Τελευταία Νέα

Κυριακή, 24/10/2021, 16:30


Home / HEADER-NEWS / Προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση. Ζητάνε και νέο τμήμα Σχολικής Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας

Προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση. Ζητάνε και νέο τμήμα Σχολικής Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας

Δημοσιεύτηκε: 7:22 πμ Απρίλιος 20th, 2017  


Δεν υφίσταται οργανόγραμμα του υπουργείου Παιδείας τονίζει ο Γ. Παντής, κάνοντας λόγο για «σκοπιμότητες»

Μία από τις πιο ελπιδοφόρες δεσμεύσεις των τελευταίων τριών υπουργών Παιδείας απέναντι στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς υπήρξε η επαναφορά της εποπτείας των εργασιακών σχέσεών τους στο υπουργείο Παιδείας. Πρόσφατα ψηφισμένες ρυθμίσεις προβλέπουν στην κατεύθυνση αυτή τη σύσταση Αυτοτελούς Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο, με αρμόδιο Τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια διεύθυνση που καταργήθηκε επί του “γαλάζιου” υπουργού Κωνσταντίνου Αβρανιτόπουλου -“έπειτα από ρητή εντολή συγκεκριμένων ιδιοκτητών” κατά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Η δέσμευση για την επανασύστασή της επί ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει ευρέως αποδεκτή από τους τελευταίους.

Αρκούσε παρ’ όλα αυτά η προ ημερών διαρροή ενός σχεδίου για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Παιδείας (κυκλοφόρησε στον ιστότοπο του συλλόγου των εργαζομένων στο ΥΠΠΕΘ) για να προκαλέσει τις οξείες αντιδράσεις τους: Στο σχέδιο η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης συστήνεται μεν -μάλιστα ορίστηκε νέα διευθύντρια πρόσφατα-, χωρίς όμως το Τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΟΙΕΛΕ: Σοβαρότατο θεσμικό και πολιτικό ατόπημα

Η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών -ΟΙΕΛΕ- κάνει λόγο για “σοβαρότατο θεσμικό και πολιτικό ατόπημα” και “γεγονός που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για το ποιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη (και με ποιο σκοπό) του ουσιαστικού ξεδοντιάσματος της διεύθυνσης, η οποία χάνει το σύνολο σχεδόν των αρμοδιοτήτων της”. Μάλιστα, η ΟΙΕΛΕ προβαίνει σε ευθεία επίθεση στον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή: “Με την αφαίρεση του συγκεκριμένου τμήματος με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας από τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, αυτή καθίσταται μια διακοσμητική υπηρεσία χωρίς αρμοδιότητες. Με λίγα λόγια, συνεχίζεται επί της ουσίας η απορρυθμισμένη εποπτεία που επέβαλε ο κ. Αρβανιτόπουλος. Μεγάλοι χαμένοι από τη δύσκολα ερμηνεύσιμη αυτή ενέργεια το δημόσιο συμφέρον, το αγαθό της Εκπαίδευσης και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Το ποιος επωφελείται από την αλλοίωση της πρόσφατα ψηφισθείσας διάταξης θεωρούμε πως το αντιλαμβάνονται άπαντες”.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από 25 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συγγραμμάτων από τους φοιτητές

Γ. Παντής στην “Α”: Δεν υπάρχει οργανόγραμμα

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την “Αυγή”, ο Γιάννης Παντής ξεκαθάριζε πάντως ότι το οργανόγραμμα που διέρρευσε δεν υφίσταται, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η τελική μορφή του. Μάλιστα, έκανε λόγο για “σκοπιμότητες” γύρω από τη διαρροή ενός σχεδίου που δεν συνιστά απόφαση. Πάντως, η ΟΙΕΛΕ ζήτησε με επιστολή στον Γ. Παντή την αλλαγή του οργανογράμματος και άμεση συνάντηση μαζί του, η οποία προγραμματίζεται για τις ερχόμενες ημέρες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Έρχεται νέα εγκύκλιος στα σχολεία με οδηγίες για την αξιολόγηση μετά την απόφαση του Εφετείου

Κατά τις πληροφορίες, το τι μέλλει γενέσθαι με την ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να συζητηθεί και σε επίπεδο υπουργικό, καθώς ετοιμάζονται μικρές τροποποιήσεις στον ήδη ψηφισμένο νόμο. Πρόκειται για τροποποιήσεις που, ως γνωστόν, εδώ και μήνες έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς και αφορούν τον έλεγχο της νομιμότητας και της καταχρηστικότητας των καταγγελιών σύμβασης από ανεξάρτητη επιτροπή – και όχι από τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ).

Κι άλλες αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκάλεσε και από πλευράς του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγωγής Υγείας το οργανόγραμμα.

Ο σύλλογος ζητάει την ίδρυση Αυτοτελούς Τμήματος Σχολικής Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας και κάνει λόγο για «αναντίστοιχη αναλογία (σ.σ.: της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) με τα άλλα δύο αντικείμενα σχολικών δραστηριοτήτων, δηλαδή την Αγωγή Υγείας και τα Πολιτιστικά Θέματα, με την ομπρέλα της αειφορίας».

Δεν αποκλείεται εν όψει των αλλαγών στο οργανόγραμμα, πάντως, ολοένα και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να κομίσουν κι αυτοί τα δικά τους αιτήματα.

ΑΥΓΗ

Έχει ήδη υποβάλει οργανογράμματα το Υπουργείο Παιδείας στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης; Τότε τι συζητάνε με τον Σύλλογο Υπαλλήλων;


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μετεγγραφές 2021: Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ...