Home / HEADER-NEWS / Ανακοίνωση ΣΥΝΕΚ για τις μεταθέσεις

Ανακοίνωση ΣΥΝΕΚ για τις μεταθέσεις

Δημοσιεύτηκε: 10:25 μμ Μάιος 7th, 2017  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Μάης 2017

Η ανακοίνωση των φετινών μεταθέσεων  ήλθε δυστυχώς να επαληθεύσει τους φόβους και τις προβλέψεις των εκπαιδευτικών για ακόμα μικρότερο αριθμό μεταθέσεων το 2017.

Από 6874 αιτήσεις  συναδέλφων εκπαιδευτικών  με σοβαρότατα οικογενειακά ή οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, ικανοποιήθηκαν φέτος μόνο 213 αιτήσεις (ποσοστό 3,17%), γεγονός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ και το οποίο ακολούθησε τον επίσης εξαιρετικά μικρό αριθμό μεταθέσεων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς(ποσοστό 5,77%). Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί είδαν τις ελπίδες τους, να βρεθούν κοντά στο τόπο κατοικίας τους  και στις οικογένειες τους, να σβήνουν και να παραμένουν  εγκλωβισμένοι σε διάφορες περιοχές της χώρας  μέσα στις συνθήκες της κρίσης που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία η οποία αντιμετωπίζει τις πολλαπλές συνέπειες των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές  πολιτικές, της υποχρηματοδότησης, των μηδενικών διορισμών και των περικοπών,  η αύξηση του ωραρίου που ισχύει από το 2013, καθώς και οι τελευταίες παρεμβάσεις  του Υπουργείου Παιδείας που κύριο στόχο είχαν την εξοικονόμηση προσωπικού, επιδεινώνουν περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων, δημιουργούν επιπλέον τεχνητά πλεονάσματα και οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές.  Στον παραπέρα  περιορισμό των εμφανιζόμενων οργανικών κενών συμβάλλει επιπλέον η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και οι μειώσεις στις συντάξεις που οδηγούν σε περιορισμένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και αιτήσεων συνταξιοδότησης ( οι οποίες δεν ελήφθησαν καν υπόψη στον υπολογισμό των κενών).

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το Υπουργείο   δεν δέχτηκε ούτε και φέτος  να στηριχθεί στις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ για τα κενά κάθε περιοχής. Αγνόησε τα Υπηρεσιακά συμβούλια και έλαβε υπόψη του μόνο τις εκτιμήσεις των Περιφερειακών Δ/ντων, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα πραγματικά κενά.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα  ακολουθεί η φάση των αποσπάσεων. Διεκδικούμε την ικανοποίηση μαζικού αριθμού αιτήσεων που θα προσφέρουν μια – έστω και προσωρινή- ανάσα στους εγκλωβισμένους μακριά από τα σπίτια τους  εκπαιδευτικούς.

Συνάδελφοι ,

όσο οι μνημονιακές πολιτικές θα διαφεντεύουν τις ζωές μας, τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Είναι προφανές ότι η ανατροπή αυτών των πολιτικών θέλει μεγάλους, ενωτικούς, μαζικούς αγώνες.

Απαιτούμε:

Ø Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

Ø Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μόνιμους διορισμούς

Ø Απόσυρση όλων των πρόσφατων μέτρων που οδηγούν σε τεχνητά πλεονάσματα

Ø Επαναφορά του ωραρίου μας στα επίπεδα του 2013

Ø Μαζικές αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ με διαφανή κριτήρια

 

                       Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ένταξη του μαθήματος της κολύμβησης στο ΕΣΠΑ

Εγκρίθηκε από την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια Υφυπουργό κ. ...