Home / Featured / Θα κλείσουν τελικά τμήματα ένταξης; Το Υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει το έδαφος

Θα κλείσουν τελικά τμήματα ένταξης; Το Υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει το έδαφος

Δημοσιεύτηκε: 8:20 μμ Μάιος 21st, 2017  


Το Υπουργείο Παιδείας με διαρροές σε φιλικά Μέσα Ενημέρωσης (Σ.Σ. Αυγή) που λέει ότι έχει στοιχεία για Τμήματα Ένταξης που ιδρύθηκαν παράνομα (δεν είχαν δηλωθεί στο MySchool, ή στήθηκαν χωρίς έγκριση), προειδοποιεί για «αποκατάσταση της νομιμότητας» και προετοιμάζει το κλίμα για κατάργηση Τμημάτων Ένταξης.

Δείτε το άρθρο της Αυγής:

Δεκάδες Τμήματα Ένταξης – φαντάσματα “τσίμπησε” το πληροφοριακό σύστημα MySchool σε έλεγχο που πραγματοποίησε ενόψει της διαδικασίας ίδρυσης / κατάργησης για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Τα εν λόγω Τ.Ε., τα οποία προορίζονται για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν είχαν ΦΕΚ ίδρυσης. Κάποια εξ αυτών, όπως προέκυψε από έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, από… λάθος δεν το είχαν δηλώσει στο MySchool. Άλλα, όμως, είχαν στηθεί στον αυτόματο, χωρίς να ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας, και παρ’ όλο που τα περισσότερα δεν είχαν προταθεί από τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως προέκυψε.

Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη, το υπουργείο δεσμεύτηκε να προβεί “στην αποκατάσταση της νόμιμης λειτουργίας των Τμημάτων Ένταξης για τα οποία διαπιστώθηκε, κατά τη διάρκεια υπηρεσιακών ελέγχων, ότι δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις”. Στην ανακοίνωση δεν υπονοήθηκαν βέβαια οι παραπάνω περιπτώσεις, που βρίσκονται σε γνώση της “Α”, αλλά και της αρμόδιας υπηρεσίας.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρθηκε μόνο σε όσα Τμήματα Ένταξης “λειτουργούν επί σειρά ετών και εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες”.

Τα τελευταία συνιστούν μια τρίτη κατηγορία που “τσίμπησε” το MySchool.

Είναι Τ.Ε. σχολείων που συγχωνεύτηκαν επί εποχής Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου, για των οποίων τη μεταφορά – μετονομασία δεν φρόντισαν τα σχολεία. Αυτά αναμένεται να ιδρυθούν ξανά μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία ίδρυσης νέων σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, μέσα στις προτεραιότητες είναι και “η ενίσχυση της αποτελεσματικής εκπαιδευτικής υποστήριξης των μαθητών εντός του γενικού σχολείου”.

Κατά τις πληροφορίες, αναμένεται υπουργική απόφαση που θα εξειδικεύει τη λογική της συνεκπαίδευσης.

ΑΥΓΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...