Home / Featured / Μήνυμα που στάλθηκε από Ειδικούς παιδαγωγούς κατόχους master στον Υπουργό παιδείας

Μήνυμα που στάλθηκε από Ειδικούς παιδαγωγούς κατόχους master στον Υπουργό παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 8:14 μμ Μάιος 20th, 2017  


«Μήνυμα που στάλθηκε από Ειδικούς παιδαγωγούς κατόχους master στον Υπουργό παιδείας»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Παιδείας,

Γιατί οι πολιτικές αποφάσεις κάθε φορά:

Μας καταδικάζουν στην ανεργία, μας στρέφουν στην ετεροαπασχόληση, μας ωθούν στη φυγή στο εξωτερικό, απαξιώνουν τους κόπους μας, συνθλίβουν  και συρρικνώνουν τις όποιες δεξιότητες αποκτήσαμε σπουδάζοντας και κατακτώντας τίτλους, μας υποβαθμίζουν, μας εξαιρούν, μας πετούν στο καλάθι των αχρήστων, μας αγνοούν, μας τοποθετούν πότε εδώ και πότε εκεί, ανάλογα με τις συγκυρίες και χωρίς πραγματική αξιοκρατία;

Δεν μπορούμε τίποτα εμείς να προσφέρουμε στη χώρα μας, στην Παιδεία μας και  στους εαυτούς μας.;

Μπορεί η  παρούσα οικονομική συγκυρία να είναι αρνητική, μπορεί οι μεταπτυχιακοί τίτλοι, ιδίως του εξωτερικού να αυξάνονται συνεχώς, ωστόσο δεν φταίμε εμείς γι’  αυτό. Αν υπάρχουν  παράνομα ή αναξιόπιστα μεταπτυχιακά προγράμματα διενεργήστε τους απαραίτητους ελέγχους και δημοσιοποιήστε τα και μακροπρόθεσμα θεσπίστε νέους κανόνες και περιορισμούς, όπου αυτό είναι αναγκαίο. Ακούστε όμως κι εμάς που τόσον καιρό εργαζόμασταν συστηματικά για την απόκτηση αυτού του τίτλου.

Κάναμε, ο καθένας χωριστά τον δικό του αγώνα και παράλληλα κάναμε έναν χρονικό προγραμματισμό, που να μας επιτρέψει  να αποκτήσουμε την απαραίτητη ισοτιμία από τον ΔΟΑΤΑΠ και  να αιτηθούμε τη συμπερίληψή μας στον πίνακα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής Αγωγής, το καλοκαίρι του 2017.

Δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη του αποκλεισμού μας.

Πέρα από τα  γεγονότα που σας είναι ήδη γνωστά, θα θέλαμε θερμά να σας παρακαλέσουμε να εγκύψετε στο πρόβλημα, να δείτε όλες τις παραμέτρους του και να συνδράμετε στην επίλυσή του.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Με τιμή,

Οι Ειδικοί Παιδαγωγοί MED που δεν πρόλαβαν να συμπεριληφθούν στους πίνακες Ειδικής Αγωγής, λόγω της πρόωρης ανακοίνωσης της πρόσκλησης για τις αιτήσεις


 

48 Σχόλια

  1. βασιλική, ειδική εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

    Είναι άδικο να μένουν εκτός άτομα που επένδυσαν χρόνο, κόπο, γνώσεις και χρήματα για να προσφέρουν στην παιδεία αυτού του τόπου. Δυστυχώς, το υπουργείο φαίνεται να εθελοτυφλεί. Αντί να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε σαν χώρα ό,τι πάει λάθος σε βασικούς τομείς , όπως η η παιδεία και η υγεία, τείνουμε να τα ισοπεδώνουμε όλα… Μετά αναρωτιέστε γιατί η νέα γενιά φεύγει και δεν ξαναγυρνά. Δυστυχώς δεν βοηθάτε την παιδεία αυτού του τόπου. Αυτή είναι η προσπάθεια να βελτιωθεί η παρεχόμενη αγωγή και παιδεία σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης;
    Κρίμα.

