Home / Featured / Τελειώνει στις 19/5 η διαδικασία εγγραφών στα Δημοτικά σχολεία

Τελειώνει στις 19/5 η διαδικασία εγγραφών στα Δημοτικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 8:44 μμ Μάιος 17th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τελειώνει στις 19/5 η διαδικασία των εγγραφών στα δημοτικά σχολεία της χώρας και στο πλαίσιο αυτό το xenesglosses.eu παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και όχι μόνο.

  • Ποιο είναι το χρονικό διάστημα των εγγραφών;

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 19 του Μάη.

  • Ποιοι μαθητές εγγράφονται στην Α Δημοτικό;

Στην Α Δημοτικού εγγράφονται οι γεννηθέντες το 2011.

Συγκεκριμένα τη σχολική χρονιά 2017-2018 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2011 έως 31-12-2011.

  • Τι απαιτείται για την εγγραφή του παιδιού στο Δημοτικό;
α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος my school του ΥΠΠΕΘ.
β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
ε. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.
1. Η Βεβαίωση Παρακολούθησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2017) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο εγγραφής του μαθητή.
2. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της «Βεβαίωσης Παρακολούθησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.
3. Στις περιπτώσεις που ο μαθητής θα συνεχίσει τη φοίτηση του σε σχολείο του εξωτερικού και η αποστολή της Βεβαίωσης Παρακολούθησης καθίσταται δύσκολη ή αδύνατη, η βεβαίωση παραδίδεται στον γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος υπογράφει πιστοποιητικό παραλαβής.
4. Σε περιπτώσεις μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας του νηπίου υποβάλλει σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε., στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει την εγγραφή του μαθητή. Αν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν κάνει δεκτή την αίτηση των γονέων, τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις της περιπτ. 26, της §4, του άρθρου 94 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/2010 Α’).
5. Στις περιπτώσεις που οι μαθητές εγγράφονται σε δημοτικό σχολείο εκτός της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου ή σε ιδιωτικό σχολείο, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας εγγραφής οφείλει να αναζητά την Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπίων από το νηπιαγωγείο αποφοίτησης.
  • Ποια είναι η διαδικασία των εγγραφών;
1. Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου και τα δικαιολογητικά εγγραφής.
2. Σε περιπτώσεις που ο αριθμός αιτήσεων για εγγραφή είναι μεγαλύτερος του αριθμού των θέσεων του
σχολείου, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας προβαίνει στις ενέργειες που προβλέπονται στην παρ. 1γ, του άρθρου 8, του Π.Δ. 201/98 (ΦΕΚ 161/1998).
3. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, οι μαθητές καταχωρούνται στο Βιβλίο Μητρώου και στο πληροφοριακό σύστημα «my school» από 16 Ιουνίου έως και την 21η Ιουνίου 2017

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...