Home / Featured / Ποιες ειδικότητες θα διδάσκουν στο ολοήμερο ολιγοθέσιο δημοτικό σχολείο

Ποιες ειδικότητες θα διδάσκουν στο ολοήμερο ολιγοθέσιο δημοτικό σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 8:59 μμ Μάιος 26th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Κώστας Γαβρόγλου το Ολιγοθέσιο Δημοτικό Σχολείο δύναται να λειτουργεί κατά περίπτωση ως εξής:
(Εκτός από τους ΠΕ70 που έτσι και αλλιώς διδάσκουν στα δημοτικά)

Α) να στελεχωθεί από ειδικότητες των κλάδων ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ32, ΠΕ16, ΠΕ08, ΠΕ19-20 για τουλάχιστον 3 ημέρες της εβδομάδας και με τις προϋποθέσεις:

α) με διάθεση ενός εκπαιδευτικού ειδικότητας για τουλάχιστον 4 διδακτικές ώρες ημερησίως στα 1/θέσια και 2/θέσια και β) με διάθεση ενός εκπαιδευτικού ειδικότητας για τουλάχιστον 5 διδακτικές ώρες ημερησίως στα 3/θέσια όπου λειτουργεί ένα (1) τμήμα προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος και δύο (2) εκπαιδευτικών ειδικοτήτων όταν λειτουργούν δύο (2) τμήματα προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος.

Β) Σε περιπτώσεις που η στελέχωση με οποιαδήποτε από τις ακόλουθες ειδικότητες ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ32, ΠΕ16, ΠΕ08, ΠΕ19-20 είναι δυνατή για μια (1) ή δύο (2) ημέρες, τότε λειτουργεί όπως προβλέπεται στην παρούσα υπουργική απόφαση προσαρμοσμένο στις ειδικότητες που διατίθενται, ενταγμένες στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα χωρίς τη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος.

Γ) στις περιπτώσεις που η σχολική μονάδα στελεχώνεται με έναν επιπλέον εκπαιδευτικό ΠΕ70, ακολουθείται το ωρολόγιο πρόγραμμα όπως περιγράφεται στην παρούσα υπουργική απόφαση και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 αναλαμβάνουν τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής, της Φυσικής Αγωγής και των ΤΠΕ εφόσον είναι κάτοχοι πιστοποίησης Β΄ επιπέδου. Το γνωστικό αντικείμενο της Μελέτης – Προετοι- μασίας μετατίθεται στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα του οποίου η έναρξη για τις τάξεις Α΄ και Β΄ δύναται να μετατίθεται την 6η διδακτική ώρα με την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου σχολικού συμβούλου και απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την συμπλήρωση του ωραρίου τους οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 δύναται να αναλαμβάνουν ενισχυτική διδασκαλία με την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου σχολικού συμβούλου και απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Στο 1/θέσιο, 2/θέσιο και 3/θέσιο δημοτικό σχολείο το γνωστικό αντικείμενο της Μελέτης – Προετοιμασίας διδάσκεται για 5 διδακτικά ημίωρα σε όλες τις τάξεις, στο 12ο διδακτικό ημίωρο πριν την λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος

Σημειώνουμε ότι στην απόφαση αναφέρεται ότι τα μαθήματα των Αγγλικών, της Φυσικής Αγωγής, της Αισθητικής Αγωγής και των ΤΠΕ διδάσκονται από εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Σε περιπτώσεις αδυναμίας κάλυψης του προγράμματος από εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, η διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων της Αισθητικής Αγωγής και της Φυσικής Αγωγής δύναται να ανατεθεί σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 και η διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου των ΤΠΕ σε εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ70 οι οποίοι διαθέτουν πιστοποίηση Β΄ επιπέδου.


 

2 Σχόλια

  1. Μουσικός ΠΕ

    Μάλιστα..όλα οι δάσκαλοι..τέλεια..

  2. Αλίμονο! Οι παντογνώστες! Κ όταν κάποτε οι μαθηματικοί κ οι φυσικοί αντιπροσωπεύονται από λαμόγια αιρετούς κ συνδικαλιστές​ κ δεν ξέρω τι άλλο κ τους στέλνουν στα δημοτικά να διδάξουν στην ουσια αυτό που σπούδασαν θα ακούμε τα χίλια δυο!

    Έχει να παραγκωνιστεί κόσμος που σπούδασε πληροφορική κ φυσική αγωγή…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...