Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 27/10/2021, 22:35


Home / HEADER-NEWS / Εμπαιγμό σε βάρος των εκπαιδευτικών και κατάργηση των μεταθέσεων αποτελεί το 3,1%

Εμπαιγμό σε βάρος των εκπαιδευτικών και κατάργηση των μεταθέσεων αποτελεί το 3,1%

Δημοσιεύτηκε: 10:39 πμ Μάιος 6th, 2017  


Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των μεταθέσεων. Η πολιτική αυτή συνιστά εμπαιγμό σε βάρος των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, επί 6874 αιτήσεων συναδέλφων για μετάθεση, ικανοποιήθηκαν μόλις 213 (ποσοστό 3,10 %).

Στην πραγματικότητα πρόκειται για κατάργηση των μεταθέσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε από πολύ νωρίς είχε αντιληφθεί την πρόθεση της κυβέρνησης να μην ικανοποιήσει το αίτημα των συναδέλφων για μετάθεση, παρά το γεγονός ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν 7000 οργανικά και λειτουργικά κενά. Η πολιτική της κατάργησης των μεταθέσεων ήταν μονόδρομος για την κυβέρνηση από τη στιγμή που δεν προχωρά σε κάλυψη των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργούνταν τεράστια κενά σε περιοχές που υπάρχει μεγάλο έλλειμμα σε ντόπιο εκπαιδευτικό προσωπικό (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηράκλειο κ.α) και θα φανερωνόταν περίτρανα η γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Παιδείας.

Με την εφαρμοζόμενη πολιτική των μηδενικών διορισμών οι συνάδελφοι αναπληρωτές καταδικάζονται για την επόμενη διετία να γυρίζουν από σχολείο σε σχολείο και από χωρίο σε χωρίο με μισθούς πείνας. Με την ουσιαστική κατάργηση των μεταθέσεων καταδικάζονται μερικές χιλιάδες συναδέλφων, να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους. Αποδεικνύεται περίτρανα η αδιαφορία της κυβέρνησης για τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές).

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε απαιτεί:

  • Να γίνουν μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν τα οργανικά και λειτουργικά κενά από μόνιμους συναδέλφους.
  • Να σταματήσει η πολιτική της ουσιαστικής κατάργησης των μεταθέσεων και οι μεταθέσεις να γίνονται σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και όχι σύμφωνα με τις αλχημικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και να στείλουν ένα βροντερό μήνυμα ότι οι αλχημείες των νοσηρών κυβερνητικών εγκεφάλων δε θα περάσουν.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αιτήσεις για επιμόρφωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και αναπληρωτών Ψυχολόγων

Για τη Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΕΠΠΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΠΕΠΠΕ ΔΗΜΗΤΡΗ

