Home / HEADER-NEWS / Η συνέντευξη έχει ένα πολύ αμαρτωλό παρελθόν. Γιατί την επαναφέρουν

Η συνέντευξη έχει ένα πολύ αμαρτωλό παρελθόν. Γιατί την επαναφέρουν

Δημοσιεύτηκε: 10:40 μμ Μάιος 25th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αμαρτωλό παρελθόν έχει η συνέντευξη, δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας.

Ωστόσο η συνέντευξη επαναφέρεται γιατί θεωρούν ότι η συνέντευξη είναι ένα σημαντικό εργαλείο, είναι μια σημαντική διαδικασία. «Την επαναφέρουμε με χαμηλά μόρια. Επίσης, στη συνέντευξη ένα από τα πράγματα που θα γίνεται είναι να συνεκτιμάται και η γνώμη του συλλόγου» τονίσε ο Κώστας Γαβρόγλου και συνέχισε με τα εξής:

«Εδώ ακούσαμε διάφορα πράγματα, όπως ότι πρέπει να είναι αντικειμενική η συνέντευξη. Ξέρετε, ανάμεσα στο αντικειμενικό και το υποκειμενικό υπάρχει τεράστιος χώρος. Δεν τελειώνει το αντικειμενικό κάπου και αρχίζει το υποκειμενικό αμέσως μετά. Όταν υπάρχουν άνθρωποι και όχι μηχανήματα, τότε θεσμοί όπως είναι η συνέντευξη, θεσμοί όπως είναι η γνώμη του συλλόγου αποκτούν έναν πλούτο, αποκτούν έναν πλουραλισμό διότι κρίνουν οι άνθρωποι.

Αυτό, λοιπόν, που λέμε είναι προφανώς να υπάρχουν όλοι οι έλεγχοι, για να μην γίνεται καμμία απολύτως αυθαιρεσία –να θυμίσω αμαρτωλό παρελθόν-, αλλά ταυτοχρόνως να πάμε όλοι μαζί γενναιόδωρα σε ένα δυναμικό βήμα προς τα μπροστά, να διεκδικήσουμε και να ανανοηματοδοτήσουμε τη συνέντευξη.

Αυτό το πράγμα -το οποίο είναι στη συνείδηση πολλών, γιατί έχουν υποφέρει οι άνθρωποι- που είναι τόσο απαξιωμένο, το ξαναφέρνουμε δειλά λέγοντας ότι πρέπει όλοι μαζί να το προφυλάξουμε. Όμως, η προφύλαξή του θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι και η ανανοηματοδότησή του, διότι η ανανοηματοδότηση αυτών σημαίνει ανανοηματοδότηση καθημερινών πρακτικών και κυρίως πρακτικών κρίσης, πρακτικών έκφρασης γνώμης κ.λπ.

Γι’ αυτό και νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ένας τρόπος έκφρασης της γνώμης των συλλόγων ούτε και ότι ο ένας τρόπος είναι πιο δημοκρατικός από τον άλλον. Η συνεκτίμηση και η έκφραση γνώμης είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, είναι μια διαδικασία που αναγκάζει κόσμο να συζητήσει.

Μπορώ να σας πω ότι υπάρχει ένας κίνδυνος να μη δίνουμε έμφαση σε αυτά και να δίνουμε έμφαση μόνο στα τυπολατρικά όπου η δημοκρατία να εκφυλιστεί τελικά σε διαδικαστικά ζητήματα, ψηφίζω ή δεν ψηφίζω και φεύγω. Δεν είναι τόσο απλή η δημοκρατία. Είναι μια πιο σύνθετη εμπλοκή με την καθημερινότητα και με τους ανθρώπους δίπλα μας.

Γι’ αυτό λέμε ότι κινούμαστε στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και νομίζουμε ότι κατοχυρώνουμε τη λειτουργία της δημοκρατίας και στο σχολείο, αλλά και στα όργανα που θα λάβουν τις αποφάσεις τους σε ένα επίπεδο δημοκρατίας μπορώ να σας πω και ένα βήμα πιο μπροστά από την κατάσταση που ήδη υπάρχει».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...