Home / Featured / Καταιγίδα νομοσχεδίων από το Υπ. Παιδείας από την επόμενη βδομάδα και μέσα στο Καλοκαίρι

Καταιγίδα νομοσχεδίων από το Υπ. Παιδείας από την επόμενη βδομάδα και μέσα στο Καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε: 10:20 μμ Μάιος 12th, 2017  


Η αρχή θα γίνει (με τη διαδικασία του κατεπείγοντος) για το νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
Τέσσερα νομοσχέδια καταθέτει στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι το υπουργείο Παιδείας, ενώ χθες ξεκίνησαν οι εργασίες κρίσιμης Συνόδου των Πρυτάνεων ΑΕΙ που θα κληθούν να εκφράσουν γνώμη για τις μεταπτυχιακές σπουδές και τα Πανεπιστημιακά ΤΕΙ .
Αντιδράσεις προκαλεί η δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων των πρυτάνεων είναι η δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής , που όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα προκύψει από τη συνένωση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων Αθήνας και Πειραιά.
Ήδη ωστόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων μελών ΔΕΠ (ΠΟΣΔΕΠ) εκφράζει την αντίθεση της. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ αναρωτιούνται σε πιο στρατηγικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της ανώτατης εκπαίδευσης εντάσσεται και με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν αυτά τα δύο ΤΕΙ να μετατραπούν συγχωνευόμενα σε ένα Πανεπιστήμιο .
Παλινωδίες.
Μάλιστα, κάνοντας λόγο για κυβερνητικές παλινωδίες και πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται για λαϊκή κατανάλωση και εντυπωσιασμό , καλούν την κυβέρνηση να παρουσιάσει μια κυβερνητική θέση για την ανώτατη εκπαίδευση η οποία να είναι συγκροτημένη, σταθερή, προϊόν ουσιαστικού και όχι προσχηματικού διαλόγου και απαλλαγμένη από ανερμάτιστες επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες .
Σε κάθε περίπτωση πάντως η καταιγίδα των νομοσχεδίων θα ξεσπάσει ήδη από τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά επιστρέφει η προσωπική συνέντευξη στα κριτήρια επιλογής των διευθυντών σχολείων μαζί με τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών) και την προϋπηρεσία, ενώ η θητεία των νέων διευθυντών σχολείων θα είναι πιθανότατα δύο έτη.
Τις επόμενες τρεις εβδομάδες έρχεται το νομοσχέδιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές και τις πρυτανικές εκλογές. Η θητεία των πρυτάνεων σε τρία πανεπιστήμια ωστόσο λήγει στο τέλος του μήνα, αλλά η ηγεσία του υπουργείου έχει αποφασίσει να την παρατείνει για δύο μήνες με νομοθετική ρύθμιση.
Επίσης θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, την αυτοαξιολόγηση των σχολείων και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που αποτελεί άλλωστε προαπαιτούμενο στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών .
Το περίφημο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο και την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.
Ρεπορτάζ ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...