Home / HEADER-NEWS / Μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό από την Αστυνομία στα σχολεία

Μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό από την Αστυνομία στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 8:53 μμ Μάιος 11th, 2017  


Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το Μνημόνιο συνυπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ιωάννης Παντής και ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α., Παναγιώτης Τσάκωνας

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος

Στόχος του Μνημονίου είναι η προώθηση της συνεργασίας, μέσω της ανάπτυξης στοχευμένων δράσεων, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη μετεκπαίδευση – εξειδίκευση του αστυνομικού προσωπικού

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα (11 Μαΐου 2017) μεταξύ των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου μας.

Το κείμενο του Μνημονίου συνυπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Ιωάννης Παντής και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, Παναγιώτης Τσάκωνας.

Στόχος του Μνημονίου είναι να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο Υπουργείων, μέσω της ανάπτυξης τριών βασικών πυλώνων δράσεων, που αφορούν κυρίως:

· στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού σε θέματα όπως η πρόληψη των ναρκωτικών, ο σχολικός εκφοβισμός, η κυκλοφοριακή αγωγή, η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο καθώς και λοιπές θεματικές ενότητες που άπτονται της προστασίας και της ασφάλειας των μαθητών,

· στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού αυτού υλικού, μέσω ενημερωτικών ημερίδων και διαλέξεων, από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε όλη την επικράτεια, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας, και

· στη συμμετοχή αστυνομικού προσωπικού σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της ημεδαπής, για την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα και αντικείμενα που άπτονται των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: « …Ο πρώτος στόχος είναι να δημιουργηθεί, μέσα από αυτή τη συνεργασία, ένα εκπαιδευτικό υλικό, που ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση. Θα υπάρχει παράλληλα ο κατάλληλος εκπαιδευτής αστυνομικός, για να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές αυτή τη γνώση, αυτήν την εμπειρία ….Ο δεύτερος στόχος, εξίσου σημαντικός, είναι να κατοχυρώσουμε τον επιστημονικό χαρακτήρα που έχει το λειτούργημα του Έλληνα και της Ελληνίδας αστυνομικού….Τα μεταπτυχιακά, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανοίγονται μπροστά μας είναι η πρόκληση για τα αυριανά στελέχη, που θα είναι η επόμενη Φυσική Ηγεσία…. Σε ένα κόσμο, που η εξειδίκευση αποκτά κυρίαρχο ρόλο, αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι πολυποίκιλα χρήσιμο και για την Αστυνομία αλλά και για την κοινωνία να έχουμε εξειδικευμένους επιστήμονες αστυνομικούς, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα το οργανωμένο κυρίως έγκλημα άλλα και τις άλλες προκλήσεις που αναφύονται συνεχώς… »

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Ιωάννης Παντής, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «…είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι κερδίζουμε και το Υπουργείο σας κερδίζει και το δικό μας Υπουργείο κερδίζει και πάνω από όλα κερδίζει η ελληνική κοινωνία…. Νομίζω ότι ουσιαστικά σπάμε λανθασμένες αντιλήψεις του παρελθόντος και πηγαίνουμε συντεταγμένα προς το μέλλον σε μία λογική συνεργειών, η οποία θα αυξήσει το θετικό αποτέλεσμα στην κοινωνία. …..Εμείς σαν Υπουργείο Παιδείας και τώρα εκφράζω και τον Υπουργό τον κ. Γαβρόβλου, είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συμφωνία και πιστεύουμε ότι στη συνέχεια, μετά την υπογραφή, θα υπάρχουν εξειδικευμένες ομάδες εργασίας για το κάθε επιμέρους θέμα για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή της συνεργασίας μας όσο πιο γρήγορα γίνεται….»

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος , αφού συνεχάρη τους δύο Γενικούς Γραμματείς, τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και τη Φυσική Ηγεσία της Αστυνομίας υπογράμμισε ότι: «…Τέτοιες πρωτοβουλίες πραγματικά δίνουν ώθηση στην Αστυνομία να προχωρήσει, προσθέτουν γνώση και όπως ξέρουμε όλοι η γνώση είναι δύναμη. Πρέπει να υποστηρίξουμε αυτήν την πρωτοβουλία και να επιχειρήσουμε και άλλες……Είμαι σίγουρος ότι το προσωπικό της Αστυνομίας, το επίπεδο, η μόρφωση, η ποιότητα ανεβαίνουν συνεχώς……»

ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος κατά το χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι: «…... Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που πρέπει να διέπει τις υπηρεσίες του Δημοσίου και αντιλαμβανόμενοι πως τα δύο Υπουργεία μπορούν συνεργαζόμενα να παράγουν σημαντικό έργο, οι κ.κ. Γενικοί Γραμματείς ανέλαβαν τη σημαντική πρωτοβουλία για τη σύναψη από κοινού με το ΚΕ.ΜΕ.Α. του Μνημονίου Συνεργασίας, που στόχο έχει αφενός την μετεκπαίδευση – συνεχή επιμόρφωση του αστυνομικού προσωπικού και αφετέρου την προαγωγή της παιδείας, μέσω της ενημέρωσης των σχολικών κοινοτήτων για τις διάφορες μορφές εγκληματικής δράσης με σκοπό την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών….…»

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, Παναγιώτης Τσάκωνας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «…βρίσκομαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να είμαι σήμερα παρών στην υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο με εξαιρετικά ποιοτικό τρόπο ενισχύει την εκπαιδευτική διάσταση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα μας εδώ και αρκετό καιρό καθώς έχει βρει ανταπόκριση και έχει δημιουργήσει αποτύπωμα μέσω διαφόρων δράσεων και δραστηριοτήτων….».

Σημειώνεται ότι για τ o εκπαιδευτικό υλικό θα συνεργάζονται το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου μας, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και η Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, λοιποί ανώτατοι Αξιωματικοί, ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, Αντιστράτηγος (ε.α.) Βασίλειος Γκρίζης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...