    • Καλησπέρα σας!
      Είμαι και εγώ μια εκ των πολλών κατόχων του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που, δυστυχώς, εξαιτίας της καθυστέρησης της αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ είναι αδύνατη η συμπερίληψή μας στους πίνακες της ειδικής αγωγής. Ως επακόλουθο, σας παρακαλούμε πολύ να ανοίξει εκ νέου ο οπσυδ, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα της δήλωσης του μεταπτυχιακού μας τίτλου και τη δυνατότητα συμπερίληψης στον πινάκα της ειδικής αγωγής. Φρονούμε ότι είναι αδικός ο αποκλεισμός μας από τον εν λόγω τομέα εκπαίδευσης, εφόσον διαθέτουμε την κατάλληλη κατάρτιση και τη διακαή βούληση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε έναν τόσο σημαντικό εκπαιδευτικό κλάδο. Εν κατακλείδι, η πολιτεία χρειάζεται να μεριμνήσει, ούτως ώστε να παράσχει σε διδάσκοντες που αγαπούν το έργο τους και το θεωρούν λειτούργημα την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και να τις μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά!!!

  2. Ο αγωνας μας για να αποκτησουμε παραπανω γνωση και εξειδιξευση πεφτει στο κενο. Η αναπαντεχη εξελιξη των αιτησεων εν μέσω Πασχα μας αιφνιδιασε και μας καθιστά ανεργους για μια ακομη χρονια.

  3. Ετσι ακριβως ειναι η κατάσταση!Ειναι πολυ άδικο ολο αυτο που συμβαίνει!θα πρεπει το υπουργείο να βρει μια λύση!

  4. Ευαγγελία

    Ειναι απαραδεκτο στην Ελλάδα του 2017 στην οποια υποτίθεται, οπως λετε στις τηλεοπτικές εκπομπες, οτι κανετε τα παντα προκειμενου οι τομείς της παιδειας και της υγειας να ανακάμψουν και να βελτιωθούν, να γινεται ο αποκλεισμός εξειδικευμενων εκπαιδευτικών απο τις σχολικες αίθουσες, με δική σας εντολη. Μπράβο σας, σε αντιθεση με τους προηγούμενους υπουργούς Παιδείας, εσεις ειστε αυτος που δινετε το καλυτερο παραδειγμα για τους πολιτες αυτης της χωρας
    !!! Και εις ανώτερα!

  5. Αναστασια

    Καλησπέρα σας! ανήκω και εγώ στην ομάδα των ατόμων με μεταπτυχιακό που λόγω της καθυστέρησης της ισοτιμίας από τον δοατάπ δεν μπορούμε (εγώ και πληθώρα άλλων συμφοιτητών μου) να ενταχθούμε στους πίνακες της ειδικής αγωγής! Ζητάμε λοιπόν κάτι δίκαιο και καθόλα νόμιμο: να ξαναανοίξει ο οπσυδ ώστε να δηλώσουμε το μεταπτυχιακό μας και να ενταχθούμε στον πινάκα της ειδικής αγωγής! Είναι κατάφωρη η αδικία που έχουμε υποστεί καθώς έχουμε το μεταπτυχιακού στα χέρια μας και δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε όπως επιθυμούμε! Καλούμε λοιπόν την πολιτεία αν θέλει (όπως πολλές φορές έχει επισημάνει) εκπαιδευτικούς με στόχους και όραμα να επιληφθεί άμεσα του θέματος γιατί έχουμε επενδύσει χρόνο , χρήμα , κόπο!!!!!!

  6. Είναι κρίμα οι όποιες προσλήψεις να βασίζονται σε μια συγκυρία ή στην τύχη και σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας να επιτείνετα, αντί να μειώνεται, η ανεργία επιμορφωμένων εκπαιδευτικών.

