Home / HEADER-NEWS / Οι αναπληρωτές στο επίκεντρο γιατί δε συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής των διευθυντών

Οι αναπληρωτές στο επίκεντρο γιατί δε συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής των διευθυντών

Δημοσιεύτηκε: 10:06 μμ Μάιος 25th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το ΣτΕ επέβαλε να μη συμμετέχουν οι αναπληρωτές στη διαδικασία του συλλόγου διδασκόντων δήλωσε για ακόμη μια φορά ο εισηγητής τυ ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφος. Φυσικά δεν ήταν ο μόνος που αναφέρθηκε σε αυτό όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Παραθέτουμε ως xenesglosses.eu κάποια σημεία:

κ. Στέφος (ΣΥΡΙΖΑ):

Σεβόμενοι την απόφαση του ΣτΕ -γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς- έχω να πω το εξής: Δεν συμμετέχουν οι αναπληρωτές στη διαδικασία του συλλόγου διδασκόντων, διότι το ΣτΕ το επέβαλε.

Ακριβώς γι’ αυτό, οι αναπληρωτές, οι οποίοι είναι ένα μεγάλο κομμάτι της εκπαίδευσης, το ένα έκτο περίπου, αποκλείονται από τη διαδικασία αυτή, διότι η απόφαση του ΣτΕ αυτό επιτάσσει.

Μεγαλοοικονόμου (ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ):

Ειδικότερα το Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρεί πως δεν μπορούν να έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα για το ποιος θα είναι ο επόμενος διευθυντής και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ένα σχολείο, αφού στερούνται νομιμότητας.

Παπαθεοδώρου (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ):

Τα πράγματα είναι απλά. Ο σύλλογος διδασκόντων απαρτίζεται από όλους τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, και μόνιμους και αναπληρωτές. Συνεπώς, είναι παράνομη η συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων μόνο με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Αυτό, βέβαια, είναι και απαξιωτικό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, απέναντι στους αναπληρωτές. Ξεχνάτε πως υπάρχουν σχολεία που οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι αναπληρωτές;


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...