλήσουν για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας από 23-26/6. Χωρίς όμως τους αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 4:59 μμ Ιούνιος 22nd, 2017  


Πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου 2017, στο Ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχ. Βόδα 4-6), η 86η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Στη Συνέλευση θα πάρουν μέρος 610 αντιπρόσωποι απ’ όλους τους Συλλόγους της χώρας και θα συζητηθούν εξαιρετικής σημασίας θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.

ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Όπως και πέρυσι,έτσι και φέτος ,το ΔΣ της ΔΟΕ απαγορεύει τους συλλόγους αναπληρωτών να τοποθετηθούν στη ΓΣ της ΔΟΕ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί εφόσον το καταστατικό της ΔΟΕ δεν προβλέπει τοποθέτηση φορέων στη ΓΣ ,τα προηγούμενα χρόνια και σε κάθε ΓΣ,τοποθετούνταν όχι μόνο νόμιμοι σύλλογοι,που σημειωτέον μεταφέρουν και κάποιες συλλογικες αποφάσεις,αλλα ακόμα και άτυπες ομάδες εκπαιδευτικών,που συνήθως μεταφέρουν τις προσωπικές τους θέσεις;

Γιατί το ΔΣ της ΔΟΕ ζήτησε σήμερα να παραβρεθούν εκπρόσωποι των φορέων στα γραφεία της,κεκλεισμένων των θυρών,για καταγραφή προτάσεων και προβληματισμό,δεδομένου ότι σε λίγες ημέρες θα εκλεγεί νέο ΔΣ και επομένως δεν εχει κάποιο ουσιαστικό νόημα αυτή η συνάντηση;

Γιατί εφόσον οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν επι χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην εκπαίδευση ,δεν έχουν το δικαίωμα να τοποθετηθούν στο σώμα της ΓΣ της ΔΟΕ,το οποίο και θα εκλέξει το νέο ΔΣ;

Όπως και να έχει,εμείς θα είμαστε εκεί το Σάββατο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν και να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Σ.Α.Ν.

…………………………………………………………………………

Ο ΠΑΣΑΔ για τη σημερινή συγκέντρωση «συλλόγων αναπληρωτών» μετά από πρόσκληση της ΔΟΕ.

Απογοητευτήκαμε με τα όσα συνέβησαν σήμερα, στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της ΔΟΕ, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Πιστεύαμε πως, όπως είχαμε ζητήσει, η ΔΟΕ θα αναλάμβανε πρωτοβουλία συντονισμού των αναπληρωτών για ένα πλάνο δράσεων-κινητοποιήσεων τις οποίες οι σύλλογοι θα έπρεπε να στηρίξουν με τα μέλη τους.

Αντ’ αυτού κληθήκαμε ένας ένας σύλλογος ν’ ανακοινώσει…τις θέσεις του (!) στο…απερχόμενο Δ.Σ το οποίο και… τις σημείωνε(!), πράγμα παντελώς ανούσιο αφού οι θέσεις όλων δημοσιεύονται στα μπλογκ ή στις σελίδες των συλλόγων. Ακόμα και στη σελίδα της ίδιας της ΔΟΕ! Του δε ΠΑΣΑΔ έχουν, στο σύνολό τους, σταλεί στην ΔΟΕ πολλάκις.

Δεν ήταν βέβαια, όπως εύκολα καταλαβαίνει κάποιος, η…καταγραφή θέσεων αυτό για το οποίο κληθήκαμε. Κληθήκαμε για να μας ανακοινωθεί ότι σε συνεδρίασή του, το Δ.Σ., λίγο πριν την συνάντησή μας, αποφάσισε, ομόφωνα(!), πως… δεν θα μας δοθεί χρόνος να μιλήσουμε στην 86η Γενική Συνέλευση του κλάδου.

Κι εδώ, για να κατανοηθεί το γιατί, παραθέτουμε την επιστολή μας με ημερομηνία 18/6/17:

Προς Δ.Σ. ΔΟΕ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως ο ΠΑΣΑΔ και οι αναπληρωτές της πρωτοβάθμιας θα παρευρίσκονται στις διεργασίες της 86ης γενικής συνέλευσης .

Ζητάμε, και πιστεύουμε πως το γιατί είναι απολύτως κατανοητό από εσάς, τον χρόνο ώστε ν ακουστεί η φωνή μας, η φωνή των αναπληρωτών, στην ολομέλεια και στο σύνολο του κλάδου.

Ενθυμούμενοι τον τρόπο με τον οποίο μας δόθηκε ο λόγος πέρυσι και σχεδόν βέβαιοι πως ό,τι έγινε πέρυσι θα επαναληφθεί και φέτος, θεωρούμε πως η παραχώρηση χρόνου, σ’ όποιον επίσημο φορέα-σύλλογο αιτηθεί το ίδιο, είναι πράξη απλής λογικής.

Εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για το ότι οι συνεχόμενες αιτήσεις για συνάντηση μαζί σας, δεν έτυχαν απάντησης.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ.

Όπως ήταν φυσικό λοιπόν δεν δεχτήκαμε να μπούμε σ’ αυτή τη λογική. Παραμείναμε όμως μέχρι το τέλος της διαδικασίας, τιμώντας έτσι την πρόσκληση που μας έκανε η Ομοσπονδία. Το αίτημα μας για χρόνο ομιλίας στην Γενική Συνέλευση όπως εκφράστηκε στην παραπάνω επιστολή, παραμένει και θα το διεκδικήσουμε.

ΠΑΣΑΔ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...