Home / HEADER-NEWS / Πόσοι εισάγονται στη σχολή αστυφυλάκων και πόσοι στη σχολή αξιωματικών. Η προκήρυξη για τις σχολές Αστυνομίας

Πόσοι εισάγονται στη σχολή αστυφυλάκων και πόσοι στη σχολή αξιωματικών. Η προκήρυξη για τις σχολές Αστυνομίας

Δημοσιεύτηκε: 6:52 μμ Μάιος 29th, 2017  


Ι. ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ με τις πανελλήνιες 2017 στην ΕΛΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ (42 ΣΕΛ)

1. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε διακόσιους πενήντα (250) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών, σε σαράντα (40).

Α. ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

1.    Από τον αριθμό των εισαγομένων που καθορίζεται από καθεμία από τις κατωτέρω παραγράφους 5 και 6 ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους/ες των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 παρ. 1 του Ν. 1481/1984 (ΦΕΚ Α»-152) «γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.», και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψήφιους/ες του άρθρου 42 παρ. 2 (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών). Από τα παραπάνω ποσοστά, εξαιρούνται οι υποψήφιοι/ες του Ν. 2909/2001, οι οποίοι αποτελούν ήδη ειδική κατηγορία, ως «τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού».

2.    Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου δε λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών της ως άνω παραγράφου, συμπεριλαμβανομένης και της κατηγορίας των «τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού», καλύπτεται από τους υποψηφίους/ες επιλαχόντες/ούσες της γενικής κατηγορίας (σειράς).
Για τον καθορισμό του αριθμού εισαγομένων που αντιστοιχεί στο ποσοστό που αναφέρεται στην παρ. 5 υποπαρ. α’, ομοίως δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα.

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες έχουν σημειώσει στην αίτηση συμμετοχής (κεφ. III ενότ. Α παρ. 1 υποπαρ. ζ’) ότι υπάγονται σε ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι – τρίτεκνοι κ.λπ.), κρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με τη Γενική Σειρά και εφόσον δεν συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή τους στην οικεία Σχολή, κρίνονται με την αντίστοιχη Ειδική Κατηγορία.

3.    Η χρήση του δικαιώματος της παρ. 1 (ειδική κατηγορία) για εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, γίνεται για μία μόνο από τις Σχολές αυτές. Αν κάποιος/α εισαχθεί με το δικαίωμα αυτό στη Σχολή Αστυφυλάκων δεν δικαιούται να το χρησιμοποιήσει για εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών.

4.    Επισημαίνεται ότι, οι επιτυχόντες/ούσες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

5.    Ο αριθμός των υποψηφίων, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων, καθορίζεται σε διακόσιους πενήντα (250).

α. Επί των διακοσίων πενήντα (250) θέσεων για τη Σχολή Αστυφυλάκων, κοινό ειδικό ποσοστό 5%, ήτοι δώδεκα (12) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες, που συμμετέχουν στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων, που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και υποψήφιους/ες των εσπερινών

Επαγγελματικών Λυκείων που επιλέγουν να διεκδικήσουν θέσεις από το ανωτέρω κοινό ειδικό ποσοστό και υποψήφιους/ες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου τα έτη 2016 και 2015 και συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 39 παρ. 33 του Ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Ειδικότερα, επί του ποσοστού αυτού (5%):

i)    Ποσοστό 90%, ήτοι έντεκα (11) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες, που συμμετέχουν στις ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων, που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 13 του Ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και υποψήφιους/ες των εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων που επιλέγουν να διεκδικήσουν θέσεις από το ανωτέρω κοινό ειδικό ποσοστό και

ii)    Ποσοστό 10%, ήτοι μία (1) θέση, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου, με το παλαιό ή με το νέο σύστημα, το 2016 και συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς νέα εξέταση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 39 παρ. 33 του Ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, κατηγορία για την οποία επιφυλάσσεται το 60% των θέσεων. Σε όσους/ες είχαν συμμετάσχει το 2015, σε ποσοστό 40%, δεν προκύπτει θέση.

