Home / Featured / Τι θα κάνει άμεσα το ΥΠΠΕΘ για την Α/θμια

Τι θα κάνει άμεσα το ΥΠΠΕΘ για την Α/θμια

Δημοσιεύτηκε: 9:08 μμ Μάιος 11th, 2017  


T

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Βάθος τριετίας έχουν τα περισσότερα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη συνέντευξη τύπου που  παραχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα και αυτά είναι:

Η εφαρμογή ολοήμερων προγραμμάτων σε όλα τα ολιγοθέσια της χώρας (αφορά περίπου 830 σχολικές μονάδες).

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου της η  Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. η ρύθμιση αυτή θα εφαρμοστεί από φέτος  με υπουργική απόφαση που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Στα ολιγοθέσια αυτά σχολεία θα ενταχθούν νέα διδακτικά αντικείμενα, όπως αυτά που υπάρχουν στα υπόλοιπα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ένταξη ειδικοτήτων.

Όσον αφορά το δεύτερο άμεσο μέτρο με θετικό αντίκτυπο για τους εκπαιδευτικούς όσον αφορά τις θέσεις εργασίας θα είναι η αύξηση των Τάξεων Υποδοχής στην Α/θμια από 300 σε 600. Σημειώνουμε ως xenesglosses.eu ότι έχει εκδοθεί Υπουργική Απόφαση με θέμα Ρυθμίσεις Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) – Ίδρυση Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ σε σχολικές μονάδες Π.Ε. Με την απόφαση αυτήν ορίζονται, ως Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες εντάσσονται σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ (ΤΥ ΖΕΠ).

Για τη στελέχωση των ΤΥ αναφέρεται  ότι προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για ορισμένο σχολικό έτος, οι οποίοι απασχολούνται με το προβλεπόμενο από την κείμενη νομοθεσία πλήρες/μειωμένο διδακτικό ωράριο, το οποίο εξαντλούν στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ.


 

Ένα σχόλιο

  1. Ποιος είπε ρε παιδιά ότι ήταν 300 οι τάξεις υποδοχής; 450 ιδρύθηκαν φέτος και λογικά θα γίνουν 600 γιατί θα ενταχθούν κάποια προσφυγόπουλα στο πρωινό πρόγραμμα των σχολείων. Μη λέμε και ότι θέλουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...