  7. Τόσος μόχθος, μεράκι, πάθος για διαρκή δια βίου μάθηση με σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά των εξειδικευμένων γνώσεων μας για αυτή την ευαίσθητη ομάδα μαθητών να πέφτει στο κενό…κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως τα σχολεία θα στελεχωθούν από ανειδίκευτους εκπαιδευτικούς…μόνο σιωπή…για αυτούς τους μαθητές που θα μας χρειαστούν αλλά δυστυχώς δεν θα μας έχουν…

  8. Ακόμη μια αδικία για εκπαιδευτικούς που επενδυουν στη γνώση! Πρέπει μα βρεθεί άμεσα μια λύση για αυτό τον άδικο αποκλεισμό των εκπαιδευτικών που ειναι τόσο απαραίτητοι στις μέρες μας! Μπράβο γι το ενδιαφέρον που δειχνετε

  9. XΡΙΣΤΙΝΑ Δ.

    ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ & ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

  10. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ & ΣΥΝΑΜΑ ΑΔΙΚΟ ΛΟΓΩ ΑΚΟΥΣΙΑΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

  11. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ & ΕΔΩ ΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!

  12. ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ. ΚΡΙΜΑ!!! ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!

  13. Είναι πραγματικά άδικο. . Όχι μόνο για τους ειδικούς παιδαγωγούς αλλά και για τα παιδιά που έχουν ανάγκη από παιδαγωγούς με γνώση και κατάρτιση. Κρίμα πραγματικά.

  14. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΓΕΩΡΓΙΑ

    Ξεστραβώθηκε το παιδί μου 4 χρόνια το πτυχίο και 2 χρόνια το μεταπτυχιακό για να μου το αφήσεις ΑΝΕΡΓΟ?? Στερηθήκαμε , κοπιάσαμε να βγει δασκάλα, ματώσαμε σε περίοδο κρίσης και εσείς δε σέβεστε τίποτα???? Σε ποια χώρα του κόσμου ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ άτομα με επιμόρφωση και κατάρτιση και αποκλείονται από τα….γούστα της κυβέρνησης; Ντροπη σ ολους σας!!!!! Τρίζουν τ κοκαλα των προγόνων!!!!!!! Ε δε θα ρθουν εκλογες…Όλα πληρωνονται!

  15. ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ; ΝΤΡΟΠΗ!!!

  16. Είναι άδικο ενώ είμαστε ήδη κάτοχοι ενός μεταπτυχιακού που μας δίνει πρόσβαση στους πίνακες να μας την στερειτε για λόγους γραφειοκρατικούς και λόγω της έλλειψης οργάνωσης των υπηρεσιών σας!

  17. παναγιωτα

    Ο γιος μου εχει ΔΕΠΥ και το τμήμα ενταξης τον βοηθά πολυ. Στο σχολειο μας εχουμε αρκετα παιδακια που φοιτουν στο τμημα ενταξης απο πρωτη, τριτη και τεταρτη. Μας λετε δηλαδη ότι πληρώνουμε ο,τι πληρωνουμε και αντι να μας δινετe ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ τα παιδια μας μας αγνοειτε; Με ποιο δικαιωμα; Η νομιζετε οτι εχουμε ολοι λεφτα για ιδιαιτερα; Σχολαω για να σας πληρωνω τους φορους στις 9 το βραδυ και σηκωνομαι απο τις 6 το πρωι. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ; ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ; Η ΜΗΠΩΣ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ; Αν ισχυει οσα λεει το αρθρο αισχος!!!

    • Και μένα τα ίδια ο γιος μου. Για αυτό φορολογούμαστε, Παναγιώτα. Για να έχουν τα παιδιά μας την εκπαίδευση που τους αρμόζει.Τι ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ πολιτικές αυτές που αφήνουν καταρτισμένα άτομα εκτός σχολικών μονάδων και προσλαμβάνουν άτομα χωρίς καμια ειδίκευση; Eλπίζω και εγώ να μην ισχύει το συγκεκριμένο άρθρο.

