Home / Featured / Τι είπε ο Υπουργός για τη διαμάχη για τα προνήπια

Τι είπε ο Υπουργός για τη διαμάχη για τα προνήπια

Δημοσιεύτηκε: 8:41 μμ Μάιος 17th, 2017  


Υπουργός 

Υπάρχει μια διαμάχη σε ποιους ανήκουν τα τετράχρονα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ή στα νηπιαγωγεία.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής διεθνώς-επιστημονικά δεν είναι απολύτως λυμένο αυτό, αλλά είναι λυμένο με μια τεράστια συναίνεση  της επιστημονικής κοινότητας.

ΔΗΜ.

Πάντως αν δείτε την  τελευταία μου κόρη που είναι 4 ½ ετών θα το λύσετε το θέμα αμέσως.

Υπουργός:

Ναι θα πρέπει να είναι με τα μεγάλα.

ΔΗΜ.

Διότι  τα παιδιά πλέον με τους Η/Υ αναπτύσσουν πολύ γρήγορα…

Υπουργός 

Έτσι όπως το λέτε, είναι  δυνατόν να υπάρχει μια διαμάχη  τα τετράχρονα να είναι με τα μικρότερα;

Εκεί   τώρα υπάρχει   ένα μικρό  πρόβλημα που και οι γονείς πρέπει να το ξέρουν: ο κίνδυνος να σχολειοποιηθεί το νηπιαγωγείο. Έρχεται η θεία και λέει:  έμαθες να γράφεις το όνομά σου; Δεν είναι ανάγκη να μάθεις να γράφεις το όνομά σου. Όλοι εμείς μάθαμε να γράφουμε πολύ αργότερα να το γράφουμε.

Βεβαίως δε το λέω αυτό για να ανακατευτώ με τις όποιες μεθόδους που έχουν οι Νηπιαγωγοί και προφανώς ό,τι είναι να το μάθουν πρέπει να το μάθουν. Αλλά από τους γονείς υπάρχει το άγχος…  «το στέλνω εκεί για να αρχίσει να μάθει τα του σχολείου». Ενώ οι νηπιαγωγοί  λένε ότι αυτό είναι μια διακριτή βαθμίδα.

Τι γίνεται  τώρα με τα άτομα που δουλεύουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ξέρετε οι παιδικοί σταθμοί είναι στη διαχείριση των Δήμων . Στους Δήμους,  για να το πω ευγενικά, καμιά φορά υπάρχουν διαμάχες, άλλου είδους διαπλοκές καθημερινότητες περίπλοκες. Εδώ λοιπόν υπάρχει μια αντίδραση ότι μας παίρνουν τα παιδιά. Δεν παίρνουμε κανένα παιδί διότι υπάρχουν 20.000 κατω των 4 ετών που μένουν έξω έτσι και αλλιώς από τους παιδικούς σταθμούς. Πεδίο δόξας λαμπρό. Αρα όλα αυτά είναι στον αέρα.

Εγώ καταλαβαίνω να υπάρχουν φόβοι που λόγω   της υπογεννητικότητας  ότι μπορούν να  κλείσουν βρεφονηπιακοί σταθμοί που όντως υπάρχει πρόβλημα…

Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς. Το περασμένο Σάββατο είχα μια συνάντηση με όλους τους προέδρους και τις  προέδρους  των Π.Τ των Πανεπιστημίων( Δημοτικά και Νηπιαγωγών) και είπαμε ότι ένα νέο βήμα θα ήταν να συζητήσουμε με εκείνα τα τμήματα των  ΤΕΙ όπου οι απόφοιτοί τους γίνονται Βρεφονηπιαγωγοί. Νομίζω ότι είναι  είναι πολύ καλό βήμα…ώστε και αυτοί οι άνθρωποι να μην νομίζουν ότι θα χάσουν επαγγελματικά δικαιώματα.

απομαγνητοφώνηση https://fresh-education.blogspot.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...