Home / Featured / Νέο πλαίσιο λειτουργίας από τον Οκτώβριο στα Δ.ΙΕΚ

Νέο πλαίσιο λειτουργίας από τον Οκτώβριο στα Δ.ΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 9:47 μμ Μάιος 23rd, 2017  


Αλλαγές από τον Οκτώβριο

«Από τον Οκτώβριο που λειτουργούν τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ θα έχουν δεδομένο το πλαίσιο λειτουργίας τους» προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου αναφερόμενος στην κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης μέσα στο καλοκαίρι.

«Κάθε μέρα έχουμε προβλήματα με ΙΕΚ που δεν τηρούν τους όρους λειτουργίας» είπε εξηγώντας ότι πρέπει να ξέρουν τα δικαιώματά τους οι απόφοιτοι.

Παράλληλα εξήγησε σχετικά με τις ιδρύσεις ή καταργήσεις δημοσίων ΙΕΚ ότι το υπουργείο Παιδείας «έρχεται σε επαφή με τους ΟΤΑ για τις ανάγκες τους» μέσα από μια διαδικασία ξεχωριστή για κάθε μέρος.

Ο Π. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ελληνικών σχολείων στο Μόναχο, όπου λειτουργούν σήμερα πέντε Δημοτικά, δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο. Όπως τόνισε, όλα θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους από Σεπτέμβριο. «Κανένα από αυτά δεν κινδυνεύει για την επόμενη σχολική χρονιά» δήλωσε, εξηγώντας πάντως ότι οι δομές βρίσκονται σε χώρους με ενοίκιο, για τους οποίους ορισμένες συμβάσεις λήγουν.

«Εξετάζουμε πόσο μεγάλες θα είναι οι συμβάσεις που θα ανανεωθούν» είπε εν όψει του χτισίματος του νέου ελληνικού σχολείου στο Μόναχο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...