Home / HEADER-NEWS / Παράνομη η εγκύκλιος αποσπάσεων σε ΣΜΕΑΕ – ΚΕΔΔΥ επικαλείται μόνο μέρος της νομοθεσίας

Παράνομη η εγκύκλιος αποσπάσεων σε ΣΜΕΑΕ – ΚΕΔΔΥ επικαλείται μόνο μέρος της νομοθεσίας

Δημοσιεύτηκε: 6:27 μμ Μάιος 13th, 2017  


Λάβαμε στο xenesglosses.eu την παρακάτω επιστολή και τη δημοσιεύουμε:

Παράνομη η εγκύκλιος αποσπάσεων σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ

Η φετινή εγκύκλιος αποσπάσεων σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ (ΑΔΑ: 900Ω4653ΠΣ-ΧΡΕ) είναι παράνομη αφού ενώ επικαλείται σωστά το άρθρο του νόμου στο οποίο βασίζονται οι αποσπάσεις (Νόμος 4815/2016 άρθρο 48 παράγραφος 4) όπου αναγράφονται τα κριτήρια για να έχει δικαίωμα ένας συνάδελφος να αιτηθεί απόσπαση, παρόλα αυτά εντός της εγκυκλίου αναγράφεται μόνο ένα μέρος αυτών, συγκεκριμένα αναγράφεται μόνο το 4α) και αφήνουν εκτός το 4 β).

Η επιλογή μέρος μόνο της νομοθεσίας, εν γνώση (αφού άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται) του Υπουργείου δηλαδή των Υπηρεσιών του και του Υπουργού που το υπογράφει αποτελεί παράβαση καθήκοντος και καθιστά την εγκύκλιο παράνομη και άκυρη. Το ζήτημα αφορά εκατοντάδες συναδέλφους όπου αποσπούνταν κάθε χρόνο με τα προσόντα του νόμου και φέτος δεν τους δίνεται, παράνομα, το δικαίωμα ούτε αίτηση να υποβάλουν.

Επειδή η σιωπή των συνδικαλιστών, αυτών δηλαδή που εκλέγονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των συναδέλφων, είναι εκκωφαντική (ειδικά όταν  ΔΟΕ και ΟΛΜΕ βγάζουν καταγγελίες για το παραμικρό), παρακαλούμε να δημοσιοποιήσετε αυτή την καταγγελία ώστε να το μάθουν οι πάντες για να κινηθούν νομικά προς πάσα κατεύθυνση.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να πάρουν θέση για την παρανομία αυτή του Υπουργείου και να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους.

Καλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει την εγκύκλιο και να εκδώσει άλλη νόμιμη δίνοντας παράταση στις αιτήσεις ώστε να αποκατασταθεί το δίκαιο που οφείλει να πρεσβεύει.

Ομάδα Εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η νομοθεσία για τις αποσπάσεις

Ν. 4415/2016 ΦΕΚ 159 τ. Α΄

Άρθρο 48

Ρύθμιση θεμάτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

  1. Όταν δεν καλύπτονται τα κενά με μετάθεση ή διορισμό, δύνανται να αποσπώνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές ανάγκες, σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, Τμήματα Ένταξης, προγράμματα παράλληλης στήριξης, πρώιμης παρέμβασης και παροχής διδα­σκαλίας στο σπίτι, μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ως ακολούθως:

α) Κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικοί ΕΑΕ της παρα­γράφου 1 του άρθρου 16.

β) Ακολουθούν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις τουλάχιστον μίας (1) εκ των κατωτέρω περιπτώσεων, κατά την ακόλουθη ιεράρχηση:

αα) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σε­μιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών.

ββ) Έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον ενός διδακτικού έτους στις ανωτέρω δομές και προγράμματα.

γγ) Είναι γονείς παιδιών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% .

δδ) Είναι κάτοχοι πιστοποιητικού παρακολούθησης σεμιναρίων επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...