Home / Featured / Στόχος η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των αναπληρωτών

Στόχος η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 10:11 μμ Απρίλιος 25th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τις εργασιακές συνθήκες των αναπληρωτών θέλουν να βελτιώσουν στο Υπουργείο Παιδείας καθώς οι αναπληρωτές εργάζονται χρόνια στα σχολεία στηρίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς όμως να έχουν τα δικαιώματα που έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Το γεγονός αυτό το αναγνωρίζει και ο υπουργός Παιδείας ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι οι εργασιακές συνθήκες των αναπληρωτών αγγίζουν τα όρια του απαράδεκτου.

«Οι άνθρωποι, ως προς τα θέματα υγείας, δεν μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί. Οι αναπληρωτές τρέχουν από το ένα άκρο της Ελλάδας στο άλλο, μαζεύοντας μόρια, μακριά από τις οικογένειές τους κ.λ.π.. Και να τονίσουμε πως οφείλουμε και σ’ αυτούς το γεγονός ότι δεν έχει καταρρεύσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, επεσήμανε ο Κώστας Γαβρόγλου».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση της Βουλής ο υπουργός ανέφερε ότι ελπίζουν να διασφαλίσουν καλύτερους εργασιακούς όρους για τους αναπληρωτές που στις περιπτώσεις των προβλημάτων υγείας οι δυνατότητες που δίνονται είναι περιορισμένες. «Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο και είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας να καταφέρουμε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε ο υπουργός.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...