β.      Επί των υπολοίπων διακοσίων τριάντα οχτώ (238) θέσεων:
i.    Ποσοστό 10%, ήτοι είκοσι τέσσερις (24) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ» τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο, με το παλαιό ή με το νέο σύστημα, το 2016 ή το 201 5, και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), συμπεριλαμβανομένων και των κατόχων απολυτηρίου ημερησίου ΕΠΑ.Λ. (Β» ομάδα) της περίπτ. α» παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009, που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης το 2015 ή το 2016, ως ακολούθως:

Σε όσους/ες εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ» τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο, με το παλαιό ή με το νέο σύστημα, το 201 6, σε ποσοστό 60%, ήτοι δεκατέσσερις (14) θέσεις και σε όσους/ες εξετάσθηκαν σε εθνικό επίπεδο και απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης το 2015, σε ποσοστό 40%, ήτοι δέκα (10) θέσεις.

ii.    Ποσοστό 3%, ήτοι επτά (7) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του Ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4α περιπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του Ν. 2909/2001 «Τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας αυτής μπορούν να συμμετάσχουν, με άλλη αίτηση συμμετοχής, στο διαγωνισμό και με τις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εφόσον το επιθυμούν.
iii.    Ποσοστό 87%, ήτοι διακόσιες επτά (207) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ» τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ).

6.    Ο αριθμός των υποψηφίων, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών, καθορίζεται σε σαράντα (40).
Από τον αριθμό αυτό: α. Ποσοστό 10%, ήτοι τέσσερις (4) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ» τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο, με το παλαιό ή με το νέο σύστημα, το 2016 ή το 2015 και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), συμπεριλαμβανομένων και των κατόχων απολυτηρίου ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. (Β» ομάδα) της περίπτ. α» παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3748/2009, που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης το 2015 ή το 2016, ως ακολούθως:

Σε όσους/ες εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ» τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο, με το παλαιό ή με το νέο σύστημα, το 2016, σε ποσοστό 60%, ήτοι δύο (2) θέσεις και σε όσους/ες εξετάσθηκαν σε εθνικό επίπεδο και απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης το 2015, σε ποσοστό 40%, ήτοι δύο (2) θέσεις.

β. Ποσοστό 3%, ήτοι μία (1) θέση, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του Ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4α περίπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του Ν. 2909/2001, «τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας αυτής, μπορούν να συμμετάσχουν με άλλη αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και με τις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εφόσον το επιθυμούν. γ. Ποσοστό 87%, ήτοι τριάντα πέντε (35) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ» τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ).

7.    Η κατανομή των θέσεων των εισακτέων ανά σύστημα συμμετοχής και κατηγορία υποψηφίου

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.

Α.      Υποχρεώσεις υποψηφίων:

1.    Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την ώρα 15.00 της 15-06¬2017.
Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

2.    Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού κτλ», θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέχρι και την 28-07-2017 και ώρα   15:00 στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις Χώρες που διαμένουν.

Β. Υποχρεώσεις Διοικητών ή έτερων ορισθέντων Αξιωματικών Αστυνομικών Τμημάτων:

1. Ο/Η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος που δέχεται τα δικαιολογητικά ή άλλος/η Αξιωματικός οριζόμενος για το σκοπό αυτό:

α. Χορηγεί σε κάθε υποψήφιο/α ένα (1) έντυπο αίτησης, το οποίο ο υποψήφιος/α υποχρεούται να το συντάξει ιδιοχείρως και να το προσκομίσει με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Στους/ις υποψήφιους/ες αθλητές/τριες χορηγεί δύο (2) έντυπα αίτησης.

β.      Ελέγχει τα στοιχεία που ανέγραψαν οι υποψήφιοι/ες στην αίτησή τους, μεριμνά για την ορθή συμπλήρωση αυτών και για την εγκυρότητα και πληρότητα των δικαιολογητικών που θα προσκομίσουν. Το δελτίο εξεταζομένου/ης υποψήφιου/ας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να φωτοτυπείται και να επισυνάπτεται στα δικαιολογητικά.

γ. Μετρά το ανάστημα κάθε υποψήφιου/ας και συντάσσει τη σχετική βεβαίωση πάνω στο έντυπο της αίτησης.

δ. Επιστρέφει, με αποδεικτικό, τα δικαιολογητικά στους/ις υποψήφιους/ες που δεν έχουν το απαιτούμενο ανάστημα ή το όριο ηλικίας, πλην της αίτησης συμμετοχής.

Επισημαίνεται ότι το ανάστημα των υποψηφίων θα μετρηθεί τελικά και από την Αθλητική Επιτροπή και θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους/ες υπεύθυνους/ες δεν βεβαιώσουν το ακριβές ανάστημα των υποψηφίων, πέραν των δυσμενών συνεπειών για τον/ην υποψήφιο/α που επιφέρει ενδεχόμενη πλημμέλεια, αφού τον αποκλείει από τη διαδικασία.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος/α αμφισβητεί το ανάστημα που βεβαιώθηκε, το Αστυνομικό Τμήμα διαβιβάζει στη Διεύθυνση Αστυνομίας τα δικαιολογητικά του/ης υποψήφιου/ας, με τη βεβαίωση αναστημομέτρησης, προκειμένου να αποφανθεί οριστικά επί της αμφισβήτησης με σχετική πράξη.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας συγκροτεί Τριμελή Επιτροπή Αξιωματικών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 2690/1999, η οποία προβαίνει σε επανειλημμένες μετρήσεις του αναστήματος του/ης υποψήφιου/ας, σε διαφορετικές ημέρες (τουλάχιστον δύο) και σε πρωινές ώρες, κατά τις οποίες το ύψος του ανθρώπινου σώματος δεν μειώνεται.

