Home / HEADER-NEWS / Λουκέτο σε Κ.Ξ.Γ. και φροντιστήρια λόγω κατάσχεσης εσόδων και μη ακατάσχετου λογαριασμού

Λουκέτο σε Κ.Ξ.Γ. και φροντιστήρια λόγω κατάσχεσης εσόδων και μη ακατάσχετου λογαριασμού

Δημοσιεύτηκε: 8:55 μμ Μάιος 30th, 2017  


Αριθ. Πρωτ. 36599-13/14

Αθήνα, 12/5/2017

Προς: Υπουργό Παιδείας, κο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Υφυπουργό Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, κο Αναστάσιο Πετρόπουλο

Κοινοποίηση: Κόμματα ΓΣΕΒΕΕ ΜΜΕ Σωματεία-μέλη μας

Θέμα: α) Απαίτηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για την επικαιροποίηση αδειών κ.ξ.γ. σύμφωνα με το Νόμο 4093/2012 και β) θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χρήση POS.

Α) Όπως έχουμε επισημάνει, η πιο πάνω απαίτηση, που δεν ισχύει σε κανένα άλλο κλάδο, αποτελεί, στην εποχή της οικονομικής κρίσης, σοβαρότατο κώλυμα που ισχύει επιλεκτικά για μας. Είναι γνωστό ότι τα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα και η τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων, οι διακανονισμοί και οι ποινές προβλέπονται στις οικείες διατάξεις των αρμόδιων υπουργείων (Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών).

Β) Η καθολική χρήση POS χωρίς την ύπαρξη ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού θα οδηγήσει άμεσα στο κλείσιμο ακόμη περισσοτέρων κ.ξ.γ. αφού τα έσοδά τους θα κατάσχονται αυτόματα, αφαιρώντας έτσι από τα κ.ξ.γ. τη δυνατότητα να καλύψουν τη μισθοδοσία και τις τρέχουσες λειτουργικές τους δαπάνες με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων για το κράτος.

Παρακαλούμε θερμά για

α) την άμεση απάλειψη της εν λόγω απαίτησης εν όψει της λήξης της προθεσμίας επικαιροποίησης αδειών κ.ξ.γ. την 31/5/2017 καθώς και β) τη θέσπιση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.

palso.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...