Home / Featured / Πίνακας με τις αλλαγές στη μοριοδότηση των διευθυντών

Πίνακας με τις αλλαγές στη μοριοδότηση των διευθυντών

Δημοσιεύτηκε: 8:40 μμ Μάιος 24th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Ψηφίζεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, επί της αρχής και των άρθρων, το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, αφού προηγηθούν οι τοποθετήσεις των αρμόδιων εκπαιδευτικών φορέων, που έχουν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Χθες ξεκίνησε, με τον χαρακτήρα του επείγοντος, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, υπεραμυνομένος της διαδικασίας του επείγοντος, επισήμανε ότι προκύπτει από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο 4327/15 για τον τρόπο επιλογής των διευθυντών εκπαίδευσης.

Όπως είπε υπάρχουν ζητήματα που χρίζουν άμεσης παρέμβασης, όπως η παράταση της θητείας των μονοπρόσωπων οργάνων στη τριτοβάθμια εκπαίδευση -η οποία λήγει- τα επαγγελματικά λύκεια και η δημιουργία του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι απόψεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου και του ειδικού αγορητή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, που τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι οι προθεσμίες λήγουν για τη θητεία των διευθυντών και πιέζουν για να γίνουν οι τοποθετήσεις τους.

Η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου ότι δεν έκανε καμία διαβούλευση πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου και ότι νομοθετεί μέσω δελτίωνΤύπου, χωρίς συναίνεση και διάλογο.

«Αν έχετε τον παραμικρό σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία να το αποσύρετε, να το θέσετε σε δημόσια διαβούλευση για να τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί και να το φέρετε με κανονική διαδικασία» ανέφερε.

«Καμία διαβούλευση δεν κάνατε, κανένα διάλογο, φέρνετε ένα νομοσχέδιο στο πόδι, έχετε τη λογική «ψηφίζουμε και ξεψηφίζουμε»», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Επικριτικοί για τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση ήταν τόσο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Δελλής, όσο και της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Απαντώντας ο κ. Γαβρόγλου στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης αντέτεινε ότι έστειλε επιστολή στη ΔΟΥ και την ΟΛΜΕ, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, καλώντας τις δύο Ομοσπονδίες να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Με αφορμή το γεγονός αυτό παρουσιάζουμε έναν πίνακα με τις αλλαγές που έρχονται.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου το xenesglosses.eu θα ενημερώσει αναλυτικά για τις αλλαγές.

ΤΙ ΙΣΧΥΕ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΟΡΙΑ Α/ΘΜΙΑ: 37 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΟΡΙΑ Α/ΘΜΙΑ: 33 -4
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΟΡΙΑ Β/ΘΜΙΑ: 35 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΟΡΙΑ Β/ΘΜΙΑ: 31 -4
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ: 4 ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ:4 0
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ:2,5 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ:2,5 0
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ+ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ:4 ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ+ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ:5 +1
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ: 2 ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ: 1,5 -0,5
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ: 0,5 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ: 0,5 0
ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ Β2: 0,5 ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ Β2: 0,8 -0,3
ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ, ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:14 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ, ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:13 -1

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...