Home / Featured / Τι θα ισχύσει για την κατανομή τάξεων σχολικού έτους 2017/18

Τι θα ισχύσει για την κατανομή τάξεων σχολικού έτους 2017/18

Δημοσιεύτηκε: 10:14 μμ Μάιος 22nd, 2017  


Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να γίνει κατανομή τάξεων για το επόμενο σχολικό έτος, όπου αυτό είναι εφικτό, με πιστή εφαρμογή της τελευταίας σχετικής εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ (

) με θέμα:

«Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2017-2018 – προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος»

για να έχουν οι συνάδελφοι άμεσα τη δυνατότητα να οργανώσουν το εκπαιδευτικό τους υλικό και τις μεθοδολογικές – παιδαγωγικές τους ενέργειες.

Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο, «προτείνεται ως παιδαγωγικά ορθό ο χρόνος ανάληψης τμήματος από εκπαιδευτικό να μην υπερβαίνει τη συνεχόμενη διετία. Η ανάληψη του ίδιου τμήματος από εκπαιδευτικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων παιδαγωγικά τεκμηριωμένη και με τη σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η ανάληψη τμήματος από τον ίδιο εκπαιδευτικό πέραν της τριετίας, συνεχόμενης ή μη. Συνιστάται να αποφεύγεται η κατ’ εξακολούθηση ανάληψη των ίδιων τάξεων ή κύκλου τάξεων (π.χ. Α’ – Β’ Δημοτικού) από τον ίδιο εκπαιδευτικό. Ο Σύλλογος Διδασκόντων, με σχετική απόφασή του, καθορίζει τα κριτήρια για την κατανομή τμημάτων και τάξεων, λαμβάνοντας υπόψη τις επιμέρους ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας».

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο:  

«η υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών (π.χ. χρόνια υπηρεσίας, οργανικά τοποθετημένος/-η, αναπληρωτής/-τρια, αποσπασμένος/-η,) δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την κατανομή των τμημάτων και των τάξεων ανάμεσα στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Συνεπώς, εξαντλείται κάθε περιθώριο προκειμένου να εφαρμόζονται τα παραπάνω και μόνο όπου είναι ανέφικτο (π.χ. μονοθέσιο ή διθέσιο) ή επιβάλλεται από άλλους ειδικούς λόγους, λαμβάνεται διαφορετική απόφαση μετά από ενημέρωση του Σχολικού Συμβούλου και σύμφωνη γνώμη του.

https://fresh-education.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...