Home / HEADER-NEWS / Προγραμματισμός προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια

Προγραμματισμός προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων στα Γενικά Λύκεια

Δημοσιεύτηκε: 8:55 πμ Μάιος 3rd, 2017  


Εγκύκλιος Φ1/71215/Δ2/2-5-2017 του Υπουργείου Παιδείας

Μετά τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2016-2017, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, σύμφωνα με την
, θα ισχύσουν τα ακόλουθα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Γενικών Λυκείων της χώρας:
ΠΡΩΤΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
  • Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα αρχίσουν την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων για τους μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα.
  • Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου θα αρχίσουν την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, σύμφωνα με την
    .

    Οι εξετάσεις για τους μαθητές που απουσίαζαν δικαιολογημένα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 30 Μαΐου 2017.
  • Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις «Μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο».
ΕΙΔΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
  • Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου, που διενεργούνται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. θα αρχίσουν την Πέμπτη 15 Ιουνίου και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.
  • Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου, που διενεργούνται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017.
  • Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, ορίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται στους μαθητές πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.
  • Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις «Μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο». Συνεπώς, η έκδοση των αποτελεσμάτων δεν μπορεί να γίνει μετά την 28η Ιουνίου 2017.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤ΄ ΙΔΙΑΝ ΔΙΔΑΧΘΕΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Αναφορικά με την αξιολόγηση των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων και των στρατεύσιμων μαθητών ισχύει,
«Αξιολόγηση των μαθητών του Γενικού Λυκείου».
ΔΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...