    • Κρατήστε τουλάχιστον κ. υπουργέ τα προσχήματα μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, ακόμη κι αν αυτό έχει παρέλθει προ πολλού, τα προσχήματα βοηθούν, έστω και ψυχολογικά, έστω και σαν παραίσθηση γιατί δεν έχουν μείνει και πολλά να μας κρατάνε, γιατί το κουράγιο ξέρετε μια κλωστή το κρατάει ζωντανό και εσείς ρίχνετε κατά πάνω του δαμόκλειο σπάθη

  18. EINΑ TΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ.

  19. ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

    Αναφαίρετο δικαίωμα όλων των Ελλήνων μαθητών είναι η παροχή ποιοτικής δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Η ανάγκη αυτή είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ αν αναλογιστούμε την οικονομική συγκυρία της χώρας. Ζητάμε από τον υπουργό Παιδείας κύριο Κώστα Γαβρόγλου να συμπεριλάβει στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Ειδική Εκπαίδευση και Αγωγή που άδικα αποκλειστήκαμε. Είναι αδιανόητο ο τόσο ευαίσθητος χώρος της Ειδικής Εκπαίδευσης να στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν έχουν την απαραίτητη κατάρτιση και να καταδικαζόμαστε στην ανεργία όλοι όσοι έχουμε την γνώση και το όραμα.

  20. Ειναι αδικο ενω εχουμε το μεταπτυχιακο στα χερια μας για λογους γραφειοκρατικουε να μην μπορουμε να ενταχθουμε στους πινακες ειδικης αγωγηε,ενω εχουμε ολα τα προσοντα

  21. Εγείρει ερωτήματα το να εξαρτάται από τη πολιτική βούληση του υπουργείου παιδείας και να μη δίνεται λύση σε ένα ζήτημα που αφορά το καλό των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτό είναι το χειρότερο που χαρακτηρίζει αυτή τη χώρα, να υπάρχουν αξιόπιστες λύσεις και να μη δίνονται προς το συμφέρον της κοινωνίας διότι συνεχώς προσκρούουν σε πολιτικά συμφέροντα. Κάποιοι κοιτάζουν τη ποιότητα και άλλοι τη ποσότητα… αυτή είναι δυστυχώς η διαφορά…

  22. Είναι μεγάλη αδικία για όλους εμάς που κατέχουμε ήδη τον μεταπτυχιακό τίτλο Ειδικής Αγωγής από τον Ιανούαριο να κινδυνεύουμε να περάσουμε ακόμα έναν χρόνο στην ανεργία. Είναι μεγάλο κρίμα να μην μας επιτρέπετε να συνεισφέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας σε έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς της εκπαίδευσης όπως είναι εκείνος της Ειδικής Αγωγής. Είναι λυπηρό να αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια με άγχος και δυσκολίες να αποκτήσουμε το πτυχίο μας, το μεταπτυχιακό μας και ό, τι άλλο έχει ο καθένας ώστε να πρόσφερει ολόψυχα τις γνώσεις του στα παιδιά και εσείς να τους αποκλείετε από τους πίνακες λόγω της απρόσμενης υποβολής αιτησεων κατά τη διάρκεια του Πάσχα και εξαιτίας της δυσλειτουργίας του ΔΟΑΤΑΠ.Είναι θλιβερό να βάζετε εμπόδια στο μέλλον , στο μέλλον των νέων αυτής της χώρα που παλεύουν να μείνουν εδώ και να ζουν αξιοπρεπώς και όχι να καταφεύγουν στον εξωτερικό.
    Ζητάμε λοιπόν, την απόλυτη κατανόηση σας και μια άμεση και δίκαιη λύση! Σας θέλουμε στο πλευρό μας και όχι έναντίον μας!

  23. Είναι αδιανόητο να υπάρχει νόμιμο αίτημα συμπερίληψης στους πίνακες ειδικής αγωγής και να μην υπάρχει η διάθεση τήρησής του..Θα μας απαντήσει κάποιος με ειλικρίνεια γιατί αυτός ο στοχευμένος αποκλεισμός φέτος ή θέλουν να μας πείσουν ότι όλες οι συγκυρίες ήταν απλά θέμα τύχης; Ζητάμε το νόμιμο και δίκαιο επιτέλους να εφαρμοστεί σε αυτή τη χώρα και ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η ειδική αγωγή.

