Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 23:54


Home / HEADER-NEWS / Οι Ειδικοί Παιδαγωγοί συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους. Η ανοιχτή επικοινωνία με το υπουργείο. Σχετική ερώτηση στη Βουλή

Οι Ειδικοί Παιδαγωγοί συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους. Η ανοιχτή επικοινωνία με το υπουργείο. Σχετική ερώτηση στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: 9:04 μμ Μάιος 19th, 2017  


Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας και ελλείψει  έως σήμερα, μιας οριστικής απόφασης και μιας δίκαιης και νόμιμης διευθέτησης του θέματός μας από το Υπουργείο, θέλουμε να τονίσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης των προσωρινών πινάκων και να ζητήσουμε για μια ακόμα φορά να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις  και να δοθεί λύση, για να αρθεί επιτέλους ο άδικος αποκλεισμός μας από   τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής.
Το αίτημά μας βρίσκεται στα πλαίσια της νομιμότητας και με την απαραίτητη πολιτική βούληση δύναται να επιλυθεί με την όποια λύση ο Υπουργός κρίνει ως την καταλληλότερη.

Πέραν των μηνυμάτων μας,έχουμε καταθέσει σχετικό υπόμνημα στο Υπουργείο όπου αναφέρονται αναλυτικά όλες οι παράμετροι του θέματος και προτρέπουμε για την εξεύρεση λύσης,την οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός θα την αναζητήσει και άμεσα θα υλοποιηθεί.

Πολλές άλλες ομάδες (εκπαιδευτικοί, γονείς παιδιών με ε.ε.α.,επιστήμονες που ασχολούνται με την Ειδική Αγωγή,) αναγνωρίζουν το δίκαιο αιτημά μας και μας συμπαρίστανται με σχετικά υπομνήματα,γεγονός το οποίο θα σας είναι ήδη γνωστό.Τελευταία μαθαίνουμε ότι για το θέμα του πρόωρου ανοίγματος του ΟΠΣΥΔ που απέκλεισε μαζί με εμάς κι άλλες ομάδες εκπαιδευτικών θα κατατεθεί και ερώτηση στη Βουλή.

Τέλος, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα επίκειται η έκδοση της πράξης ισοτιμίας των τίτλων μας, εφόσον όπως έχει ήδη αναφερθεί οι φάκελοί μας είχαν  πληρότητα από αρχές Απριλίου 2017.

Είναι κρίμα οι όποιες προσλήψεις να βασίζονται σε μια συγκυρία ή στην τύχη και σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας να επιτείνετα, αντί να μειώνεται, η ανεργία επιμορφωμένων εκπαιδευτικών.

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας,

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιονδήποτε διάλογο και αναμένουμε εναγωνίως τις καλές ειδήσεις.

Με τιμή,
Ομάδα Ειδικών Παιδαγωγών Med που δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στους πίνακες ειδικής αγωγής.

«Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τους πίνακες αναπληρωτών»

Αθήνα, 19 Μαΐου 2017

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, ανέδειξε το ζήτημα του αποκλεισμού εκπαιδευτικών από τους πίνακες αναπληρωτών, με ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό, την οποία συνυπέγραψαν οι αναπληρωτές Τομέαρχες Παιδείας της ΝΔ, κ.κ. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς, Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας και Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λάρισας, καθώς και οι κ.κ. Σάββας Αναστασιάδης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Ντόρα Μπακογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Η πρόσκληση των υποψηφίων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2017-2018, πραγματοποιήθηκε φέτος αρκετούς μήνες νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως και χωρίς ευρεία ενημέρωση, με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί αφ’ ενός να μην προλάβουν να αιτηθούν την ένταξή τους στους πίνακες, αφ’ ετέρου να μην έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, χάνοντας πολύτιμα μόρια.

Καίτοι το άνοιγμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) νωρίτερα ενδέχεται να εξυπηρετεί την έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία κατά το επόμενο σχολικό έτος, θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί ευρεία ενημέρωση και πρόβλεψη για τους αποκλεισθέντες εξ αιτίας αυτής της αλλαγής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τους πίνακες αναπληρωτών

Αθήνα, 19 Μαΐου 2017

Κύριε Υπουργέ,

Με τις υπ’ αριθμ. 63498/Ε2, 63489/Ε2 και 63486/Ε2 Αποφάσεις σας, δημοσιευθείσες στα ΦΕΚ 1313, 1314 και 1315/τ.Β’/13-4-2017 αντίστοιχα, προσκλήθηκαν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδων α. Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, β. Μουσικής και γ. Γενικής Εκπαίδευσης (πλην Μουσικών) για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2017-2018.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας έκδοσης της Απόφασής σας, με το ταυτόχρονο άνοιγμα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠΕΘ μεταξύ 13 και 28 Απριλίου 2017, προκάλεσε τα εξής προβλήματα:

α. εκατοντάδες αναπληρωτές πανελλαδικά δεν πρόλαβαν να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους, καθώς η διαδικασία των αιτήσεων δεν έγινε κατά τον συνήθη χρόνο, δηλαδή μετά τη λήξη του σχολικού έτους, Ιούλιο ή Αύγουστο, όπως γινόταν επί σειρά ετών, αλλά για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε η προκήρυξη Μεγάλη Πέμπτη απόγευμα. Περαιτέρω, οι εκπρόθεσμοι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση, αφού δεν έγινε προανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου ως συνήθως, δεν έγινε κοινοποίηση στις οικείες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατ’ επέκταση ούτε στα σχολεία όπου πολλοί εξ αυτών υπηρετούν, με συνέπεια να μην την αντιληφθούν πολλοί ενδιαφερόμενοι.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

β. αποκλείσθηκαν από τη διαδικασία των αιτήσεων για το σχολικό έτος 2017-2018 ή εισήλθαν σε αυτήν με μειωμένη μοριοδότηση ενδιαφερόμενοι που: i. είναι επί πτυχίω και με τη συνήθη διαδικασία θα προλάβαιναν να αποφοιτήσουν, ii. διανύουν το τελευταίο εξάμηνο των μεταπτυχιακών σπουδών τους χωρίς να προλάβουν να το ολοκληρώσουν, χάνοντας έτσι τα επιπλέον μόρια του ΠΜΣ, iii. αναμένουν ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ για πτυχία ή μεταπτυχιακά διπλώματα του εξωτερικού, όπως π.χ. οι κάτοχοι του μεταπτυχιακού τίτλου «Επιστήμες της Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση» του Τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που αποφοίτησαν τον Ιανουάριο του 2017 και οι οποίοι έχουν υποβάλει υπεύθυνες δηλώσεις με χορήγηση εξουσιοδότησης για αυτεπάγγελτη αναζήτηση του υπό έκδοση τίτλου αναγνώρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Καίτοι το άνοιγμα του ΟΠΣΥΔ νωρίτερα από τους θερινούς μήνες μπορεί να εξυπηρετήσει την έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία κατά το επόμενο σχολικό έτος, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί ευρεία ενημέρωση και πρόβλεψη για τους αποκλεισθέντες εξ αιτίας αυτής της αλλαγής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

▪ Τι προβλέπεται για τους αποκλεισθέντες -λόγω της αιφνιδιαστικής έκδοσης των ως άνω Υπουργικών Αποφάσεων τον Απρίλιο και δη εν μέσω αργιών του Πάσχα- από τη διαδικασία ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2017-2018;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Κεραμέως Νίκη, Βουλευτής Επικρατείας

Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Ανδριανός Γιάννης, Βουλευτής Αργολίδας

Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς

Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισας

Μπακογιάννη Ντόρα, Βουλευτής Α’ Αθηνών


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...