Home / HEADER-NEWS / Μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς χωρίς εξετάσεις για την επιλογή

Μεταπτυχιακό που ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς χωρίς εξετάσεις για την επιλογή

Δημοσιεύτηκε: 4:54 μμ Απρίλιος 13th, 2017  


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει από το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση των ΤΠΕ (e-Learning)» και το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στις «Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση  με τη χρήση των ΤΠΕ (e-Learning)» ,

Το ΠΜΣ προσφέρεται στην Ελληνική γλώσσα και παρέχει πέραν του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ), πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, ισοδύναμη της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) βάσει του Ν. 2525/1997, αρθ. 6, παρ. 4 και του υπ’ αρίθμ. 6780/Β7/20-1-2006 εγγράφου του ΥΠΕΠΘ.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση των ΤΠΕ (e-Learning)» κατ’ ανώτατο όριο 40 μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες.

  1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΜΣ

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η έρευνα και η επαγγελματική ανάπτυξη – εξειδίκευση στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το ΠΜΣ στοχεύει στην παροχή σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων υψηλού επιπέδου στο γνωστικό αντικείμενο της παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (e-Learning) με έμφαση στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της καινοτομίας και στην προετοιμασία επιστημόνων για σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις βασικές κατευθύνσεις:

  1. i) στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μαθησιακών περιβαλλόντων στο διαδίκτυο, τόσο στο επίπεδο σχολικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας) όσο και στο επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πεδίο της επιμόρφωσης εκπαιδευτικών  και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης,
  2. ii) στις βασικές λειτουργίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στις σχέσεις της με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς,

iii) στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ψηφιακού διαδραστικού υλικού  με βάση τις αρχές και τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Έτσι, οι απόφοιτοι του ΠΜΣ θα μπορούν:

– Να προωθήσουν τη σύγχρονη έρευνα στον τομέα της ΕξΑΕ με τη χρήση των ΤΠΕ.

– Να σχεδιάζουν και να υλοποιούν περιβάλλοντα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο διαδίκτυο για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης  (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια).

– Να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό με τη βοήθεια των προηγμένων μαθησιακών τεχνολογιών διαδικτύου και σύμφωνα με τις αρχές και τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

– Να σχεδιάζουν και να υλοποιούν καινοτόμες δράσεις σχολικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τόσο αυτοδύναμης όσο και συμπληρωματικής, με τη χρήση των ΤΠΕ σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

– Να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση των ΤΠΕ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

– Να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τη χρήση των ΤΠΕ στο πεδίο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

– Να απασχοληθούν σε ανάλογες θέσεις που απαιτούν υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του γνωστικού αντικειμένου.

– Να προετοιμαστούν για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

-Να προετοιμαστούν για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε ερευνητικά ιδρύματα και στον παραγωγικό τομέα.

-Να διδάσκουν σε υψηλού επιπέδου σεμινάρια στο γνωστικό αντικείμενο της ΕξΑΕ με τη χρήση των ΤΠΕ.

 

 

  1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΜΔΕ

 

Η  χρονική  διάρκεια  για  την  απονομή  του  ΜΔΕ  είναι  τρία  (3)  εξάμηνα. Στα δύο πρώτα εξάμηνα προσφέρονται τα απαιτούμενα μαθήματα ενώ το  τελευταίο  εξάμηνο διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Δεν παρέχεται στους ΜΦ η δυνατότητα μερικής φοίτησης.

 

Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτείται:

α) η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση σε έξι (6) μαθήματα (60 ECTS).

Τα μαθήματα προσφέρονται στο α΄  και  β΄  εξάμηνο σπουδών.  Για  την  επιτυχή  ολοκλήρωση  κάθε  εξαμηνιαίου  μαθήματος  απαιτούνται  δεκατρία  (13)  τρίωρα.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εξαμήνων θεωρείται υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων καθώς και κάθε άλλου είδους εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΠΜΣ.

 β)  η  εκπόνηση  μεταπτυχιακής διπλωματικής  εργασίας (30 ECTS).

