Τελευταία Νέα

Sunday, 04/22/18, 21:40Μείωση μαθητών ανά τμήμα και στη Β/θμια. Τι αναφέρεται για την Ειδική Αγωγή στο μεσοπρόθεσμο

Δημοσιεύτηκε:

2:42 μμ Μάιος 20th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Εκτός από τη μείωση των μαθητών στην Α/θμια Εκπαίδευση από τους 25 στους 22 μαθητές, γεγονός που το ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός, σε βάθος τριετίας, θα έχουμε και μείωση μαθητών ανά τμήμα και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αυτό άλλωστε καταγράφεται στο μεσοπρόθεσμο καθώς αναφέρεται ότι θα γίνει μείωση σε 25 των μαθητών/ τριών των τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού του ΓΕΛ και των Ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.

Όσον αφορά την Ειδική Εκπαίδευση εκεί θα έχουμε πειραματικά σχολεία καθώς γίνεται λόγος για επέκταση των πειραματικών σχολείων και στην επαγγελματική και στην ειδική εκπαίδευση.

Παράλληλα θα έχουμε αύξηση των δομών – το 2017-2018 περιμένουμε 11 νέα ειδικά σχολεία και την ανακοίνωση της ίδρυσης νέων Τάξεων Υποδοχής– ενώ θα ενισχυθεί η Ειδική Αγωγή στην κατεύθυνση της ενταξιακής εκπαίδευσης, με στόχο τη βέλτιστη υποστήριξη και την ομαλή ένταξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης, θα εκσυγχρονιστούν  τα προγράμματα σπουδών και η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού προσβάσιμου για ΑΜΕΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Έρχεται πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών. Συνάντηση ΠΕΚΑΔΕ με ΙΕΠ
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Παράρτημα Ενώσεως Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Κεντρικής Μακεδονίας – Εκλογές Ανάδειξης νέου Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. – Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ TECHNOLOGY TEACHERS’ ASSOCIATION ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΑΣΕΤΕΜ / ΣΕΛΕΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ...

Μοιράσου!