ε. Χορηγεί έντυπο υπεύθυνης δήλωσης [ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Δ] στον/ην υποψήφιο/α, στο οποίο δηλώνει αν επιθυμεί να παραλάβει βεβαίωση ικανότητας στις Αστυνομικές Σχολές, που θα υποβάλει για την εισαγωγή του/ης στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τη διαδικασία που εκείνο θα ορίσει.
στ. Στις Διευθύνσεις Αστυνομίας, στις οποίες παρουσιάζονται προβλήματα λόγω ιδιομορφίας ή δυσχερειών (π.χ. νησιωτικές περιοχές), κατά τις μετακινήσεις των υποψηφίων για την παραλαβή των δελτίων υγειονομικής εξέτασης, παρέχεται η δυνατότητα να παραδίδει τα δελτία υγειονομικής εξέτασης στους υποψήφιους/ες, με αποδεικτικό που θα τηρεί στο αρχείο της Υπηρεσίας του/ης. Στην περίπτωση αυτή, οφείλει να αναφέρει καθημερινά, στην προϊστάμενη Υπηρεσία, αριθμό χορηγηθέντων δελτίων ανά φύλο.

ζ. Στο αποδεικτικό της προηγούμενης υποπαραγράφου, θα ενημερώνει τους/ις υποψήφιους/ες για την ακολουθητέα διαδικασία της παραγράφου 7 του κεφαλαίου V της παρούσας και για την υποχρέωσή τους για γνώση του προγράμματος των προκαταρκτικών τους εξετάσεων. Για το σκοπό αυτό στους υποψήφιους/ες, με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο διαγωνισμό, να χορηγούνται αντίγραφα των Παραρτημάτων (Δ) και (Ε) που επισυνάπτονται στην παρούσα, μνημονεύοντας τη χορήγηση αυτών στο προαναφερόμενο αποδεικτικό.
η. Στους/ις υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να προσκομίσουν βεβαίωση από τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή Στρατιωτικές Σχολές, ότι κρίθηκαν ΙΚΑΝΟΙ/ΕΣ στις προκαταρκτικές εξετάσεις με τα κριτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφ. V παραγρ. 9 της παρούσας δεν θα χορηγείται δελτίο, αλλά οι υποψήφιοι με υπεύθυνη δήλωσή τους θα δηλώνουν τη σχετική βούλησή τους και επίσης ότι θα υποβάλουν τη βεβαίωση ικανότητας το αργότερο τη μεθεπόμενη από την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών τους εξετάσεων, στη Διεύθυνση Αστυνομίας που υπάγεται το Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, (όχι στο Αστυνομικό Τμήμα).

θ. Επιστρέφει, με αποδεικτικό, τα δικαιολογητικά στους/ις υποψήφιους/ες αθλητές/τριες, που διαπιστώνει ότι έχουν σημειώσει την απαιτούμενη διάκριση μετά τις 08-10-2008 ή έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών (15-06-2017), ήτοι έχουν γεννηθεί προγενέστερα από
τη 15-06-1995.

ι. Υποβάλει, την επομένη της παραλαβής, τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, στην προϊσταμένη Διεύθυνση Αστυνομίας, με ονομαστική κατάσταση των υποψηφίων, κατά αλφαβητική σειρά, φύλο και κατηγορία συμμετοχής στις εξετάσεις.
ια. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων του Εξωτερικού που θα παραληφθούν από τα Προξενεία, αφού ελεγχθούν ως προς την πληρότητα και ορθότητά τους και βεβαιωθεί το ανάστημα των υποψηφίων, να διαβιβασθούν το συντομότερο δυνατό στη Διεύθυνση Αστυνομίας του τόπου διαμονής των υποψηφίων στην Ελλάδα, η οποία θα προβεί στον επανέλεγχό τους. Για το σκοπό αυτό, πρέπει πάνω στην αίτηση να αναγράφεται η διεύθυνση διαμονής του/ης υποψήφιου/ας στην Ελλάδα και ο αριθμός τηλεφώνου του/ης (κινητό & σταθερό).

ιβ. Οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα προσόντα και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, να απευθύνονται στην οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας.

Σε καμία περίπτωση δεν θα παραπέμπονται οι υποψήφιοι/ες για διευκρινίσεις στο Αρχηγείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ (42 ΣΕΛ)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...