Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 10:21


Home / Featured / Μηχανικοί, αρχιτέκτονες και οικοδόμοι εκτός των άλλων οι Διευθυντές Σχολείων

Μηχανικοί, αρχιτέκτονες και οικοδόμοι εκτός των άλλων οι Διευθυντές Σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 11:07 μμ Απρίλιος 28th, 2017  


Αρ. Πρωτ. 1295 Αθήνα 28/04/2017

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα : Για την καταχώρηση στοιχείων σχετικά με τις κτηριακές υποδομές στο σύστημα myschool

Με το α.π. 140/Υ1/19-4-2017 έγγραφο του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η ηγεσία του Υπουργείου, για μια ακόμη φορά, απευθύνεται στις σχολικές μονάδες ζητώντας τους μέσω του συστήματος του myschool να προχωρήσουν σε έλεγχο ορθότητας και επικαιροποίηση των ήδη καταχωρημένων στοιχείων για τα σχολικά κτήρια.

Είχαμε τονίσει και στο ανάλογο περσινό έγγραφό μας ότι τα στοιχεία που καταχωρούνται και επικαιροποιούνται   απαιτούν  εξειδικευμένες γνώσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και τις ευθύνες που αναλαμβάνει στο πλαίσιο των καθηκόντων του στη σχολική μονάδα.

Είναι αδιανόητη η συνέχιση, και φέτος παρά τις περσινές δικαιολογημένες αντιδράσεις, στάση του Υπουργείου απέναντι στους εκπαιδευτικούς από τους οποίους ζητά να αναλάβουν έργο άσχετο με τα καθήκοντά τους.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να αναθεωρήσει άμεσα την πρακτική του και να φροντίσει μέσα από τις δικές του δομές να έρθει σε επαφή με το συναρμόδιο Υπουργείο  (που θα συντονιστεί με τους Δήμους για το τεχνικό μέρος) ώστε να βρεθούν και να καταχωρηθούν και να επικαιροποιηθούν τα απαραίτητα στοιχεία με την ευθύνη των αρμοδίων που διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και τις τεχνικές υποδομές.

Καλούμε, επίσης, και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους  Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τις Προϊσταμένες των νηπιαγωγείων που έχουν την αρμοδιότητα της καταχώρησης στοιχείων στο myschool να μην καταχωρήσουν κανένα στοιχείο στα σχετικά πεδία αφού είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της επιβεβαίωσης στοιχείων για τα οποία δε διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις καθώς και τη σχετική αρμοδιότητα. Σε αυτήν την κατεύθυνση να απαντήσουν και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που, ενδέχεται, να τους πιέσουν να καταχωρήσουν στοιχεία στα πεδία αυτά.

Σας αποστέλλουμε, ταυτόχρονα και πάλι, σχετική με το θέμα γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. η οποία είχε εκδοθεί για παρόμοια περίπτωση και ενισχύει τη στάση του Δ.Σ. επί του ζητήματος.

Πατήστε 

 για να διαβάσετε τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου για τις κτηριακές υποδομές.

ΔΟΕ

………………………………………….

Σημείωση xenesglosses.eu 

Μετά τα ανωτέρω προτείνουμε στο υπουργείο τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά που σχετίζονται με τις γνώσεις πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων και την στατικότητα των σχολικών κτιρίων  να μοριοδοτούνται ως συναφή και σημαντικά κατά τις διαδικασίες επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων….

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...