Home / Featured / Έκθεση κόλαφος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κατά του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τις μετατάξεις 2013-2014.

Έκθεση κόλαφος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κατά του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τις μετατάξεις 2013-2014.

Δημοσιεύτηκε: 6:56 μμ Μάιος 29th, 2017  


Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δημιουργεί ανακατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς από το πόρισμά του προτείνεται να ανακληθούν οι μετατάξεις  οι οποίες έγιναν κατά παράβαση διατάξεων

Το Σώμα Επιθερητών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει πως πρέπει να πραγματοποιηθεί ανάκληση των 3.559 υποχρεωτικών μετατάξεων που έγιναν το 2013 από τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Το Σώμα Επιθερητών Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι δεν καταρτίστηκε από την υπηρεσία αξιολογικός πίνακας κατάταξης, βάσει των μορίων των αιτηθέντων εκπαιδευτικών, αλλά δόθηκε από το Γραφείο Υπουργού αλφαβητικός πίνακας με τα ονόματα των προς μετάταξη εκπαιδευτικών, τόσο σε θέσεις εκπαιδευτικών Π/βάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και σε διοικητικές θέσεις.

Επίσης σημειώνει ότι η υπουργική απόφαση  με την οποία μετατάχθηκαν 3.122 εκπαιδευτικοί, ως ατομική διοικητική πράξη, στερείται σαφούς, ειδικής, επαρκούς αιτιολογίας από την οποία να προκύπτει η συνδρομή των κατά νόμο προϋποθέσεων για την έκδοσή της (σύνταξη αξιολογικού πίνακα για την επιλογή των μετατασσόμενων), κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 17 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

Οι πλημμέλειες της διαδικασίας που επισημάνθηκαν στην παρούσα (παράλειψη σύνταξης πίνακα κατάταξης, άτυπη εισαγωγή κριτηρίου εντοπιότητας κλπ) είχαν ως συνέπεια τη δημιουργία αδιεξόδου, καθώς η Υπηρεσία αδυνατούσε να προβεί σε αντικειμενική εξέταση και κρίση επί των ενστάσεων, με αποτέλεσμα την έκδοση πλήθους μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων μετατάξεων, επίσης με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, που αποσκοπούσαν στην ικανοποίηση αιτημάτων ενισταμένων.

Από τον έλεγχο που έκαναν οι επιθεωρητές προκύπτει ότι :

1.       Δεν τηρήθηκε η νομιμότητα σύμφωνα με όσα προέβλεπε η Υπουργική Απόφαση.

Όλα έγιναν μέσα από το Γραφείο του υπουργού και δεν λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

2.       Δεν υπήρξε πίνακας αξιολόγησης των αιτήσεων των εκπαιδευτικών

3.       Υπήρξαν 1700 εντάσεις

Τέλος οι επιθεωρητές στο πόρισμά τους εισηγούνται το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει όλες αυτές τις διοικητικές πράξεις.

Το σχετικό απόσπασμα στο 02:50:00 του video στον παρακάτω σύνδεσμο της ΕΡΤ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 


 

Ένα σχόλιο

  1. ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...