  24. ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

    Ο αδερφος μου έχει διάσπαση προσοχης και φοιτεί στην τεταρτη δημοτικου. Δουλειά σας λοιπόν ειναι αυτο το παιδι οπως και εκατομμυρια αλλα ελληνοπουλα να χει διπλα του εκπαιδευτικους στο τμήμα ένταξης που να μπορουν να γνωριζουν ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ. Σε ότι λεει το αρθρο κυριε υπουργε για παρανομα πτυχια ελεγξτε τα δεν μας νοιαζει!!!!!!!!!. Αυτοι ομως που χουν τα πτυχία, τις γνώσεις και το ενδιαφέρον απαιτουμε να μας στηριξουν στα σχολεια.!!!!!!!! Αυτοι. Οχι οτι σας βολευει. !!!!!!!!!!!!! Συριζα κόμμα της παιδειας δεν αυτοαποκαλείστε; καντε κατι λοιπόν. Είστε εκει για να αποκαθιστατε καθε αδικια οχι για να τη μεγενθυνετε.

  25. Κωνσταντίνα ειδική παιδαγωγός

    Στην ομιλία του κύριου Τσίπρα ειπώθηκε ότι κύριο μελήμά του είναι η παρεχόμενη εκπαίδευση. Αναλογιστήκατε κύριε Τσιπρα και κύριε Γαβρόγλου τι σημαινει ειδική αγωγή; Τι ξεχωριστό χρειάζεται το κάθε ένα από αυτά τα μοναδικά παιδιά για να κατακτήσει ό,τι οι υπόλοιποι; Για να νιώσει ότι εντάσσεται ομαλά σε μία κοινωνική ομάδα όπως αυτή του σχολείου; Νομίζετε μήπως ότι η εκπαιδευση είναι παίξε γέλασε; Για ποιο λόγο στερείτε απο άτομα με επιμόρφωση, γνώσεις, θέληση το έννομο δικαίωμά τους στην εργασία; Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου γίνεται αυτό; ΠΟΙΟΣ ΓΟΝΕΑΣ, ΜΑΘΗΤΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΑΣ; Τέτοιου είδους αποφάσεις προωθούν άλλα συμφέροντα μάλλον…τα οποία δεν ταιριάζουν σε ένα κράτος δικαιοσύνης και πρόνοιας για το σύνολο των πολιτών του! Πάτε να καταλύσετε κάθε αρχή ισότητας!! ΙΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ. ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΉ; ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΤΏΡΑ!

  26. Μουσικός ΠΕ

    και όλοι εμείς που έχουμε μεταπτυχιακό σε τομέα άσχετο με την Ειδική Αγωγή δεν μας αναγνωρίζεται κάν σαν προσόν..αλλά για αυτό δε λέμε κάτι..από όλα τα μεταπτυχιακό μόνο η Ειδική Αγωγή έχει αξία;;;

    • ΔΗΜΗΤΡΑ Ε.

      ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ & ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ!

    • Αγαπητή φίλη κάθε μεταπτυχιακός τίτλος μοριοδοτείται ανάλογα,οπότε δεν ισχύει αυτό που αναφέρεις!

    • Αγαπητή φίλη΄/ε Μουσικέ ΠΕ κάθε μεταπτυχιακός τίτλος μοριοδοτείται, δεν ισχύει αυτό που αναφέρεις!

  27. Μητέρα ειδικής παιδαγωγού

    Σπούδασα αυτό το παιδί δίνοντας σχεδόν όλο μου το μισθό κάθε μήνα και βλεποντας το να σαπιζει μεσα στα βιβλία. ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΠΕΤΑΣ ΕΞΩ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ; Μετά απορείτε γιατι φευγουν ολα τα ικανά και μορφωμενα παιδιά για εξωτερικό!!!!!!!!! ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ. ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΥΤΑ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ. ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ … Συγγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι δικαιοσυνη και η σταση αυτή δεν ταιριάζει ούτε σε εναν υπουργο παιδειας αλλα ουτε και σε ενα κομμα που εκλεχθηκε μιλωντας για παιδεια και υγεια. λυπαμαι.

