Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 12/04/2021, 08:49


Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με την επανίδρυση τμημάτων ένταξης και τη στελέχωση δομών του ειδικού σχολείου Σητείας με ΕΒΠ και ΕΕΠ

Σχετικά με την επανίδρυση τμημάτων ένταξης και τη στελέχωση δομών του ειδικού σχολείου Σητείας με ΕΒΠ και ΕΕΠ

Δημοσιεύτηκε: 7:08 μμ Μάιος 22nd, 2017  


Σύλλογος Εκπ/κων            

Α/θμιαςΕκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»

Ανδρέα Παπανδρέου

Τηλ. 6976970367

e-mail: sepes.myson@gmail.com

Θέμα : «Επανίδρυση τμημάτων ένταξης»

Με αφορμή την πρόσκληση για ίδρυση τμημάτων Υποδοχής και τον καθορισμό οργανικών θέσεων στα ΠΥΣΠΕ προκειμένου να γίνουν οι τοποθετήσεις – μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ  το Υπουργείο Παιδείας ανακάλυψε ξαφνικά ότι Τμήματα Ένταξης σε όλη τη χώρα, τα οποία λειτουργούν εδώ και χρόνια κανονικά, δεν έχουν Φ.Ε.Κ. ίδρυσης!  Στη Σητεία είναι το Τμήμα ένταξης του  3ου  Δημοτικού Σχολείου .Με τον τρόπο αυτό τμήματα ένταξης που εδώ και δεκαετίες λειτουργούν με παιδιά και εκπαιδευτικούς, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κατάργησης και οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις οργανικές τους θέσεις σε αυτά τα τμήματα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ορατό κίνδυνο της απώλειας των θέσεών τους στις οποίες είναι τοποθετημένοι έπειτα από αποφάσεις της πολιτείας, η οποία είναι και αποκλειστικά υπεύθυνη για την ομαλή αποκατάσταση του όποιου λάθους της. Είναι, επίσης, σαφές ότι τα  τμήματα αυτά  λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια με τη συνδρομή όλων των  προϋποθέσεων που θέτει η σχετική νομοθεσία, καλύπτοντας τις μορφωτικές ανάγκες μεγάλου αριθμού μαθητών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Ζητούμε άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθούν τα παιδαγωγικά κενά που προκύπτουν καθώς και τις υπεράριθμες τοποθετημένων εκπαιδευτικών που θα προκύψουν από το κλείσιμο των εν λόγω τμημάτων.

Απαιτούμε από το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη κατοχύρωση των συγκεκριμένων Τμημάτων Ένταξης και των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών που τις κατέχουν. Οποιαδήποτε καθυστέρηση αποτελεί απόπειρα να μπει λουκέτο στα τμήματα αυτά και εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών.

Θέμα : «Στελέχωση δομών του ειδικού σχολείου Σητείας με ΕΒΠ και ΕΕΠ»

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου καθορίστηκαν οι οργανικές θέσεις ΕΒΠ και ΕΕΠ στα ειδικά δημοτικά σχολεία του νομού. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τους αιρετούς, εντοπίζουμε για ακόμα μια φορά ότι το ειδικό δημοτικό σχολείο Σητείας έχει οργανική θέση μόνο για βοηθητικό προσωπικό. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να δοθούν οργανικές θέσεις Λογοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών , Βοηθητικού Προσωπικού,  Ψυχολόγου , Νοσηλευτικού Προσωπικού, Κοινωνικού Λειτουργού και να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόταση Ν. Κεραμέως για άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου

Επισημαίνουμε ότι το ειδικό δημοτικό σχολείο Σητείας ενώ έχει 3 οργανικές θέσεις ξεκινάει χωρίς προσωπικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς κάθε χρόνο. Το πρόβλημα αυτό ανακύπτει από τους μηδενικούς διορισμούς στην ειδική  με αποτέλεσμα να έχουμε το ακραίο φαινόμενο των 18 χρονών αναπληρωτών. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αντιμετωπίσαμε έντονα το πρόβλημα που πρόεκυψε από την καθυστέρηση στελέχωσης του σχολείου από ΕΒΠ και από ειδικότητες ΕΕΠ. Δεν φτάνει που έχει ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές και  ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος, έρχονται να προστεθούν τα προβλήματα της στελέχωσης. Οι πιστώσεις έρχονται το Νοέμβριο μιας και τότε ξεκινάνε οι συμβάσεις που μοιράζονται από τον Περιφερειακό Διευθυντή, πράγμα που κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία του.

  • Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει επιτέλους να σκύψει ουσιαστικά στα προβλήματα της ειδικής αγωγής. Να δημιουργήσει και να στελεχώσει άμεσα με μαζικούς διορισμούς όλα τα κενά που υπάρχουν στις δομές της ειδικής αγωγής.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γεν. Γραμματέας

 

 

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                             Σαντιμπαντάκη Ελένη

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...