Μέχρι τις 22/5 αιτήσεις για μεταπτυχιακό που οδηγεί και στην Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε:

6:12 μμ Μάιος 16th, 2017

Παράταση μέχρι και τις 22/5 δόθηκε για τις αιτήσεις  ενός μεταπτυχιακού που ενδιαφέρει και εκπαιδευτικούς και οδηγεί στην Ειδική Αγωγή. Πρόκειται για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου» (σε θέματα μάθησης, πρόληψης, ψυχοκοινωνικής υγείας και ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προαγωγή της έρευνας στα πεδία αυτά) λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16, στον Τομέα Ψυχολογίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ανωτέρω ΠΜΣ είναι διετές. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2019, προβλέπεται η εισαγωγή είκοσι τεσσάρων (24) φοιτητών/τριών.

  1. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται για πληροφορίες και παραλαβή των εντύπων αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης α) τη Γραμματεία του ΠΜΣ “Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου”‏ του Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ., Φιλοσοφική Σχολή, Παν/πολη Ζωγράφου, 5ο όρ. Κυψέλη 526 και β) την ιστοσελίδα του Τμήματος στη διεύθυνση: www.ppp.uoa.gr

Δικαίωμα υποβολής αίτησης:

Α Για την Κατεύθυνση «Ψυχολογία» πτυχιούχοι Τμημάτων Ψυχολογίας της ημεδαπής καθώς και των αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής με πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, και

β. Για την Κατεύθυνση «Εκπαίδευση» πτυχιούχοι Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Επιστημών Αγωγής και άλλων Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών  Επιστημών των ΑΕΙ της ημεδαπής καθώς και των αντίστοιχων Τμημάτων της αλλοδαπής, με πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, πτυχιούχοι Τμημάτων Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Προσχολικής Αγωγής  και Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  «Εφαρμογή της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.»  

Γ. σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι δυνατόν να γίνουν δεκτοί πτυχιούχοι και άλλων Τμημάτων (π.χ Ιατρική Σχολή, Νοσηλευτική).

Απονεμόμενοι τίτλοι*

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου» απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην «Εφαρμοσμένη Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου» σε δύο κατευθύνσεις:

  1. Κατεύθυνση: «Ψυχολογία»
  2. Κατεύθυνση: «Εκπαίδευση»

Η χρονική διάρκεια σπουδών του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα και η μέγιστη σε έξι (6).

*Σημ.   *Το πρόγραμμα μαθημάτων, η Πρακτική, η  Εποπτεία του ΠΜΣ και κατά περίπτωση η  διπλωματική εργασία  συγκεντρώνουν τον αριθμό των απαιτούμενων ECTS (60/90) που σύμφωνα με την Απόφαση της  Επιτροπής Συνάφειας με την Ειδική Αγωγή  του ΙΕΠ  (ημερ. Απόφασης 10-3-2016 με έναρξη ισχύος από την ημέρα ανάρτησής της στο Διαδίκτυο 11-3-2016, https://iep.edu.gr/images/IEP/XRISIMA/kritiria_synafeias_metaptyxiakon_titlon/7%CE%9759%CE%9F%CE%9E%CE%9B%CE%94-%CE%A4%CE%9F%CE%A6.pdf ) πληροί τις προϋποθέσεις διορισμού  των αποφοίτων του σε θέσεις της Ειδικής Αγωγής. Τυχόν αλλαγές της πιο πάνω απόφασης του ΙΕΠ  δεν δεσμεύουν νομικά τους υπευθύνους του ΠΜΣ.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΜΠΣ

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης ...

Μοιράσου!