Ο Μεταπτυχιακός Φοιτητής εκπονεί τη Διπλωματική Εργασία στο γ΄εξάμηνο σπουδών σύμφωνα με τις προϋποθέσεις  του Εσωτερικού  Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΜΣ.

 

Το πρόγραμμα σπουδών υλοποιείται με δια ζώσης διδασκαλίες που απαιτούν φυσική παρουσία στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Οι διδασκαλίες διαρθρώνονται σε θεματικούς κύκλους με την αξιοποίηση  μη  εργάσιμων  ημερών,  ώστε  να  μπορούν   να  εξυπηρετηθούν  και   Μεταπτυχιακοί Φοιτητές οι οποίοι έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

 

 

 

  1. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής:

(Α’ εξάμηνο)

Κωδικός Τίτλος Μαθήματος ECTS
Α1

 

Εισαγωγή στην Ανοιχτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση 10
Α2:  Σχεδιασμός και Ανάπτυξη  Εκπαιδευτικού Υλικού με τη μέθοδο της ΕξΑΕ 10
Α3: Μεθοδολογία Έρευνας  Ι 10
Σύνολο ECTS   30

(Β’ εξάμηνο)

Κωδικός Τίτλος Μαθήματος ECTS
Β1

 

Προηγμένες Μαθησιακές Τεχνολογίες Διαδικτύου στην ΕξΑΕ 10
Β2 Σχεδιασμός  Περιβαλλόντων ΕΞΑΕ στο Διαδίκτυο 10
Β3 Μεθοδολογία Έρευνας  IΙ και εκπόνησης διπλωματικής εργασίας 10
Σύνολο ECTS   30

(Γ’ εξάμηνο)

Κωδικός Τίτλος ECTS
ΔΕ

 

Διπλωματική Εργασία 30

 

  1. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ

 

Για  την  παρακολούθηση  του  ΠΜΣ  προβλέπεται  καταβολή συνολικού ποσού   ύψους  2.000  €,  τα  οποία καταβάλλονται σε 4 δόσεις ως εξής:

Εντός 10 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  και για την εγγραφή στο πρόγραμμα οι φοιτητές/ήτριες καταβάλλουν το ποσό των 500 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 1.500 € καταβάλλεται κατανεμημένο σε 3 ισόποσες δόσεις (500 € ανά εξάμηνο) κατά την πρώτη εβδομάδα του κάθε εξαμήνου του προγράμματος σπουδών. Σε περίπτωση διακοπής της φοίτησης ή αποτυχίας ολοκλήρωσης των σπουδών, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

 

Χορηγούνται υποτροφίες με βάση κοινωνικά κριτήρια και οικονομικά κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν με απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος με βάση την σχετική απόφαση της 466ης Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Παροχές Μεταπτυχιακών Φοιτητών

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσα από το Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας, υποστηρίζει και προωθεί δράσεις στήριξης των μεταπτυχιακών φοιτητών, όπως:

-Ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο)

– Υγειονομική Περίθαλψη

– Σίτιση και Στέγαση

Αναλυτικές πληροφορίες και προϋποθέσεις:  www.merimna.uoc.gr

 

 

 

  1. ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 

5.1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να διαθέτουν:

α. Τίτλο Σπουδών  ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Οι κάτοχοι τίτλου ιδρυμάτων της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΔΟΑΤΑΠ.

β. Αποδεικτικό καλής γνώσης της Αγγλικής  Γλώσσας,  επιπέδου τουλάχιστον B2

(Αναλυτικές πληροφορίες δείτε στο Παράρτημα1).

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις (5.1.α και 5.1.β) θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να συνεκτιμηθούν τα ειδικά τους προσόντα.

 

 

5.2. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Για   την   επιλογή   των υποψηφίων που θα εισαχθούν στο   ΠΜΣ, θα συνεκτιμηθούν:

α. Τα ειδικά προσόντα τους,  με  βάση τα μοριοδοτούμενα κριτήρια επιλογής,  όπως αυτά προκύπτουν από τα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν. Η αξιολόγηση των ειδικών προσόντων γίνεται σε κλίμακα από 0 μέχρι 70 και κάθε υποψήφιος πιστώνεται με τα αντίστοιχα μόρια όπως αυτά αποτυπώνονται στον πίνακα 1.

