Τελευταία Νέα

Κυριακή, 05/04/2020, 02:54


Home / Featured / Αδιανόητο η βασική εκπαίδευση στις ξένες γλώσσες να μη γίνεται μέσα στο σχολείο

Αδιανόητο η βασική εκπαίδευση στις ξένες γλώσσες να μη γίνεται μέσα στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 9:12 μμ Μάιος 9th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη που έδωσε στο Υπουργείο Παιδείας. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι έχει γίνει μια συστηματική προετοιμασία σε νέα προγράμματα σπουδών, αλλά και στο συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό. Κυρίως, στην ιστορία, στα θρησκευτικά, στις ξένες γλώσσες, στην τεχνική εκπαίδευση.

Αλλαγή νοοτροπίας

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ανάγκη να αλλάξη η νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας όσον αφορά την εκπαίδευση:

«Θα ήθελα να πω, όμως, ότι η μεγαλύτερη αλλαγή, την οποία επιδιώκουμε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της πατρίδας μας, είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας. Είναι να πιστέψουμε όλοι μας, πρώτα οι γονείς και να το μεταλαμπαδεύσουμε αυτό και στους μαθητές, ότι η πραγματική μαθησιακή διαδικασία γίνεται στο σχολειό, σε ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο και όχι στο πάρεργο των φροντιστηρίων. Διότι, κακά τα ψέματα, εδώ και δεκαετίες, έχει απαξιωθεί το Λύκειο. Στην πραγματικότητα είναι προθάλαμος, εξεταστικό κέντρο, θα έλεγα, το Λύκειο και η ουσιαστική διαδικασία πολλές φορές έχει μεταφερθεί στις αίθουσες ιδιωτικών φροντιστηρίων. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Και εκεί στοχεύει και η πολύ ουσιαστική αλλαγή στη διαδικασία της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την οποία προωθούμε».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΔΙΕΚ/ΣΔΕ και ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ λόγω COVID-19

Ξένες Γλώσσες

Για τις ξένες γλώσσες ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της αναγκαίας αλλαγής νοοτροπίας δήλωσε τα εξής:

«Όμως, αυτό δεν αφορά μόνο την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Για παράδειγμα, θεωρούμε αδιανόητο σήμερα η βασική εκπαίδευση της πλειοψηφίας των νέων μαθητών μας σε ξένες γλώσσες να μην γίνεται μέσα στο σχολείο. Και άρα, θεωρούμε πάρα πολύ ουσιαστικό και να αλλάξουμε νοοτροπία, αλλά και να ενισχύσουμε την ποιότητα παρεχόμενης γνώσης, να ανανεώσουμε τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών, με την τοποθέτηση στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη μάθηση και όχι την εξέταση».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ενημερωτικό των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΔΟΕ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μεταθέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού 2019-20

Το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. είναι αρμόδιο για μεταθέσεις i) μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ...