Τελευταία Νέα

Κυριακή, 11/04/2021, 12:14


Home / HEADER-NEWS / Διευκρινίσεις για τα Νέα Ελληνικά Α και Β τάξη ΕΠΑΛ

Διευκρινίσεις για τα Νέα Ελληνικά Α και Β τάξη ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε: 8:15 πμ Μάιος 9th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε το ΥΠΠΕΘ προς τα ΕΠΑΛ τα κείμενα στα οποία εξετάζονται οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. κατά την αξιολόγησή τους στο μάθημα «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» το σχ. έτος 2016-17 δεν έχουν γίνει αντικείμενο διδασκαλίας στη σχολική τάξη.

Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου στην ανωτέρω σχετική εγκύκλιο για την αξιολόγηση του μαθήματος αναφέρεται ρητά ότι η εξέταση των μαθητών/μαθητριών περιλαμβάνει «δύο (2) κείμενα τα οποία ανταποκρίνονται στην αντιληπτική ικανότητα τους, σχετίζονται με θεματικό κύκλο οικείο από τη σχολική διδασκαλία και είναι δυνατό να συνοδεύονται από εικόνες και άλλο οπτικοακουστικό υλικό.»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για Στρατό, Σώματα Ασφαλείας και ΑΣΤΕ

Υπενθυμίζεται επίσης ότι «το ένα κείμενο αναφέρεται στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας, ενώ το άλλο, ποιητικό ή πεζό, στο γνωστικό αντικείμενο της Λογοτεχνίας. Tα δύο κείμενα συνοδεύονται από σύντομο εισαγωγικό σημείωμα χωρίς ερμηνευτικά σχόλια».

Ενδεικτικό παράδειγμα κριτηρίου αξιολόγησης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ και είναι δυνατόν να ανακτηθεί, επιλέγοντας τον σύνδεσμο:

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σημαντικές ημερομηνίες για τους υποψήφιους των Πανελληνίων 2021

Εναλλακτικά, το αναρτημένο ενδεικτικό παράδειγμα κριτηρίου αξιολόγησης μπορεί να ανακτηθεί μέσω του αρχικού μενού της ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (www.iep.edu.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ/Επιστημονικές Μονάδες–Β ́ Κύκλος/Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Φιλολογία/Υλικό


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οδηγίες προς αυτούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αίτησή τους για το Voucher των 200 ευρώ

Οι πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαδικαστικά προβλήματα στην αίτησή τους για το ...