β. Η αξιολόγηση κατά τη διάρκεια της προφορικής συνέντευξης γίνεται σε κλίμακα από 0 μέχρι 30 και κάθε υποψήφιος πιστώνεται με τα αντίστοιχα μόρια, όπως αυτά αποτυπώνονται στον πίνακα 1.

 

Τα Κριτήρια αξιολόγησης εισακτέων έχουν ως εξής:

 

Κριτήρια αξιολόγησης εισακτέων:  Σύνολο Μορίων 100
ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ Μόρια:70
Περιγραφή Μόρια
Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών

(Λαμβάνει τόσες μονάδες όσες και ο βαθμός του πτυχίου του, με ανώτατο όριο τις 10)

10
Αριθμός προπτυχιακών μαθημάτων σχετικών με «ΤΠΕ και εκπαίδευση»

(Κάθε μάθημα σχετικό με «ΤΠΕ και εκπαίδευση» λαμβάνει 1 μονάδα, με ανώτατο όριο τις 10 μονάδες )

10
Εκπόνηση πτυχιακής εργασίας σχετικής

(ή μη) με «ΤΠΕ και εκπαίδευση»

Μη εκπόνηση = 0 μονάδες

Μη σχετική εργασία = 2 μονάδες

Σχετική εργασία = 5 μονάδες

5
Γνώση Αγγλικής σε επίπεδο Γ1 (C1) και άνω

(Αναλυτικές πληροφορίες δείτε στο Παράρτημα1).

5
Δημοσιεύσεις  σχετικές με «ΤΠΕ και εκπαίδευση»

(1 μονάδα ανά δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά ή ανακοίνωση σε  πρακτικά συνεδρίων με κρίση από επιστημονική επιτροπή με ανώτατο όριο τις 5)

5
Συμμετοχές σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια

(Για κάθε 100 ώρες επιμορφωτικών σεμιναρίων 1 μονάδα, με ανώτατο όριο  τις 1000 ώρες)

10
Συμμετοχές ως σύνεδρος σε Πανελλήνια/Διεθνή Συνέδρια/ Ημερίδες

(Για κάθε συμμετοχή 0,5 μονάδα, με ανώτατο όριο τις 10 συμμετοχές)

5
Βραβεύσεις, διακρίσεις,  αριστείες ΥΠΕΘ για συμμετοχές σε καινοτομικά εκπαιδευτικά προγράμματα εθνικά/ ευρωπαϊκά, εκπαιδευτικές δραστηριότητες,

-καλές πρακτικές ως εκπαιδευτικός

(Για κάθε βράβευση / συμμετοχή/καλή πρακτική  1 μονάδα, με ανώτατο όριο τις 10 συμμετοχές)

10
Επαγγελματική εμπειρία – προϋπηρεσία σχετική με το αντικείμενο του ΠΜΣ θεωρείται η εμπειρία που έχουν οι υποψήφιοι ως εκπαιδευτικοί ή ως στελέχη δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών/εταιρειών

(Κάθε χρόνος προϋπηρεσίας αντιστοιχεί σε 1 μονάδα, με ανώτατο όριο τα 5 χρόνια)

5
Άλλο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σχετικό ή μη με τις ΤΠΕ στην εκπαίδευση

Καθόλου: 0 μονάδες

Μη σχετικό: 1 μονάδα

Σχετικό: 2.5 Μονάδες

2.5
Δίπλωμα Διετούς Μετεκπαίδευσης

(Διδασκαλείο Νηπιαγωγών, Δημοτικής Εκπαίδευσης)

2.5
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ  

Μόρια 30

Περιγραφή Μόρια
Αιτιολόγηση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ΠΜΣ 10
Υποστήριξη της πτυχιακής εργασίας ή καλής εκπαιδευτικής πρακτικής  ή άλλης ερευνητικής δραστηριότητας 10
Διάγνωση ικανοτήτων επικοινωνίας 10