Ολοκληρώθηκαν οι πολυήμερες συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τις Μεταθέσεις 2017. Η εισήγηση της Διοίκησης και οι γνωμοδοτήσεις του ΚΥΣΔΕ εντέλει ταυτίστηκαν πλήρως με τις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια την πραγματοποίηση ελάχιστων μεταθέσεων, των λιγότερων σε πλήθος διαχρονικά. Πιο συγκεκριμένα οι μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν ως εξής:
Μουσικά σχολεία
Αιτήσεις μετάθεσης 568 ικανοποιήθηκαν 85
Καλλιτεχνικά Σχολεία
Αιτήσεις μετάθεσης 60 ικανοποιήθηκαν 2
Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Αιτήσεις μετάθεσης 97 ικανοποιήθηκαν 5
Ειδική Αγωγή
Αιτήσεις μετάθεσης 179 ικανοποιήθηκαν 44 24.58%
Γενικές Μεταθέσεις
Αιτήσεις μετάθεσης 6.874 ικανοποιήθηκαν 213 3.10%
Το δραματικό αυτό αποτέλεσμα έχει σκορπίσει απογοήτευση και δικαιολογημένη οργή στις οικογένειες χιλιάδων συναδέλφων που ανέμεναν με αγωνία την ανακοίνωση των φετινών μεταθέσεων.
Εξέφρασα την απόλυτη αντίθεσή μου στις συγκεκριμένες αποφάσεις του ΚΥΣΔΕ και καταψήφισα τους πίνακες Οργανικών Κενών για τις Μεταθέσεις. Είναι γεγονός ότι η μη επαναφορά του ωραρίου μας στα πλαίσια του 2013, οι συγχωνεύσεις τμημάτων τομέων στην ΤΕΕ, η μείωση του διδακτικού ωραρίου κατά 3 ώρες στο Γυμνάσιο, ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, η υπερβολικά αυστηρή κινητικότητα των εκπαιδευτικών για την συμπλήρωση ωραρίου, η κατάργηση της διδακτικής απαλλαγής για τους υπευθύνους εργαστηρίων και οι απαγορευτικές για τη συνταξιοδότηση ασφαλιστικές ρυθμίσεις, «εξαφάνισαν» χιλιάδες θέσεις κενών προς μετάθεση. Ωστόσο ο ελάχιστος αριθμός των μεταθέσεων σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίες εξακολουθούν και παραμένουν μεγάλες. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται εν τοις πράγμα σι τόσο από τις χιλιάδες προσλήψεις των συναδέλφων αναπληρωτών όσο και από την κυβερνητική αποδοχή της αναγκαιότητας 20.000 νέων διορισμών.
Επιπλέον θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
  • Για τον υπολογισμό από τις ΔΔΕ χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά ο σχετικός αλγόριθμος και για πρώτη φορά δεν ζητήθηκε η «Εκτίμηση ΠΥΣΔΕ».
  • Τα στοιχεία για τη συμπλήρωση των σχετικών Πινάκων ζητήθηκαν την περίοδο της Πασχαλινής Αργίας, με κλειστά τα σχολεία και χωρίς συζήτηση από τους Συλλόγους Διδασκόντων.
  • Στα υπολογιζόμενα Κενά απαγορεύτηκε να συμπεριληφθούν οι πρόσφατες Αιτήσεις Παραίτησης προς συνταξιοδότηση.
  • Στην εγκύκλιο μεταθέσεων, αναιτιολόγητα δεν συμπεριελήφθη η με αρ.4/24-6-2016 Απόφαση της ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας για την επικαιροποίηση των ασθενειών προς ένταξη σε Ειδική Κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
  • Η προβλεπόμενη δυνατότητα έκφρασης εκτίμησης Κενών των Περιφερειακών Διευθυντών (η οποία δεν δόθηκε στα ΠΥΣΔΕ) είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν επιπλέον κατά 9% τα ήδη ελάχιστα κενά που είχαν δοθεί από τις ΔΔΕ
Συνάδελφοι θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι η διαμόρφωση συνθηκών ψυχικής ηρεμίας και ασφάλειας στους εκπαιδευτικούς, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εκπαιδευτική διαδικασία. Χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι οι οποίοι με πολυετείς προσωπικές θυσίες υπηρετούν το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και αναμένουν με αγωνία την επιστροφή τους στον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους. Αρκετοί δε εξ αυτών χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας και αδυνατούν να την έχουν λόγω των ελαχίστων μεταθέσεων. Οι κυβερνώντες, διαχρονικά, θα πρέπει να προσεγγίζουν το ζήτημα αυτό με την επιβαλλόμενη κοινωνική ευαισθησία.
Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να εκδοθεί Εγκύκλιος Αποσπάσεων.
Προς ενημέρωση σας κοινοποιώ Στατιστικά στοιχεία των φετινών Γενικών Μεταθέσεων
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Πεππές Δημήτρης
τακτικό Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ με τη ΔΑΚΕ καθηγητών
6948238722
peppesdim@yahoo.gr

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μετεγγραφές 2021: Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ...