Home / Featured / 5 νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τους διευθυντές σχολικών μονάδων

5 νέες νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τους διευθυντές σχολικών μονάδων

Δημοσιεύτηκε: 10:10 μμ Μάιος 25th, 2017  


ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Στο Σχέδιο Νόμου

«Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα εκπαίδευσης»

  1. α) Στο πρώτο εδάφιο της παρ.2 του άρθρου 11 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιείται με την περιπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του σ/ν, η φράση «για δέκα (10) τουλάχιστον έτη διδακτικά καθήκοντα» αντικαθίσταται με τη φράση «για οκτώ (8) τουλάχιστον έτη διδακτικά καθήκοντα».

       β)  Στην αρχή του δεύτερου εδαφίου της παρ.2 του άρθρου 11 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιείται με την περιπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του σ/ν, η φράση «Από τα ανωτέρω δέκα (10) έτη άσκησης διδακτικών καθηκόντων ,» αντικαθίσταται με τη φράση «Από τα ανωτέρω οκτώ (8) έτη άσκησης διδακτικών καθηκόντων ,».

     γ)  Στο τέλος της υποπεριπτ. ββ΄ της περιπτ. δ΄ της παρ.2 του άρθρου 11 του ν.3848/10, όπως τροποποιείται με την περ.δ΄ της παρ.1 του άρθρου 1 του σ/ν, προστίθεται τρίτο εδάφιο ως εξής:

«Εκπαιδευτικοί κλάδου δασκάλων με οργανική θέση σε Ε.Ε.Ε.ΕΚ. μπορούν, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ.2 του άρθρου 11, να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας και για θέση διευθυντή σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης». 

  1. Στο τέλος του δευτέρου εδαφίου της παρ. 7 του άρθρου 11 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιείται με την παρ. 4 του άρθρου 1 του σ/ν, προστίθεται περίπτ. ε΄ ως εξής : «ε) η υπηρεσία υπό την ιδιότητα του σχολικού συμβούλου, του υπεύθυνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων στη διεύθυνση εκπαίδευσης, του υπεύθυνου Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.), Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.), Γραφείου Συμβουλευτικής (ΓΡΑ.ΣΥ.), Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.), Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (Σ.Σ.Ν.), Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) και του υπεύθυνου σχολικών βιβλιοθηκών οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.)».

    3.α) Στο τέλος του τρίτου εδαφίου της περιπτ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιείται με την περιπτ. στ΄ της παρ. 6 του άρθρου 1 του σ/ν, η φράση «πέραν των δέκα (10) .» αντικαθίσταται με τη φράση «πέραν των οκτώ (8) .».

     β) Στο τέλος του τέταρτου εδαφίου της περίπτ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιείται με την περ. στ΄ της παρ. 6 του άρθρου 1 του σ/ν, προστίθεται η φράση «, ενώ η διδακτική υπηρεσία υπό την ιδιότητα του σχολικού συμβούλου, του υπεύθυνου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ή αγωγής υγείας ή πολιτιστικών θεμάτων στη διεύθυνση εκπαίδευσης, του υπεύθυνου Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.), Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑ.Σ.Ε.Π.), Γραφείου Συμβουλευτικής (ΓΡΑ.ΣΥ.), Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.), Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.), Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (Σ.Σ.Ν.), Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) και του υπεύθυνου σχολικών βιβλιοθηκών οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.) αποτιμάται με μία μονάδα για κάθε έτος και συνολικά με κατ’ ανώτατο όριο δύο (2) μονάδες.»

γ) Στο πρώτο εδάφιο της υποπεριπτ. αα΄ της περιπτ.β΄ της παρ.3 του άρθρου 14 του ν.3848/2010,  όπως τροποποιείται με την περιπτ. στ΄ της παρ.6 του άρθρου 1 του σ/ν, μετά τη φράση «, Διευθυντή σχολικής μονάδας» και πριν από τη λέξη «Σ.Ε.Κ.» προστίθεται  ο σύνδεσμος «ή».

δ) Στο πέμπτο εδάφιο της υποπερίπτ. αα΄ της περίπτ. β΄ της παρ. 3 του άρθρου 14 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιείται με την περιπτ. στ΄ της παρ. 6 του άρθρου 1 του σ/ν, μετά τις λέξεις «Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (Σ.Σ.Ν.)» διαγράφεται η λέξη «και» και τίθεται κόμμα «,». Μετά τις λέξεις «Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε)» προστίθεται η φράση «και υπεύθυνου σχολικών βιβλιοθηκών, οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» (Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ.)».

     ε) Στο όγδοο εδάφιο της περίπτ. α΄ της παρ. 4 του άρθρου 14 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιείται με την περ. ζ΄ της παρ. 6 του άρθρου 1 του σ/ν, μετά τις λέξεις «δεν μετέχουν οι υποψήφιοι» προστίθενται οι λέξεις «, ούτε οι σύζυγοι ή οι συγγενείς τους έως τρίτου βαθμού».

  1. Στην παρ. 2 του άρθρου 2 του σ/ν, μετά τις λέξεις «τον αρχαιότερο καθηγητή πρώτης βαθμίδας» προστίθενται οι λέξεις «του οικείου Τομέα, Τμήματος, Σχολής ή Ιδρύματος αναλόγως,». Μετά τις λέξεις «σε περίπτωσης άρνησης» προστίθενται οι λέξεις «ή ελλείψει καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με». Μετά τις λέξεις «τους αμέσως επόμενους κατά σειρά» προστίθενται οι φράσεις «εξαντλώντας τις βαθμίδες μέχρι και αυτή του αναπληρωτή καθηγητή, και προκειμένου για Διευθυντή Τομέα μέχρι αυτή του μόνιμου επίκουρου. Σε περίπτωση καθηγητών ίδιας αρχαιότητας διενεργείται κλήρωση ενώπιον της Συγκλήτου».
  2. α) Στην περιπτ. κβ΄ της παρ.1 του άρθρου 19 του ν.4440/2016, όπως προστίθεται με την παρ.1 του άρθρου 3 του σ/ν, μετά τη φράση «και Ανεξάρτητες Αρχές που εποπτεύονται από αυτό » και πριν από το κόμμα « ,» προστίθεται η φράση «και σε φορείς του άρθρου 68 παρ. 1 υποπαρ. 3 του ν. 4235/2014 (Α’ 32) και του άρθρου 26 παρ. 3 υποπαρ. β του ν. 3432/2006 (Α’ 14) ».

β)  Στο τέλος της περιπτ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του σ/ν, προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:

«Αποσπάσεις εκπαιδευτικών που έχουν διενεργηθεί έως την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν θίγονται ».

Αθήνα, 25.5.2017

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

Κωνσταντίνος Γαβρόγλου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...