Home / Featured / Διαφωνεί η ΟΛΜΕ με τον αποκλεισμό των αναπληρωτών

Διαφωνεί η ΟΛΜΕ με τον αποκλεισμό των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 8:37 μμ Μάιος 24th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τη διαφωνία της ΟΛΜΕ εξέφρασε η πρόεδρος της ΟΛΜΕ για τον αποκλεισμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τη διαδικασία για την επιλογή των Διευθυντών σχολικών μονάδων. Όπως δήλωσε η πρόεδρος οι αναπληρωτές έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους μόνιμους αλλά όπως φαίνεται δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Θυμίζουμε ότι αναφορά στον αποκλεισμό των αναπληρωτών έγινε και κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφο  που ανέφερε τα εξής:

“Επιτρέψτε μου μια μικρή παρατήρηση. Με λιτό τρόπο δηλώνεται ότι στους Συλλόγους Διδασκόντων δεν μπορούν να συμμετέχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Δεν είναι επιλογή μας. Είναι επιλογή αναγκαστική από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και εδώ θα ήθελα όλοι εμείς και εσείς να αναλογιστούμε πόσο σοφή είναι αυτή η απόφαση. Οι αναπληρωτές δάσκαλοι των σχολείων μας αποτελούν περίπου το ένα έκτο του συνόλου των εκπαιδευτικών στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι άνθρωποι που εργάζονται στα σχολεία, στους οποίους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, που έχουν προσφέρει εκπαιδευτικό και διδακτικό έργο περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια κάποιοι. Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής που 16 χρόνια είναι αδιόριστοι και καλά τα τελευταία χρόνια που είμαστε στα μνημόνια και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τα προηγούμενα χρόνια, γιατί; Εδώ, λοιπόν, υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα. Απαγορεύεται ρητά, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να συμμετέχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί”.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...