  28. Eίμαι και εγώ απόφοιτη Ιανουαρίου του Ειδικής αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και έχω βιώσει όλο αυτόν τον παραλογισμό από την ανένδοτη στάση του Υπουργείου Παιδείας, στο να μας δώσει τη δυνατότητα να υποβάλλουμε την αίτηση μας για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Ενώ υπάρχει νόμος που θα μας επέτρεπε να καταθέσουμε, την αναγνώριση μέχρι την κύρωση των πινάκων, το Υπουργείο βρίσκει προφάσεις ώστε να μην τεθεί η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, πράγμα το οποίο γεννά ερωτήματα, γιατί το Υπουργείο να μην θέλει άτομα καταρτισμένα στην ειδική αγωγή. Κάναμε πολλές θυσίες, τόσο οικονομικές όσο και πνευματικές για να τελειώσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και αντί το κράτος να μας επιβραβεύσει, μας τιμωρεί και απο πάνω!Αναμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημά μας.

  29. Αυτή η χώρα μας αποκαρδιώνει κάθε μέρα κ πιο πολύ… Αφού πρώτα αναγκαστήκαμε, λόγω όλων όσων συμβαίνουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, να αναζητήσουμε μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, γιατί ειλικρινά όλοι στην Ελλάδα θέλαμε να βρούμε μια θέση. Έπειτα, στερηθήκαμε εμείς κ οι γονείς μας τα βασικά για να το καταφέρουμε και τώρα μας στερείται κ το δικαίωμα στην ελπίδα επαγγελματικής αποκατάστασης. Γιατί με την αίτηση ελπίδα αγοράζουμε κ τίποτα άλλο… Την ίδια ώρα που τα παιδιά που μας χρειάζονται πάλι λόγω κατάστασης στερούνται όσα δικαιούνται από ιατρικής, οικονομικής, εκπαιδευτικής πλευράς. Εν κατακλείδι, μας διώχνετε από τη χώρα μας, από τα σπίτια μας, από την χώρα των προγόνων μας. Ξέρετε πόσο μειωμένες είναι οι εγγραφές στα σχολεία απο την κρίση κ μετά; Έχετε διαπράξη έμμεση γενοκτονία και το χειρότερο ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ!!!!

  30. ΔΗΜΗΤΡΑ Ε.

    Ως ποτε σε αυτη τη χωρα θα βασιλευει η γραφειοκρατια και θα παλευουμε για το αυτονοητο;;; Ελεος!!! Δωστε ευκαιριες στους νεους ανθρωπους!!!!

  31. Δηλαδή οι άλλοι πτυχιούχοι δεν έκαναν θυσίες επειδή δεν ήταν σε κάποια δήθεν «καθηγητική σχολή». Σε ποια φυσιολογική χώρα οι κάτοχοι κάποιου πτυχίου παίρνουν με την αποφοίτηση και συμφωνητικό διορισμού στο δημόσιο; Σας υποσχέθηκε κάποιος κάτι τέτοιο; Το πρόβλημα δεν είναι ο υπουργός αλλά η νοσηρή ελληνική νοοτροπία. Κατά τα άλλα μας φταίνε όλοι οι άλλοι……ας γίνουμε όλοι δ.υ.

    • ΔΗΜΗΤΡΑ Ε.

      ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΡΚΟ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΟΥΔΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΦΟΡΑ 9ΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ (ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) & ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ (ΕΦΟΣΟΝ ΠΛΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ).

    • Αναστασια

      Επιπλέον Αγαπητέ Μάρκο ούτε καν αναπληρωτές δεν ζητάμε να είμαστε ..το μόνο που ζητάμε είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούμε στους πίνακες της ειδικής αγωγής κάτι που δικαιούμαστε βάσει του μεταπτυχιακου μας και του νόμου! Ένταξη στους πίνακες δεν σημαίνει αυτομάτως και ότι αύριο είμαστε αναπληρωτές!

    • Αγαπητέ φίλε Μάρκο,μαλλον δεν κατανόησες ορθά τοθέμα, επιτρεψέ μου να σε βοηθήσω.Εμείς ποτέ δεν είπαμε τι κοπιάσαμε περισσότερο από εσεναν ή από τον καθέναν που εχει εργαστεί για να λάβει μεταπτυχιακό τίτλο.Επίσης δεν ζητάμε να μας διορίσουν, αλλα να μη μας αφαιρέσοπυν το νόμιμο δικαίωμά μας στο να διεκδικ΄΄ησουμε τη φετεινή χρονία μια θέση εργασίας, οπως διεκδικούν την ίδια ακριβώς θέση πολλοί άλλοι συνάδελφοι χρόνια τώρα και με τον ίδιοακριβώς τίτλο με τον δικό μας, Δεν ζητουμε λοιπόν χατήρι, αλλά αξιοκρατία!!!!!

