Home / HEADER-NEWS / O Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε αλλαγές στις μετεγγραφές

O Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε αλλαγές στις μετεγγραφές

Δημοσιεύτηκε: 11:02 μμ Απρίλιος 4th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αλλαγές στο καθεστώς των μετεγγραφών προανήγγειλε σήμερα από τη Βουλή ο υπουργός Παιδείας. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι ότι μέχρι το τέλος Μαΐου, θα φέρει μια ρύθμιση, η οποία πριν δημοσιοποιηθεί, θα τεθεί σε διαβούλευση. Ακολουθούν τα όσα ανέφερε για το θέμα ο Κώστας Γαβρόγλου:

«Ο κύριος Μαυρωτάς, έθιξε ένα τρίτο θέμα, το οποίο συνδυάστηκε με όλα αυτά. Το θέμα των μεταγραφών. Δεν μπορεί να παίρνει ένα τμήμα 100 ανθρώπους και λόγω μεταγραφών να υπάρχουν μετά 250. Δεν επιτρέπεται. Αν υπάρχει αυτό το κοινωνικό πρόβλημα δεν μπορούμε να το κάνουμε με το να ακυρώνουμε ορισμένα τμήματα των Τ.Ε.Ι., ορισμένα τμήματα των πανεπιστημίων.

Εμείς δεσμευόμαστε μέχρι τέλος Μαΐου, να φέρουμε μια ρύθμιση, την οποία πριν δημοσιοποιήσουμε, θα θέλαμε να την βάλουμε σε διαβούλευση με τα κόμματα και ότι συμφωνήσουμε θα το περάσουμε από τη Βουλή. Αλλά διαδικασίες μετεγγραφών για ένα πραγματικό πρόβλημα, προσέξτε, – υπάρχουν λόγοι για τις μεταγραφές- υπάρχουν φτωχοί άνθρωποι, υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται, αυτούς πρέπει να διευκολύνουμε.  Μετά αρχίζει ένα περίεργο «πανηγύρι». Το άλλο είναι το εξής, δεν θα κάναμε τίποτα, αν αυτό υπονομεύει την ποιότητα της εκπαίδευσης. Να  είναι αυτό  το βασικό κριτήριο».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...