Home / Featured / Mεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα δέχεται αιτήσεις έως 20/4

Mεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα δέχεται αιτήσεις έως 20/4

Δημοσιεύτηκε: 1:28 μμ Απρίλιος 19th, 2017  


Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προκηρύσσει, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, δέκα (10) θέσεις φοίτησης στο κοινό ελληνογαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) ∆ιδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών το οποίο οδηγεί σε κοινό Μεταπτυχιακό ∆ίπλωμα Ειδίκευσης (Μ∆Ε Master 2).

Η γενικευμένη μετανάστευση πληθυσμών, από και προς τα ευρωπαϊκά κράτη, διαμόρφωσε ένα νέο σχολικό πληθυσμό, με χαρακτηριστικά γλωσσικής και πολιτισμικής πολυμορφίας. Η σημαντική αυτή αλλαγή προκάλεσε τον επαναπροσδιορισμό των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων. Οι αλλαγές αυτές παρατηρούνται όχι μόνο στην Ελλάδα και τη Γαλλία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δέχτηκαν σημαντικό αριθμό μαθητών.

Στόχος του ΠΜΣ είναι η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στη διαχείριση και αξιοποίηση της γλωσσικής και πολιτισμικής ποικιλίας των σχολικών πληθυσμών, εστιάζοντας στη διαπολιτισμική διάσταση της διδασκαλίας των γλωσσών.

Το συγκεκριμένο ΠΜΣ απονέμει Μ∆Ε που αναγνωρίζεται, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα, είναι μονοετούς διάρκειας και χωρίς δίδακτρα.

Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου διεξάγονται στο Πανεπιστήμιο της Angers , ενώ του δευτέρου εξαμήνου, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γλώσσα εργασίας του προγράμματος είναι η Γαλλική.

Δικαιούχοι

Δικαίουχοι είναι όσοι είναι πτυχιούχοι ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων Τμημάτων Φιλολογίας Α.Ε.Ι…Για τους υποψηφίους, που δεν είναι απόφοιτοι τμημάτων γαλλ ικής γλώσσας και φιλολογίας, θα ζητηθεί πιστοποίηση επιπέδου C2 στη Γαλλική.
Αιτήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση έχουμε παράταση των αιτήσεων έως 20/4. Συγκεκριμένα οι φάκελοι   υποψηφιοτήτων θα πρέπει να κατατεθούν έως και τις 20/4/2017 στη Γραμματεία του Τμήματος  Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (κ.Χριστίνα Πραγιάννη, τηλ. 210-7277793,chprag@frl.uoa.gr), Πανεπιστημιούπολη, 15703 Ιλίσια, Αθήνα, γραφείο 410, (Δευτέρα, Τετάρτη,Παρασκευή, 11.00-14.00) ή να αποσταλούν εμπρόθεσμα στη Γραμματεία (με συστημένη επιστολή).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΔΩΡΕΑΝ ΜΠΣ

Άλλες πληροφορίες

Το κοινό Ελληνογαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ με το Πανεπιστήμιο της Angers, Faculté des Lettres, Langues et Sciences humaines

Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη:

εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών

είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών το οποίο οδηγεί στην απόκτηση κοινού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ Master 2).

Φυσιογνωμία και στόχοι του ΠΜΣ

Τα εκπαιδευτικά συστήματα γνωρίζουν σήμερα σημαντικές αλλαγές που οφείλονται, μεταξύ άλλων, στις μεταναστευτικές κινήσεις και στη διεθνοποίηση της εκπαίδευσης. Οι αλλαγές αυτές παρατηρούνται όχι μόνο στην Ελλάδα και τη Γαλλία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες των οποίων τα εκπαιδευτικά συστήματα δέχονται σημαντικό αριθμό μαθητών ως αποτέλεσμα της μετανάστευσης (ενδο- ή εξω-ευρωπαϊκής). Ο σχολικός πληθυσμός αποκτά έτσι νέο πρόσωπο, που χαρακτηρίζεται από γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα.

Στόχος του ΠΜΣ είναι η κατάρτιση των εκπαιδευτικών στη διαχείριση και αξιοποίηση της γλωσσικής και πολιτισμικής ποικιλίας των σχολικών πληθυσμών, εστιάζοντας στη διαπολιτισμική διάσταση της διδασκαλίας των γλωσσών.

Απευθύνεται σε διδάσκοντες και μελλοντικούς διδάσκοντες ξένων γλωσσών στην Ευρώπη.

Τόπος διεξαγωγής:

  • Angers, Γαλλία (χειμερινό εξάμηνο)
  • Αθήνα (εαρινό εξάμηνο)

Δίδακτρα: δεν προβλέπονται

Διάρκεια σπουδών: ένα έτος

Υποψήφιοι φοιτητές: πτυχιούχοι ελληνόγλωσσων και ξενόγλωσσων Τμημάτων Φιλολογίας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Οι υποψήφιοι που δεν είναι απόφοιτοι Τμημάτων Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας πρέπει να έχουν πιστοποιημένη γλωσσομάθεια επιπέδου C2 στη Γαλλική.

Τρόπος επιλογής υποψηφίων: βάσει γραπτής εξέτασης και φακέλου υποψηφιότητας.

Αριθμός υποψηφίων: έως 10 ανά ακαδημαϊκό έτος.

Εrasmus+: Δυνατότητα συμμετοχής των φοιτητών στο πρόγραμμα ανταλλαγών Erasmus+.

Τίτλος σπουδών: κοινό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ Master 2), το οποίο αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και στη Γαλλία.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...