Home / Featured / Το Υπουργείο και το ΑΣΕΠ αποκλείουν από την εργασία (!) άνεργους 40ρηδες και 50ρηδες εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακό

Το Υπουργείο και το ΑΣΕΠ αποκλείουν από την εργασία (!) άνεργους 40ρηδες και 50ρηδες εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακό

Δημοσιεύτηκε: 10:11 μμ Μάιος 22nd, 2017  


«Το Υπουργείο και το ΑΣΕΠ αποκλείουν από την εργασία (!) άνεργους 40ρηδες και 50ρηδες εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακό»

Αναμφισβήτητα, πολλές ήταν οι στρεβλώσεις του συστήματος τα τελευταία χρόνια,  τόσες  και  τέτοιες που κατάφεραν να καθηλώσουν στην κυριολεξία μια μερίδα εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αποφοίτων παλιότερων ετών  και να της αφαιρέσουν κάθε ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης στον εκπαιδευτικό χώρο.

Οι διαρκείς αλλαγές στη νομοθεσία για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών που άλλους ευνοούσε κι άλλους τους έπληττε με κάθε δυνατό τρόπο, ο εξαιρετικά μικρός αριθμός των διοριστέων, μέσω των προηγούμενων γραπτών διαγωνισμών, η αποφυγή διενέργειας νέου διαγωνισμού από το 2008, η ίδια η δομή των εξετάσεων, τα διάφορα κοινωνικά κριτήρια που αναγκάζουν ορισμένους εκπαιδευτικούς να έπονται των  συναδέλφων τους στους πίνακες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι διαθέτουν περισσότερα μόρια, η έλλειψη ξεκάθαρων κριτηρίων πρόσληψης που για καιρό επικρατούσε αναφορικά με τα προγράμματα της ΠΔΣ, το «κλείσιμο» των πινάκων από το 2010, επίσης, η απουσία περαιτέρω εξειδίκευσης των εκπαιδευτικών  σε σύγχρονους τομείς που παρουσίαζαν θετικό πρόσημο στην αγορά εργασίας και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν  μια διέξοδο απασχόλησης, τα διαρκή οικονομικά προβλήματα και, από το 2009 και μετά, η μεγάλη  οικονομική κρίση  οδήγησαν πολλούς εκπαιδευτικούς παλιότερων ετών-που δεν ενέπιπταν σε κάποια κοινωνική ή άλλη  κατηγορία- σε μια κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας ή υποαπασχόλησης και επαγγελματικού αδιεξόδου.

Μέσα σε αυτά τα στενότατα περιθώρια αναζήτησης εργασίας, κάποιοι εκπαιδευτικοί ακόμα και σε μια προχωρημένη ηλικία και χωρίς σταθερή εργασία, αποφάσισαν να επενδύσουν στην επιμόρφωσή τους και να κοπιάσουν  για την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου στις επιστήμες της Αγωγής και την Ειδική Εκπαίδευση, προσδοκώντας να αυξήσουν τις γνώσεις τους, να προσφέρουν στον ευαίσθητο αυτό τομέα και ταυτόχρονα να μπορέσουν επιτέλους και αυτοί να εργαστούν.

Προγραμμάτισαν, λοιπόν, ανάλογα τις σπουδές τους και την αποφοίτησή τους, ούτως ώστε να προλάβουν χρονικά να συμπεριληφθούν στους Πίνακες της Ειδικής Αγωγής. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά αποκλείστηκαν!

Το Υπουργείο και το ΑΣΕΠ για πρώτη φορά φέτος αποφάσισαν να ανακοινώσουν την έναρξη της προθεσμίας των αιτήσεων μέσα στην περίοδο του Πάσχα (συγκεκριμένα, τη Μ. Εβδομάδα).

Το αποτέλεσμα ήταν, πολλοί εκπαιδευτικοί – που είχαν μεν αποφοιτήσει, αλλά λόγω της πανθομολογούμενης υπολειτουργίας του ΔΟΑΤΑΠ δεν είχαν λάβει την απαιτούμενη ισοτιμία- να αποκλειστούν για ΠΟΛΛΟΣΤΗ  φορά από ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, καίτοι ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ 40ρηδες και 50ρηδες  με ελάχιστα πλέον περιθώρια να προσληφθούν οπουδήποτε!

ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 


 

2 Σχόλια

  1. Αποκλειστηκαμε με το έτσι θέλω…χωρίς κάποια λογική και χωρις το Υπουργείο να λαβει τα μετρα του προκειμένου να μην αποκλειστουν άδικα άτομα τα οποία έχουν κάνει ενα προγραμματισμο ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους με σκοπό να συμπεριληφθούν στους πίνακες για την ερχόμενη χρονιά προσθέτοντας άλλο ένα χρόνο ανεργίας στην πλάτη μας.

  2. Τεράστια αδικία για όλους εμάς που αποκτήσαμε τις γνώσεις και τα τυπικά προσόντα και θα είμαστε πάλι άνεργοι !!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...