Πίνακας 1: Κριτήρια Αξιολόγησης Εισακτέων

 

5.3 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

  1. Η επιλογή των  εισακτέων  στο  ΠΜΣ  γίνεται  από  την  Επιτροπή  Επιλογής  Μεταπτυχιακών Φοιτητών (EE), η οποία  αποτελείται από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος και έχει συγκροτηθεί με απόφαση της ΓΣΕΣ. Η ΕΕ θα συνεκτιμήσει (σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3685/2008) α) τα ειδικά προσόντα των υποψηφίων, όπως προκύπτουν από την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας και β) την αξιολόγησή τους κατά τη διάρκεια της προφορικής συνέντευξης.

 

  1. Η διαδικασία επιλογής διενεργείται σε τρία στάδια:

Α΄ στάδιο – Έλεγχος προϋποθέσεων

Β΄ στάδιο – Αξιολόγηση ειδικών προσόντων

Γ΄ στάδιο – Συνέντευξη

– Α΄ στάδιο − Έλεγχος προϋποθέσεων: Κατά το στάδιο αυτό η ΕΕ ελέγχει τις απαιτούμενες από την παρούσα πρόσκληση προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων [5.1.α, 5.1.β] βάσει των υποβληθέντων δικαιολογητικών και αποκλείει από την περαιτέρω διαδικασία όσους δεν τα διαθέτουν.

-Β΄ στάδιο − Αξιολόγηση ειδικών προσόντων: Κατά το στάδιο αυτό η ΕΕ αξιολογεί τους υποψηφίους βάσει των κριτηρίων επιλογής, βαθμολογώντας με τα αντίστοιχα μόρια, όπως αυτά αποτυπώνονται στον Πίνακα 1.

-Γ΄ στάδιο – Συνέντευξη: Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού υποψηφίων, στην συνέντευξη θα κληθούν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι με βάση την αξιολόγηση των ειδικών προσόντων (Β’ στάδιο). Οι υποψήφιοι που θα κληθούν για συνέντευξη δεν μπορούν να υπερβαίνουν το διπλάσιο του αριθμού εισακτέων (80).

 

  1. Η ΕΕ θα καταρτίσει προσωρινό πίνακα βαθμολογικής κατάταξης των επιτυχόντων και των επιλαχόντων, η σειρά κατάταξης των οποίων θα καθοριστεί από τη βαθμολογία που θα προκύψει από το άθροισμα των μορίων που έλαβε ο κάθε υποψήφιος στο Β και Γ στάδιο.  Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα γίνει κλήρωση από την ΕΕ σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

  1. Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά τα μόρια που έλαβαν και την αξιολογική σειρά που κατέλαβαν.

 

  1. Τυχόν ενστάσεις οι οποίες πρέπει να είναι επώνυμες και πλήρως αιτιολογημένες, υποβάλλονται στην αποκλειστική προθεσμία 10 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της ενημέρωσης των υποψηφίων.

 

  1. Οι αιτιολογημένες ενστάσεις υποβάλλονται ιδιοχείρως ή αποστέλλονται με εταιρεία ταχυμεταφορών, εντός σφραγισμένου φακέλου, στη διεύθυνση Πανεπιστήμιο Κρήτης – Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. , Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, 74100 Ρέθυμνο, υπόψη της ΕΕ του ΜΠΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ – ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ (e-Learning)»

 

  1. Τυχόν ενστάσεις κρίνονται τελεσίδικα από την ΕΕ του ΠΜΣ, η οποία ενημερώνει σχετικά τη ΓΣΕΣ.

 

  1. Ο οριστικός πίνακας κατάταξης επικυρώνεται από τη ΓΣΕΣ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

  1. Οι επιτυχόντες ενημερώνονται με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εντός 10 ημερολογιακών ημερών σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν.

 

  1. Όσοι επιτυχόντες/ούσες δεν εγγραφούν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους, και θα κληθούν να αναπληρώσουν τις κενές θέσεις, οι επιλαχόντες βάσει του οριστικού πίνακα κατάταξης.

