Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 28/05/2020, 01:33


Home / HEADER-NEWS / Ρύθμιση αξιοκρατική και προς υποστήριξη της ποιότητας στη διδασκαλία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής

Ρύθμιση αξιοκρατική και προς υποστήριξη της ποιότητας στη διδασκαλία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 8:45 μμ Μάιος 25th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ρύθμιση που ικανοποιεί ένα αίτημα των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής, σύμφωνα με το οποίο αποσπάσεις σε δομές της Ειδικής Αγωγής θα γίνονται από όσους εκπαιδευτικούς έχουν αυξημένα προσόντα.

Ο κ. Μπαξεβανάκης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Στο άρθρο 3, κάνουμε ξεκάθαρο πως γίνονται οι αποσπάσεις στα σχολεία της ειδικής αγωγής. Ορίζουμε με σαφήνεια ότι τα κριτήρια των αποσπάσεων, είναι τα ίδια με αυτά που γίνονται οι μεταθέσεις. Δηλαδή, αποσπώνται μόνο εκπαιδευτικοί με αυξημένα προσόντα που περιγράφονται με σαφήνεια στον προηγούμενο νόμο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υπουργική Απόφαση για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ - Απρόσκοπτη η ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου και η διεξαγωγή των εξετάσεων στα ΑΕΙ

Είναι οι κάτοχοι διδακτορικού, μεταπτυχιακού, διδασκαλείου, πτυχίου των τμημάτων ειδικής αγωγής και όσοι έχουν 5ετή προϋπηρεσία σε αυτές τις σχολικές μονάδες.

Με αυτό το σύστημα γίνονται οι αποσπάσεις από περιοχή σε περιοχή όπως και οι μεταθέσεις.

Αυτό που δεν μπορεί να γίνεται είναι να γίνονται αποσπάσεις από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικών με λιγότερα προσόντα. Αυτό θα ανακατένειμε με άδικο τρόπο τα κενά για την πρόσληψη αναπληρωτών και η αποσαφήνιση αυτού του άρθρου ήταν ένα από τα αιτήματα των καθηγητών της ειδικής αγωγής κατά τις κινητοποιήσεις τους κατά τον προηγούμενο και τον προ προηγούμενο μήνα. Όσοι, λοιπόν, ζητούν να γίνονται και αυτές οι αποσπάσεις, οφείλουν να επιλέξουν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόγραμμα πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 Α) ειδικών μαθημάτων και Β) πρακτικής δοκιμασίας για τα ΤΕΦΑΑ

Δεν μπορούν πριν από δύο μήνες να δηλώνουν συμπαράσταση στους κινητοποιούμενους αναπληρωτές και σήμερα να ζητούν να νομοθετηθεί το αντίθετο από αυτό που ζητούσαν οι καθηγητές ειδικής αγωγής. Δεν μπορούμε να τα έχουμε με όλους καλά.

Πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας.

Η κυβέρνηση κάνει αυτή την επιλογή που είναι και αξιοκρατική και προς υποστήριξη της ποιότητας στη διδασκαλία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...