Home / Featured / Πρόβλεψη ίδρυσης Κέντρων Ειδικής Φροντίδας που θα παρέχουν και υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής

Πρόβλεψη ίδρυσης Κέντρων Ειδικής Φροντίδας που θα παρέχουν και υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 7:18 μμ Απρίλιος 18th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Κέντρα Ειδικής Αγωγής περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων στις δομές υγείας στο πλαίσιο των Κέντρων Ειδικής Φροντίδας που δύνανται να ιδρύονται και να λειτουργούν ως αποκεντρωμένες μονάδες σε κάθε Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε διαβούλευση αναφέρονται τα εξής:

1. Σε κάθε Δ.Υ.Πε. δύνανται να ιδρύονται και να λειτουργούν, ως αποκεντρωμένες μονάδες τους, Κέντρα Ειδικής Φροντίδας (Κ.Ε.Φ.). Στα Κ.Ε.Φ. παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες φροντίδας, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης σε πληθυσμό ευθύνης ενός ή περισσοτέρων Το.Π.Φ.Υ.. Τα Κ.Ε.Φ. είναι ιδίως οδοντιατρικά, οδοντοπροσθετικά και παιδοδοντιατρικά κέντρα, κέντρα φυσικοθεραπείας και κέντρα ειδικής αγωγής.

2. Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Υγείας, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών συστήνονται τα Κ.Ε.Φ. και εκδίδονται οι Οργανισμοί τους. Με την ίδια ή όμοια απόφαση συστήνονται θέσεις προσωπικού ή ανακατανέμονται κενές οργανικές θέσεις ανά Δ.Υ.ΠΕ. Η ίδρυση και λειτουργία των Κ.Ε.Φ. πραγματοποιείται μετά από εισήγηση του Διοικητή της οικείας Υ.ΠΕ. και απόφαση του Κε.Σ.Υ.Πε. Η εισήγηση δίνεται με βάση τα κριτήρια του δεύτερου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 7.Όμορες Υ.Πε. δύνανται να εξυπηρετούνται από το ίδιο Κ.Ε.Φ., μετά από εισήγηση των Διοικήσεων τους και απόφαση του Κε.Σ.Υ.Πε.

3. Ο πληθυσμός ευθύνης, το ωράριο λειτουργίας και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του εκάστοτε Κ.Ε.Φ. ορίζονται με απόφαση του Κε.Σ.Υ.Πε., μετά από εισήγηση του Διοικητή της οικείας Υ.Πε.

Η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...