Home / HEADER-NEWS / Ενημερωτική Συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα της ΠΕΚΑΓΕΠΕ με το Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος

Ενημερωτική Συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα της ΠΕΚΑΓΕΠΕ με το Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος

Δημοσιεύτηκε: 9:19 πμ Μάιος 15th, 2017  


 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:

Ενημερωτική Συνάντηση του Ειδικού Γραμματέα της ΠΕΚΑΓΕΠΕ με το Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος για το θέμα των Υπουργικών Αποφάσεων:  «Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1324/τ.Β΄/26-04-2016) και «Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας και συγκρότηση τμημάτων» (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου  1171/τ.Β΄/4-4-2017).

Την Τρίτη 09.05.2017 και ώρα 19.00 ο Ειδικός Γραμματέας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ κ. Παναγιώτης  Γαλιάτσος πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ), προκειμένου να ενημερώσει για τις διαπιστώσεις και αποφάσεις της από 21.04.2017 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΚΑΓΕΠΕ, αναφορικά με το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στη διδασκαλία της Β’ Ξένης Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να αιτηθεί την έμπρακτη συμπαράσταση της στον αγώνα που γίνεται για την ανάκληση των ως άνω Υπουργικών Αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΠΕΚΑΓΕΠΕ αναφέρθηκε στην Υπουργική Απόφαση: «Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1324/τ.Β΄/26-04-2016) που είχε σαν αποτέλεσμα άνω του ενός τρίτου των μαθητών/μαθητριών της Ε’ τάξης να μην διδαχθούν την ξένη γλώσσα της επιλογής τους, καθώς και στην προσφάτως εκδοθείσα Υπουργική Απόφαση: «Επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας και συγκρότηση τμημάτων» (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου  1171/τ.Β΄/4-4-2017), με την οποία αφαιρείται και από τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής Β’ Ξένης Γλώσσας..

Στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε σε καλό κλίμα τονίστηκαν ιδιαίτερα οι επιπτώσεις των ως άνω Υ.Α. για τους μαθητές/τριες, καθώς και για τους γονείς και κηδεμόνες τους, δεδομένου του ότι η εφαρμογή τους από το  σχολικό έτος 2017-18 θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι  μαθητές να διδάσκονται την ξένη γλώσσα επιλογής τους, κάποιοι άλλοι στην Ε’ τάξη του Δημοτικού να  διδαχθούν υποχρεωτικά άλλη γλώσσα από αυτή που επέλεξαν και φθάνοντας Α΄ Γυμνασίου, κάποιοι να αναγκαστούν να αλλάξουν ξανά γλώσσα.

Επιπλέον αναδείχθηκε το γεγονός της δημιουργίας αρνητικού μαθησιακού και παιδαγωγικού κλίματος για τους μαθητές/τριες και φυσικά της ανατροπής, για πολλοστή μάλιστα φορά, του οικογενειακού προγραμματισμού των γονέων αναφορικά με την επιθυμητή επιλογή της εκάστοτε Β’ ξένης γλώσσας που θα τους ωθήσει υποχρεωτικά στην Ιδιωτική Ξενόγλωσση Εκπαίδευση, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικονομικό τους προϋπολογισμό, ειδικά δε στο πλαίσιο των δυσχερών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που αυτοί βιώνουν.

Το Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ, αφού  άκουσε με προσοχή τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΠΕΚΑΓΕΠΕ δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα και να ενημερώσει εντός των επόμενων ημερών για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...