Λιγότερα μαθήματα θα δίνουν στις ενδοσχολικές στο Λύκειο οι μαθητές;

Δημοσιεύτηκε:

8:47 μμ Απρίλιος 20th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αλλαγές θα έχουμε από το νέο σχολικό έτος στο Λύκειο, αλλαγές που θα έχουν ως στόχο σταδιακά να οδηγηθούμε σε ένα νέο σύστημα εισαγωγής που θα στηρίζεται στο απολυτήριο. Ήδη ο Κώστας Γαβρόγλου έχει ανακοινώσει ότι μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναμόρφωση του Λυκείου.

Όπως είναι γνωστό θα (ανα)συγκροτηθούν οι τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου που προοδευτικά έχουν ακυρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες.  Η (ανα)συγκρότηση του Λυκείου θα γίνει με την ριζική μείωση μαθημάτων, περισσότερες ώρες ανά μάθημα, περισσότερες επιλογές μαθημάτων.

Ωστόσο πέρα από τις αλλαγές που έχουν να κάνουν με μαθήματα και ώρες διδασκαλίας, εξετάζεται και η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Λύκειο στη φιλοσοφία του Γυμνασίου. Θυμίζουμε ότι στο Γυμνάσιο οι μαθητές δίνουν ενδοσχολικές σε 4 μόνο μαθήματα, κατεύθυνση που όπως πληροφορούμαστε επιθυμούν ιθύνοντες του ΥΠΠΕΘ να ακολουθηθεί και στο Λύκειο. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί ο χρόνος διάρκειας του διδακτικού έτους ενώ παράλληλα θα διευκολυνθεί το Υπουργείο και στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΡΘΡΑ:

Share
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Μόλις 287 εκπαιδευτικοί θα χρειαστούν ως μόνιμοι στην Κύπρο έως το 2020 (πίνακες ανά ειδικότητα)
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Όλη η πληροφόρηση για την ηλεκτρονική αίτηση για τους αναπληρωτές (αναλυτικά για κάθε σημαντικό σημείο)

Το xenesglosses.eu πρώτο ανακοίνωσε την Τετάρτη το πρωί στις 09.00 ότι το ...