Home / HEADER-NEWS / Σχετικά με την αυτοδίκαιη απόλυση των ωρομισθίων στα Μουσικά Σχολεία

Σχετικά με την αυτοδίκαιη απόλυση των ωρομισθίων στα Μουσικά Σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 9:00 μμ Μάιος 2nd, 2017  


Υπόμνημα Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε

ΠΡΟΣ:

  • Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου​
  • Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  • Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης
  • Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων

​ΘΕΜΑ:   Αυτοδίκαιη απόλυση ωρομισθίων την 21η Ιουνίου ​

κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ,

Κατά το παρελθόν και για δεκαετίες οι συμβάσεις των ωρομισθίων εκπαιδευτικών λύνονταν με τη λήξη του διδακτικού έτους. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση απολύονται την 21η Ιουνίου, πράγμα που επιφέρει τις δυσάρεστες συνέπειες της απώλειας των αμοιβών αλλά και των πολύτιμων ενσήμων που, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι κρίσιμα για την ένταξη των συναδέλφων στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των σχολείων για τους καταληκτικούς μήνες Μάιο και Ιούνιο, για    το    διάστημα 13 έως 27 Ιουνίου προβλέπεται ενισχυτική διδασκαλία για τους μετεξεταστέους και διεξαγωγή των σχετικών εξετάσεων. Εύλογα, λοιπόν, τίθεται το ερώτημα: Στις σχολικές μονάδες εκείνες που στελεχώνονται σε ικανό βαθμό με ωρομίσθιους, όπως, κατά πρώτο και κύριο λόγο, τα μουσικά σχολεία, ποιός θα προετοιμάσει τους μετεξεταστέους και ποιός θα τους εξετάσει, όταν οι καθηγητές τους είναι ωρομίσθιοι και απολύονται την 21η Ιουνίου;

κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ,

Είναι βέβαιο ότι, αν δεν αλλάξει η ημερομηνία απόλυσης των ωρομισθίων, όλα τα μουσικά σχολεία και πολύ περισσότερο τα νέα σχολεία που διαθέτουν περιορισμένο αριθμό μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία των μουσικών μαθημάτων, θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή των προβλεπομένων από το νόμο διαδικασιών (Υ.Α. 64379 Δ2/25-4-2017) με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας το αυτονόητο: Να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά το ζήτημα, παρατείνοντας μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους την ισχύ των συμβάσεων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών, όπως ακριβώς ισχύει για τους αναπληρωτές συναδέλφους. Έτσι άλλωστε, πέρα από τα λειτουργικά προβλήματα που θα αποφευχθούν, θα αποκατασταθεί επιτέλους και μια αδικαιολόγητη  δυσμενής διάκριση σε βάρος των ωρομισθίων εκπαιδευτικών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...