  32. Είναι κρίμα τοΥπουργείο Παιδείας να συμπεριφερεται με αυτόν το απαραδεκτο τρόπο.Τα παιδιά αυτά δεν φταινε σε τίποτα.Μην τα βασανίζεται. Βρείτε εναν τρόπο να λυθεί το πρόβλημά τους. Ενώ ξερετε οτι φταιτε εσεις μεταφερετε το προβλημα σαυτά τα παιδιά. Αυτό ειναι ανηθικό διαβλητό και επικίνδυνο.

  33. Αγαπητέ Μάρκο,
    Όπως ανέφερα κ πιο πάνω ζητάμε να κάνουμε την αίτηση κ να αγοράσουμε ελπίδα. Ελπίδα ούτε καν διορισμού αλλά μιας σύμβασης ως αναπληρωτές. Άρα άτοπο το επιχείρημα σου περί διορισμού. Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να απασχολήσει όλους τους εκπαιδευτικούς γιατί πολύ απλά η εκπαίδευση στην Ελλάδα παρέχεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από το κράτος. Άρα δεν έχουμε κ άλλη επιλογή από το να αποσκοπούμε στο δημόσιο αν θέλουμε να μείνουμε στη χώρα μας. Τέλος, ακόμα κ αν θέλουμε να πάμε στον ιδιωτικό τομέα το κράτος κανει τα πάντα για να προστατέψει το δημόσιο υπάλληλο κ τίποτα για τους υπόλοιπους. Γι’ αυτό κ γυναίκες υποχρεώνονται να παραιτηθούν κ να χάσουν όλα τα δικαιώματα τους μόλις μένουν έγκυες, δέχονται να μην κάνουν καταγγελία στο ικα που δουλεύουν 12 ώρες και εχουν ένσημα για 3 γιατι δεν θα ξαναβρουν δουλειά. Έλεγχος κ πρόνοια πουθενά κ μέσα σε όλα αυτά πλέον σε πετάνε χωρίς καμία προειδοποίηση στο δρόμο. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα εργαζόμαστε πολλοί από μας να ξέρεις. Άρα το οτι διεκδικουμε κατι καλύτερο απο πότε είναι μεμπτό; Είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης κ όχι κάποιο κόλλημα που μας οδηγεί Μάρκο…
    Φυσικά και δεν απαξιωνουμε το κόπο άλλων πτυχιούχων, ούτε θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν. Μακάρι να γίνει το καλύτερο για όλους τους νέους. Σε παρακαλώ μην έχεις τόσο μένος γιατί εμείς δεν είμαστε εχθροί σου ούτε το πρόβλημα σε αυτή τη χωρα, όλοι προσπαθούμε για κάτι καλύτερο…

  34. Κύριε Υπουργέ
    Έχετε την δυνατοτητα να αποκαταστήσετε αυτή την αδικία αφού μεχρι τώρα βλέπουμε οτι το κάνετε.
    Βλέπουμε οτι συμπεριφέρεστε με δικαιοσύνη. Μην αφήσετε αυτο το θέμα να σκιάζει την θητεία σας αφου καταλαβαινετε οτι απο την αρχή μέχρι τελος ειναι μια καταφορη αδικία

