Τελευταία Νέα

Τρίτη, 03/08/2021, 07:59


Home / Featured / Άμεσα μετά τη δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ οι αιτήσεις των υποψήφιων διευθυντών

Άμεσα μετά τη δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ οι αιτήσεις των υποψήφιων διευθυντών

Δημοσιεύτηκε: 7:59 μμ Μάιος 27th, 2017  


Σύμφωνα με άρθρο του https://fresh-education.blogspot.gr/ οι προσκλήσεις για αιτήσεις υποψήφιων διευθυντών θα ξεκινήσουν την επόμενη βδομάδα και το διάστημα υποβολής αίτησης θα είναι μικρό.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες αιρετών, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και για μικρό χρονικό διάστημα (πιθανόν τρεις μέρες), θα είναι η προθεσμία αιτήσεων υποψηφίων διευθυντών σχολείων.

Στην Υ.Α  που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το νέο νόμο, αναμένεται  εκτός των άλλων, να καθορίζονται :

  • ο τύπος και ο τρόπος τήρησης των πρακτικών, καθώς και κάθε θέµα σχετικό µε τη διαδικασία και τον τρόπο διεξαγωγής των συνεντεύξεων των υποψηφίων διευθυντών σχολικών µονάδων και Ε.Κ.,
  • ο τύπος και το περιεχόµενο των φύλλων αποτίµησης του κριτηρίου της συµβολής στο εκπαιδευτικό έργο, της προσωπικότητας και της γενικότερης συγκρότησης των υποψηφίων διευθυντών σχολικών µονάδων και Ε.Κ.,
  • ειδικότερα θέµατα σχετικά µε τη διαδικασία διατύπωσης της γνώµης των µόνιµων εκπαιδευτικών και µελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. κατά την επιλογή των διευθυντών σχολικών µονάδων και Ε.Κ., και ιδίως θέµατα σχετικά µε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.
Αναμένεται λοιπόν στην Υ.Α , αν ακολουθήσει τη συμβουλή/επιφύλαξη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής,   να περιγράφει, εκτός του περιεχομένου των φύλλων αποτίµησης που  αναφέρεται στο Νόμο, και  τα στοιχεία που θα λαμβάνονται υπόψη για τη διατύπωση γνώμης,  έτσι ώστε να να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της κρίσης.
Πάντως η διερεύνηση του κριτηρίου της συµβολής στο εκπαιδευτικό έργο, της προσωπικότητας και της γενικότερης συγκρότησης των υποψηφίων διευθυντών, και τα σχετικά στοιχεία που πρέπει να αναζητηθούν,δε θα είναι εύκολη υπόθεση ή μπορεί να είναι και εξαιρετικά απλή.
Δε θα είναι εύκολη υπόθεση γιατί  δεν έχει γίνει καμία σχετική συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά ούτε και αναφέρεται στο νέο νόμο επιλογής διευθυντών για το τι θεωρείται αποτελεσματικό εκπαιδευτικό έργο, και άρα ποια θα είναι τα κριτήρια που θα κριθεί αυτό, τα ερωτήματα σε σχέση με αυτό, αλλά και τα σχετικά στοιχεία που θα αναζητηθούν από τους Σ.Δ. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν διαφορετικές παιδαγωγικές/εκπαιδευτικές θεωρήσεις  για το παραπάνω κριτήριο και επομένως διαφορετικά ερωτήματα που θα διατύπωναν καθώς και  στοιχεία που θα αναζητούσαν για να το διερευνήσουν.
 
Εξαιρετικά «απλή» θα είναι όταν  τα ερωτήματα και τα στοιχεία τα έχει έτοιμα η Υ.Α.
 

Δείτε τον νόμο για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων μετά την ψήφιση (διορθωμένο κείμενο)

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...