Home / HEADER-NEWS / Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες. Μαθητές στο νοσοκομείο

Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες. Μαθητές στο νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε: 8:54 μμ Μάιος 26th, 2017  


Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο μόνο για τραυματίες, χωρίς να γνωστή η ακριβής κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με 15 πυροσβέστες και έξι οχήματα και επιχείρησε για τον απεγκλωβισμό δύο επιβαινόντων.

Από την ανατροπή τραυματίστηκαν 12-13 μαθητές και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία- δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Οι μαθητές είναι από δημοτικό του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή, ενώ συνοδεύονταν από τους κηδεμόνες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων στην σελίδα του στο facebook, η εκδρομή ήταν ημερήσια και είχε προορισμό το Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή εκπαίδευσης Σερρών, Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο, που βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος , ο οδηγός του λεωφορείου ανέφερε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στην μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά.

Έτσι αυτό, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, το όχημα ανετράπη, ενώ μέσα επέβαιναν περίπου 40 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από όλες τις τάξεις του σχολείου.

Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε την βοήθεια της πυροσβεστικής για να βγει, ενώ οι υπόλοιποι το κατόρθωσαν μόνοι τους.

Το παιδί που απεγκλωβίστηκε είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κατάγμα άνω άκρου, ενώ οι υπόλοιποι 13 συνολικά τραυματίες, που βρίσκονται στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας είναι ελαφρά. 

Οι μαθητές είχαν ξεκινήσει με δύο λεωφορεία (το άλλο προπορευόταν) για εκδρομή προς την Αλεξανδρούπολη,  ή επέστρεφαν από εκδρομή, πιθανόν στο Σπήλαιο Αλιστράτης, μεταφέρονται στο νοσοκομείο της Δράμας.

Σύμφωνα με τον Αντ1, στην περιοχή βρέχει καταρρακτωδώς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...