Home / HEADER-NEWS / 40.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και φέτος

40.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και φέτος

Δημοσιεύτηκε: 8:51 πμ Μάιος 27th, 2017  


Δεκάδες χιλιάδες παιδιά πρόκειται να βρεθούν και φέτος εκτός παιδικών σταθμών, παρά την αναμενόμενη αύξηση των θέσεων, που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, θα φτάσουν τις 100.000, από 92.000 πέρυσι.

Ωστόσο, όπως ήδη έχει γράψει η ιστοσελίδα, φέτος ο αριθμός των αιτούντων αναμένεται να είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά περίπου 10.000, αριθμός που υπερκαλύπτει την αύξηση των θέσεων.

Συγκεκριμένα, πέρυσι ο αριθμός των αιτήσεων ήταν 131.000 εκ των οποίων οι 121.000 έγκυρες, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 140.000.

Τους αριθμούς επιβεβαιώνει με σημερινή του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θόδωρος Γκοτσόουλος, ο οποίος παραδέχεται ότι και φαίνεται να μείνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών: «Υποθέτουμε ότι φέτος οι αιτήσεις των ωφελούμενων μητέρων μπορεί να φτάσουν και τις 140.000 και μάλλον θα πάρουμε πάνω από 100.000 παιδιά, διότι το κονδύλι που θα διατεθεί θα φτάσει τα 205 εκατ. ευρώ έναντι 193 εκατ. ευρώ που είχαν διατεθεί πέρυσι», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γκοτσόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ υποστηρίζει ότι το γεγονός ότι περίπου 40.000 παιδιά (σ.σ. εφόσον όλες οι αιτήσεις είναι έγκυρες) θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών οφείλεται όχι μόνο στην έλλειψη κονδυλίων αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει έλλειμμα παιδικών σταθμών: «Πέρυσι 30.000 παιδιά έμειναν εκτός προγράμματος, όχι μόνο επειδή δεν υπήρχαν τα χρήματα αλλά κυρίως γιατί υπήρχε έλλειμμα από παιδικούς σταθμούς. Ακόμη κι αν είχε εγκριθεί το ποσό πάλι αυτά τα παιδιά θα έμεναν από έξω γιατί δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό. Είναι ανισότιμα κατανεμημένοι», τονίζει ο κ. Γκοτσόπουλος.

Και προσθέτει: «Πρέπει να ανεγερθούν πάνω από 1.000 σταθμοί, είτε δημοτικοί, είτε ιδιωτικοί. Από το φθινόπωρο του 2017 θα πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα πολύ συγκεκριμένο τουλάχιστον για ανέγερση νέων κτιρίων ή για ενοικίαση με την ανάλογη διαρρύθμιση και τις απαιτούμενες προδιαγραφές κατάλληλων κτιρίων. Ως ΕΕΤΑΑ έχουμε κάνει μια σχετική μελέτη που δείχνει ποιες περιοχές θα λέγαμε πως σημειώνουν έλλειμμα παιδικών σταθμών», καταλήγει.

https://www.aftodioikisi.gr/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...