Home / Featured / Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ΥΑ της Ειδικής Αγωγής. Άτεγκτος ο υπουργός

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ΥΑ της Ειδικής Αγωγής. Άτεγκτος ο υπουργός

Δημοσιεύτηκε: 9:54 μμ Απρίλιος 8th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στην τελική ευθεία για την έκδοση της ΥΑ για την Ειδική Αγωγή, οδεύει το Υπουργείο Παιδεία και όλα δείχνουν ότι δεν θα έχουμε ουσιαστικές αλλαγές στα όσα έχει προτείνει το Υπουργείο Παιδείας για τη μοριοδότηση στην Ειδική Αγωγή όσον αφορά τους αναπληρωτές. Χθες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων που είχε η πολιτική ηγεσία με φορείς των εκπαιδευτικών και επιστημονικές ενώσεις και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα πρέπει να πάρει ΦΕΚ ώστε να ακολουθήσει και η εγκύκλιος των αναπληρωτών αλλά και οι αιτήσεις μάλλον προς τα τέλη του Απριλίου.

Σημειώνουμε ότι εκρεμμεί ακόμα μια  συνάντηση του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής  με την ΕΝΕΛΕΑ τη Μ.Δευτέρα, για την οποία έχει τη διαβεβαίωση του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής ότι η Υ.Α. δεν θα βγει πριν από τη συνάντηση ύστερα από την επισήμανση της ΕΝΕΛΕΑ ότι δεν έχει νόημα αν έχουν βγάλει την υπουργική.

Ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τοποθετήθηκε για το θέμα των αλλαγών τονίζοντας ότι οι ανάγκες για την κάλυψη κενών από τους εκπαιδευτικούς θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και γι αυτό οι εκπαιδευτικοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Ο κ. Κασσιανός πρόσθεσε ότι «το ΥΠΠΕΘ με το αίσθημα της ισονομίας θα αντιμετωπίσει όλο αυτό το θέμα της επιλογής των εκπαιδευτικών».

Ο Κώστας Γαβρόγλου σε χθεσινή συνάντηση με φορείς εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής φάνηκε άτεγκτος ως προς τις αλλαγές στα κριτήρια και τη μοριοδότηση ενώ και αυτός με τη σειρά του επανέλαβε, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και στη Βουλή στη συζήτηση της τροπολογίας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λόγω του μεγάλου αριθμού προσλήψεων.

Σας θυμιζουμε τι είχε δηλώσει ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, γραμμή την οποια ακολούθησε και στη χθεσινή συνάντηση:

«Εμείς αυτό δεν το θεωρούμε δίκαιο, γιατί αποτελεί παραβίαση της αρχής της ισονομίας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Είπαμε, λοιπόν, να ενισχύσουμε με μόρια τους συναδέλφους που έχουν πάρει πτυχίο από αυτά τα δύο τμήματα, ώστε να υπάρχει ένα κριτήριο ισονομίας. Να σας πω και κάτι άλλο; Άδικα έχετε αυτήν τη διαμάχη και δημιουργήθηκε, εν πάση περιπτώσει, αυτή η αίσθηση και χθες εδώ στη Βουλή, όταν όλοι θα προσληφθούν ως αναπληρωτές. Διότι οι ανάγκες είναι τεράστιες. Πέρυσι κάναμε δέκα χιλιάδες προσλήψεις και φέτος θα κάνουμε τον ίδιο αριθμό. Επομένως, όλοι θα προσληφθούν. Ας προσληφθούν, όμως, επιτέλους με κριτήρια ισονομίας σ’ αυτήν τη χώρα».

Το xenesglosses.eu παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώσει άμεσα για όποιες εξελίξεις υπάρχουν.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...