Home / Featured / Πρόβλημα με το υπολογισμό προϋπηρεσίας Πινάκων Αναπληρωτών σχολικού έτους 2017-2018 (του Γκορίδη Γ. Χαράλαμπου)

Πρόβλημα με το υπολογισμό προϋπηρεσίας Πινάκων Αναπληρωτών σχολικού έτους 2017-2018 (του Γκορίδη Γ. Χαράλαμπου)

Δημοσιεύτηκε: 7:29 μμ Απρίλιος 26th, 2017  


O αναγνώστης του xenesglosses.eu, Γκορίδης Γ. Χαράλαμπος έστειλε το παρακάτω άρθρο σχετικά με προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των τελευταίων 2 μηνών.

Η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των Μαΐου – Ιουνίου 2017 δημιουργεί αδικίες και αναξιοκρατία, και καταστρατηγεί τους πίνακες των αναπληρωτών.

Μπορούμε αυτό να το καταλάβουμε με απλά παραδείγματα:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ο

α/α ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠ
1 Αναπληρωτής Α. 2015-2016 8
2 Αναπληρωτής Β. 2015-2016 0

 

α/α ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠ
1 Αναπληρωτής Α. 2016-2017 0
2 Αναπληρωτής Β. 2016-2017 9

 

α/α ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΟΡΙΑ ΠΙΝΑΚΑ
1 Αναπληρωτής Α. 2017-2018 8
2 Αναπληρωτής Β. 2017-2018 7

Στο παραπάνω παράδειγμα βλέπουμε πως ενώ ο Αναπληρωτής Β. έχει δουλέψει ένα μηνά περισσότερο συνολικά από τον Αναπληρωτή Α και λογικά θα προηγείτο στους νέους πίνακες, τελικά προηγείται ο Αναπληρωτής Α. γιατί ο Β χάνει τους δύο μήνες. Έτσι αν την νέα χρονιά προληφθεί μόνο ο Α ,  όταν το 2018-2019 μπούνε τα μόρια των δύο μηνών πλέον θα έχει βρεθεί να τον περνά ο Α με άλλους 9 μήνες – μόρια. Υπάρχουν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις που θα συμβεί το ίδιο όπως και στο παρακάτω 2ο παράδειγμα:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ο

α/α ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΫΠ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
1 Αναπληρωτής Α. 2016-2017 7 ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΗ
2 Αναπληρωτής Β. 2016-2017 8 ΟΧΙ

 

α/α ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΜΟΡΙΑ ΠΙΝΑΚΑ
1 Αναπληρωτής Α. 2017-2018 7
2 Αναπληρωτής Β. 2017-2018 6

 Βλέπουμε πως και σε αυτήν την περίπτωση αν ένας αναπληρωτής παραιτήθηκε για οποιονδήποτε λόγο μέσα στον Απρίλιο του 2017 μπορεί να προηγείται στους νέους πίνακες κάποιου άλλου συνάδελφου που παρότι δούλεψε περισσότερους μήνες, λόγο της μη προσμέτρησης των δυο τελευταίων μηνών, θα βρεθεί  χαμηλότερα στον νέο πίνακα.

Αυτά τα παραδείγματα είναι δύο ενδεικτικές περιπτώσεις και σίγουρα όχι οι μοναδικές που αποδεικνύουν έμπρακτα το τεράστιο ζήτημα που δημιουργείται. Πολλοί συνάδερφοι αναπληρωτές νομίζουν ότι δεν τους αγγίζει το πρόβλημα επειδή δουλεύουν συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια. Φυσικά ο βαθμός επηρεασμού δεν είναι ίδιος για όλους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το πρόβλημα είναι ασήμαντο.  Ειδικά σε ειδικότητες με μικρότερο αριθμό προσλήψεων τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα και αφορούν περισσότερους συναδέλφους και γίνετε εντονότερο μάλιστα όσο κατεβαίνουμε στον πίνακα όπου ο ανταγωνισμός για μια θέση «στον ήλιο» είναι μεγάλος.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχάσω να αναφερθώ και στο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις προτιμήσεις των περιοχών αφού όπως βλέπουμε και στα παραπάνω παραδείγματα όταν αλλάζει η σειρά στον πίνακα αλλάζει και το μέρος – περιοχή που θα προληφθείς. Έτσι για το σχολικό έτος 2017-2018 πολλοί αναπληρωτές θα βρεθούν σε άλλη περιοχή από αυτήν που θα πήγαιναν αν τους προσμετρούσε το υπουργείο τους δύο μήνες. Και αυτό το ζήτημα ίσως αφορά μεγαλύτερο αριθμό συναδέλφων.

Γεγονός πάντως είναι ότι η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει πολλούς αναπληρωτές σε ενστάσεις κατά των πινάκων και σε προσφυγές.

Καλό θα ήταν λοιπόν το Υπουργείο να βρει μια λύση στο πρόβλημα και να προσμετρηθεί κανονικά η προϋπηρεσία Μαΐου – Ιουνίου  2017 και να μην οδηγεί συνεχώς σε αίθουσες δικαστηρίων και δικηγόρους τους ταλαιπωρημένους αναπληρωτές για να βρουν το δίκιο τους.

Γκορίδης Γ. Χαράλαμπος Αναπλ. Εκπαιδευτικός ΠΕ 18.03

Κοστολόγος – Λογιστής Φοροτέχνης Α’ Τάξης

Θεολόγος Α.Π.Θ.

για το xenesglosses.eu


 

2 Σχόλια

  1. να ηταν μονο αυτα….!!!!!!

    1. καποιος για τους 2 μηνες μπορει να μν πιασει το 10μηνο κ δεν μπαινει στον επικουρικο πινακα της ειδικης
    2.καποιος για τους 2 μηνες δεν πιανει το 50μηνο κ δεν μπαινει στον κυριο πινακα της ειδικης
    3.τον ιουνιο αποφοιτουν πε71 πε61 οι οποιοι εχουν πολλες πιθανοτητες να δουλεψουν αλλα δεν μπορουν να κανουν αιτηση αναπληρωτη
    4.τον ιουνιο καποιοι παιρνουν ΑΣΠΑΙΤΕ και δεν μπορουν τωρα να κανουν αιτηση αναπληρωτη
    5.καποιοι τελειωσαν κ παιρνουν το μεταπτυχιακο-διδακτορικο απο το δοαταπ τον ιουνιο και δεν προλαβαινουν να το καταθεσουν
    6.καποιοι σε δυσπροσιτα δεν χανουν 2 μορια αλλα 4

    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!1

  2. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ. ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ, ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΤΕΙΛΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΗ. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΖΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ, ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΦΥΣΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...