Home / HEADER-NEWS / Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύτηκε: 11:02 μμ Απρίλιος 28th, 2017  


Τα Τμήματα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ), Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΠΤΠΕ) και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνουν και λειτουργούν το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Ειδική Αγωγή» ΦΕΚ Ίδρυσης: B 2529 / 17.08.2016.
Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 προβλέπεται η εισαγωγή 40 νέων φοιτητών /τριών.
Φοίτηση
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του μεταπτυχιακού τίτλου είναι 4 εξάμηνα. Για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου απαιτείται επιτυχής εκπλήρωση των υποχρεώσεων σε θεωρητικά μαθήματα, σεμινάρια, εργαστήρια, πρακτικές ασκήσεις, εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας (αν επιλεγεί), όπως αυτά ορίζονται στον Οδηγό και κανονισμό σπουδών.
Στα δύο πρώτα εξάμηνα προσφέρονται υποχρεωτικά μαθήματα κορμού ενώ στα δύο τελευταία εξάμηνα οι συμμετέχοντες επιλέγουν μαθήματα, συμμετέχουν σε πρακτική άσκηση, κι εκπονούν τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία, εφόσον επιλέξουν. Η παρακολούθηση των μαθημάτων, πρακτικών ασκήσεων και εργαστηρίων είναι υποχρεωτική. Τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα στις εγκαταστάσεις του ΠΚ στο Ρέθυμνο.
Οι φοιτητές φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των δαπανών καταβάλλοντας το συνολικό ποσό των 3000 € κατανεμημένο σε 4 ισόποσες δόσεις (750 € για κάθε εξάμηνο φοίτησης, τα οποία καταβάλλονται στην έναρξη κάθε εξαμήνου). Σε περίπτωση διακοπής της φοίτησης ή αποτυχίας ολοκλήρωσης των σπουδών,τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.
Επιτυχόντες φοιτητές που αδυνατούν να καταβάλουν τα συγκεκριμένα δίδακτρα, έχουν τη δυνατότητα με βάση τεκμηριωμένα στοιχεία για τα εισοδήματα τους να ενισχυθούν με υποτροφίες από το ΠΜΣ.
Επιλογή Μεταπτυχιακών Φοιτητών
1. Δικαίωμα Υποψηφιότητας
Στο Δ.Π.Μ.Σ. Ειδική Αγωγή θα γίνουν δεκτοί 40 πτυχιούχοι:
α) Παιδαγωγικών Τμημάτων, Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Τμημάτων Ψυχολογίας, Τμημάτων Κοινωνιολογίας, του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Τμημάτων Ιατρικής Α.Ε.Ι της ημεδαπής ή αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων της αλλοδαπής.
β) Τμημάτων Βρεφονηπιοκομίας, Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας και Τμημάτων Λογοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχων Τμημάτων Τ.Ε.Ι. της αλλοδαπής
γ)Άλλων Τμημάτων Α.Ε.Ι. ή Τμημάτων Τ.Ε.Ι. με πτυχίο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της υπό προκήρυξη ειδικότητας.
Οι τίτλοι σπουδών που έχουν αποκτηθεί σε Α.Ε.Ι. εξωτερικού πρέπει να έχουν αναγνωρισθεί από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ή ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ως τίτλοι ισότιμοι με εκείνους που χορηγούν τα ελληνικά Α.Ε.Ι.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι πρέπει να αποστείλουν από τις 15/5/2017 έως και τις  2/6/2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση eidikiagogi@edc.uoc.gr ηλεκτρονικό φάκελο  υποψηφιότητας που θα αποτελείται από ένα ενιαίο αρχείο PDF με τα παρακάτω  δικαιολογητικά
Περισσότερα στην προκήρυξη:
 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...