Home / HEADER-NEWS / Παράλληλη εναλλακτική φοίτηση σε δημοτικά. Τι γνωμοδότησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Παράλληλη εναλλακτική φοίτηση σε δημοτικά. Τι γνωμοδότησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Δημοσιεύτηκε: 7:55 μμ Μάιος 27th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Κατά τα άρθρα 1 παρ. 1 και 7 παρ. 1 του π.δ. 201/1998 κάθε μαθητής επιτρέπεται να εγγραφεί σε ένα και μόνο δημοτικό σχολείο, αυτό του τόπου κατοικίας του και στην συνέχεια, συντρεχουσών των νομίμων προϋποθέσεων, να μεταγραφεί σε άλλο. Η εγγραφή μαθητή σε δύο δημοτικά σχολεία ταυτόχρονα και η παράλληλη εναλλακτική φοίτηση σε αυτά, δεν προβλέπεται και δεν επιτρέπεται, ενόψει και των σκοπών που εξυπηρετούνται με τις διατάξεις, τόσο του άρθρου 11 του ανωτέρω π.δ. όσο και του άρθρου 4 του ν.1566/1985.

Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ των άλλων σε γνωμοδότηση του ΝΣΚ μετά από ερώτημα που τέθηκε με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων & Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-Τμήματος Γ ́ Μαθητικής Μέριμνας & Σχολικής Ζωής, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 Περίληψη ερωτήματος:
Ερωτάται:
α) εάν επιτρέπεται μαθητής δημοτικού σχολείου, να είναι ταυτόχρονα εγγεγραμμένος σε δύο σχολεία και να φοιτά 6 (έξι) ημέρες τον μήνα σε σχολική μονάδα της περιφέρειας του τόπου κατοικίας του πατέρα του, κατά τις οποίες ο πατέρας ασκεί το δικαίωμα επικοινωνίας με το τέκνο του σύμφωνα με δικαστική απόφαση και τις υπόλοιπες, στην σχολική μονάδα στην οποία είναι ήδη εγγεγραμμένος στην Θεσσαλονίκη, ήτοι στον τόπο κατοικίας της μητέρας του, η οποία έχει και την επιμέλειά του,
β) σε αρνητική περίπτωση εάν μπορεί να τύχει αναλογικής εφαρμογής η υπ ́αριθμ. Φ.4/155/Γ1/1237/11-9-1996 (Β ́893) Υπουργική Απόφαση, η οποία αφορά στην φοίτηση των μαθητών Ρομά.
Για το β ερώτημα το ΝΣΚ απάντησε:
β) το β ́ ερώτημα υποβάλλεται αλυσιτελώς, καθόσον και αυτή η περίπτωση την οποία ρυθμίζει η υπ ́αριθμ. Φ4/155/Γ1/1237/11-9-1996 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφορά αλλαγή σχολείου και μετεγγραφή μετακινούμενων μαθητών Ρομά και όχι ταυτόχρονη
εγγραφή σε δύο σχολεία και παράλληλη εναλλακτική φοίτηση σε αυτά.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...