 

 

  1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

 

Για  να  γίνει  δεκτή  η  υποψηφιότητά  τους,  οι  υποψήφιοι  πρέπει  να  ακολουθήσουν  την  παρακάτω  διαδικασία:

Α. Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στο www.edivea.org

 

 

 

 

 

α/α Περιγραφή  
1. Εκτυπωμένο και υπογεγραμμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητας που θα υποβληθεί στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ, η οποία θα εμπεριέχει υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου ότι

α) «μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της υποχρεωτικής φοίτησης του ΠΜΣ και ότι αναλαμβάνει το κόστος των σπουδών για όλη τη διάρκεια της φοίτησης του και

β) «τα στοιχεία που δήλωσε και τα δικαιολογητικά που κατέθεσε είναι αληθινά γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου».

Υποχρεωτικό
2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας. Υποχρεωτικό
3. Αντίγραφο πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

-Αν ο τίτλος σπουδών έχει χορηγηθεί από ίδρυμα του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθεί και η σχετική βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΣΤΑ ή ΔΟΑΤΑΠ.

– Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά δεν έχει γίνει η τελετή ορκωμοσίας, οφείλει να προσκομίσει βεβαίωση από τη γραμματεία του αντίστοιχου τμήματος.

 

Υποχρεωτικό
4. Αντίγραφο πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας βασικού τίτλου σπουδών, στην οποία να αναγράφεται και ο βαθμός του πτυχίου. Υποχρεωτικό
5. Αντίγραφο αποδεικτικού ξένης γλώσσας (Αγγλικής) επιπέδου τουλάχιστον Β2 (καλή γνώση).

Για τα πιστοποιητικά που γίνονται δεκτά δείτε στο Παράρτημα.

Υποχρεωτικό
6. Αναλυτικό Βιογραφικό σημείωμα Υποχρεωτικό
7. Αντίγραφο της πτυχιακής εργασίας ή καλής εκπαιδευτικής πρακτικής  ή άλλης ερευνητικής δραστηριότητας την οποία θα υποστηρίξει ο υποψήφιος στην προφορική συνέντευξη Εάν Υπάρχει
8. Αντίγραφο αποδεικτικού ξένης γλώσσας (Αγγλικής) επιπέδου C1 Εάν Υπάρχει
9. Αντίγραφο τίτλου Διδασκαλείου εκπαίδευσης

(Νηπιαγωγών, Δημοτικής Εκπαίδευσης)

Εάν Υπάρχει
10. Αντίγραφο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Πανεπιστημίων. Αν ο τίτλος σπουδών έχει χορηγηθεί από ίδρυμα του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθεί και η σχετική βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΣΤΑ ή ΔΟΑΤΑΠ. Εάν Υπάρχει

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Τίτλοι,  πιστοποιητικά  και  βεβαιώσεις  με  ξενόγλωσσο  κείμενο  πρέπει  να  είναι  επικυρωμένοι  και επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα (βλ. στο Παράρτημα)

 

  1. Σημαντικές ημερομηνίες

 

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων: 5 Ιουνίου – 9  Ιουλίου 2017
Ενημέρωση επικρατέστερων  υποψηφίων Έως 23 Ιουλίου 2017
Προφορική Συνέντευξη :

Η συνέντευξη θα γίνει στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α  [1ος όροφος πάνω από την Γραμματεία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε.]

29 και 30  Ιουλίου 2017
Ανακοίνωση Προσωρινού Πίνακα  (επιτυχόντων και επιλαχόντων) : Σεπτέμβριος 2017
Επικύρωση Οριστικού Πίνακα (επιτυχόντων και επιλαχόντων):

Ολοκλήρωση εγγραφών

Οκτώβριος 2017
Έναρξη Μαθημάτων Νοέμβριος / Δεκέμβριος 2017

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΠΜΣ,  Κτίριο Γ1, Α’ όροφος, Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. – Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΚ 74100, Ρέθυμνο καθώς και να επικοινωνούν στο e-mail: info@courses.epimorfosi.org.gr

 

Αναλυτικές Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: www.edivea.org

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...