Home / HEADER-NEWS / Τα 10 χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα του 2017

Τα 10 χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα του 2017

Δημοσιεύτηκε: 6:43 μμ Μάιος 22nd, 2017  


Ο Έλληνας εκπαιδευτικός κουράστηκε.

Δε χρειάζεται καμία έρευνα για να το διαπιστώσει κανείς.

Απλά χρειάζεται να «ζει » αυτό το επάγγελμα. Διορισμένος, αναπληρωτής ή αδιόριστος.

 Ο εκπαιδευτικός στην Ελλάδα του 2017:

  1.   Υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί Φυσικός και να ξυπνήσει   Μαθηματικός  ή  μπορεί και κάποια άλλη ειδικότητα , με αποκορύφωμα να κοιμηθεί   δάσκαλος   και να ξυπνήσει  γυμναστής  ή και μουσικός.
  1.    Μπορεί όμως να ξυπνήσει και μόλις να έχει χάσει την ειδικότητά του .
  1.    Μπορεί να τον  καλούν  να πει  τη γνώμη του για νόμους(διαβούλευση λέγεται στην Ελλάδα)  που  όμως ήδη ξέρουν πώς θα ψηφίσουν, πριν προλάβει να αρθρώσει  λέξη  ή  μπορεί να μην τον καλούν και καθόλου γιατί δεν προλαβαίνουν να ψηφίσουν το νόμο.
  1.   Μπορεί να εργάζεται ως αναπληρωτής για δεκαετίες , να έχει επενδύσει την επαγγελματική του ανάπτυξη στην εκπαίδευση και για μια στιγμή  στα σαράντα του να του πουν: τζάμπα περίμενες δε πρόκειται να διοριστείς ποτέ, ψάξε να βρεις αλλού δουλειά, δε σου υποσχεθήκαμε τίποτα, απλά για λίγες δεκαετίες ξελάσπωσες το εκπαιδευτικό σύστημα.
  1.  Μπορεί όμως  και κάθε χρόνο να του υπόσχονται ότι θα διοριστεί αλλά να τον έχουν αναπληρωτή  ως τα  γεράματα

6.   Μπορεί να του λένε ότι ενδιαφέρονται για καλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα, αλλά αυτοί που τα υπόσχονται να μη  διορίζουν, να καταργούν                μαθήματα και να κάνουν «λάστιχο» το μέχρι πρότινος παιδαγωγικά ορθό που υποστήριζαν.

  1.  Μπορεί να έχει ειδικευτεί με τις σπουδές του σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά να μην επιτρέπεται να το διδάξει αφού άλλοι συνάδελφοί του με άλλες ειδικεύσεις προηγούνται προς χάριν των συνεπειών των μνημονίων.
  1.   Μπορεί να του λένε  να συμμετέχει στην αυτοαξιολόγηση της   σχολικής  του μονάδας,    γιατί θέλουν δήθεν  να διαπιστώσουν  την κατάσταση των υλικοτεχνικών υποδομών.  Λες και δεν  ξέρουν όλοι τα κακά τους  χάλια,   κι ότι κάτι «άλλο» κρύβεται πίσω  από όλα αυτά.Και επίσης λες και δεν ξέρουν ότι η αυτοαξιολόγηση εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2002.
  1. Μπορεί να προσπαθήσουν να τον πείσουν ότι για να συνεχίσει να «αξιολογεί» τον διευθυντή, γιατί  αυτός «φταίει για όλα» , θα πρέπει να το κάνει   τώρα με υπόμνημα γιατί    η ψηφοφορία δυστυχώς ναυάγησε άδοξα. Επίσης ότι κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν θα αφορά τους εκπαιδευτικούς.
  2.  Μπορεί  να συνεχίσει να βλέπει μηδενικές μεταθέσεις για πολλά ακόμη χρόνιαΌμως είναι επαγγελματίας..γιατί για άλλη μια σχολική χρονιά με πολλές προσωπικές θυσίες έκανε τα σχολεία να λειτουργήσουν και επιπλέον έχει  αυτά τα 10 παλιά χαρακτηριστικά  που μπορείτε να διαβάσετε εδώ

    και πόσα άλλα «μπορεί» μπορεί να τον περιμένουν που δεν αναφέρθηκαν ……

https://fresh-education.blogspot.gr/2017/05/blog-post_95.html


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...