  35. Βίκυ, ειδική παιδαγωγός ΠΕ70

    Καλησπέρα σας όλους,
    Προσωπικά θεωρώ την θέση του υπουργείου να μη δίνει λύση σε ένα τόσο εύκολο πρόβλημα άδικη και επικίνδυνη για το μέλλον της εκπαίδευσης. Όλοι εμείς πασχίσαμε ιδιαίτερα για να γίνουμε εκπαιδευτικοί και ύστερα για αυτή την εξειδίκευση μέσω του μεταπτυχιακού. Με τον τρόπο αυτό, δείχνετε ότι αδιαφορείτε παντελώς για την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στην Ελλάδα. Αντιθέτως, στερώντας από τα άτομα με μεταπτυχιακά στο χώρο της ειδικής να εργαστούν μπαίνοντας στον πίνακα στη θέση που πρέπει (μετά τους απόφοιτους προπτυχιακού ειδικής) και μην αφήνοντάς τους καν να μπουν καν!!!!!!!!!! τους παραπετάτε σαν να μην αναγνωρίζετε τιποτα ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Υπάρχουν λύσεις αλλά δεν υπάρχει διάθεση. Σας προτείναμε κύριε υπουργέ 3 λύσεις και δεν δεχτήκατε καμία. Λύσεις που πολύ απλά και εσάς αφήνουν καλυμμένο και δεν σας εκθέτουν, λύσεις νόμιμες, λύσεις εθικτές που αποκαθιστούν την δικαιοσύνη. Ντροπή. ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ … ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΕΙΤΕ. ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

  36. Αθανάσιος

    Είμαι πατέρας νηπιαγωγού-ειδικής εκπαιδευτικού και αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και ανήκουστο! Έχουμε δώσει χιλιάδες ευρώ για την δια βίου εκπαίδευση των παιδιών μας και τώρα μας λέτε τι? ότι δε μπορούν να ενταχθούν στους πίνακες της ειδικής αγωγής ? Υποτίθεται ότι θα δίνατε έμφαση στην παιδεία ? Έτσι θα δώσετε έμφαση στην παιδεία? με το να στερείτε νέους με προσόντα από την εργασία και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο κλάδο όπως αυτός της ειδικής αγωγής ?
    και εντάξει τα παιδιά μας δεν τα σέβεστε τα παιδιά που έχουν ανάγκη καταξιωμένους εκπαιδευτικούς ούτε αυτά τα σκέφτεστε? Είναι λυπηρό να βλέπεις το παιδί σου άνεργο και να μην μπορείς να το βοηθήσεις … Έτσι θα συμπεριφερόσασταν στα δικά σας παιδιά? Αλλά ξέχασα τα δικά σας είναι εξασφαλισμένα για τα δικά μας τι σας νοιάζει !!!!!
    Αν λοιπόν έστω και στοιχειωδώς αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα της κατάστασής και την αδικία ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ!!!!!!!!!!!

  37. Μάριος-φιλόλογος

    Είμαι φιλόλογος -ειδικός εκπαιδευτικός και βρίσκω εντελώς απαράδεκτο νέοι με μεταπτυχιακό να μην μπορούν να προσφέρουν σε έναν τόσο ευαίσθητο κλάδο όπως η ειδική αγωγή…. μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό : να μένουν εκτός άνθρωποι με προσόντα ! Ζητάμε κάτι παράλογο ? να δουλέψουμε ζητάμε και εσείς χωρίς λόγο και σοβαρή αιτία μας αφήνετε εκτός …για ποιον λόγο Τόσα χρήματα τόσος χρόνος τόσος κόπος χωρίς αντίκρισμα ? σοβαρολογείτε? και καλά εμείς τα παιδιά αυτού κλάδου μας έχουν ανάγκη ούτε αυτά τα σκέφτεστε που θα μείνουν αβοήθητα? και τέλος ούτε τους γονείς αυτών των παιδιών σκέφτεστε ? υποθέτω όχι αλλιώς θα είχατε βρει λύση (μάλιστα σας είχαμε προτείνει και πολλές αλλά δεν σας ικανοποιούσαν)
    Ελπίζω και εύχομαι να αλλάξει σύντομα η κατάσταση αυτή γιατί δεν βοηθάει πουθενά!

  38. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΔΟΑΤΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΡΥΘΜΟ & ΟΧΙ ΡΥΘΜΟ ΧΕΛΩΝΑΣ. ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

  39. Μην αποσπατε εκπαιδευτικους σε πολιτικα γραφεια, στειλτε τους εστω στον ΔΟΑΤΑΠ να κανουν & καμια δουλεια της προκοπης. Αρκετα καθονται, ας προσφερουν κατι!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...