Τελευταία Νέα

Saturday, 01/20/18, 21:33Λιγότερα μαθήματα θα δίνουν στις ενδοσχολικές στο Λύκειο οι μαθητές;

Δημοσιεύτηκε:

8:47 μμ Απρίλιος 20th, 2017

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Αλλαγές θα έχουμε από το νέο σχολικό έτος στο Λύκειο, αλλαγές που θα έχουν ως στόχο σταδιακά να οδηγηθούμε σε ένα νέο σύστημα εισαγωγής που θα στηρίζεται στο απολυτήριο. Ήδη ο Κώστας Γαβρόγλου έχει ανακοινώσει ότι μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναμόρφωση του Λυκείου.

Όπως είναι γνωστό θα (ανα)συγκροτηθούν οι τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου που προοδευτικά έχουν ακυρωθεί τις τελευταίες δεκαετίες.  Η (ανα)συγκρότηση του Λυκείου θα γίνει με την ριζική μείωση μαθημάτων, περισσότερες ώρες ανά μάθημα, περισσότερες επιλογές μαθημάτων.

Ωστόσο πέρα από τις αλλαγές που έχουν να κάνουν με μαθήματα και ώρες διδασκαλίας, εξετάζεται και η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Λύκειο στη φιλοσοφία του Γυμνασίου. Θυμίζουμε ότι στο Γυμνάσιο οι μαθητές δίνουν ενδοσχολικές σε 4 μόνο μαθήματα, κατεύθυνση που όπως πληροφορούμαστε επιθυμούν ιθύνοντες του ΥΠΠΕΘ να ακολουθηθεί και στο Λύκειο. Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί ο χρόνος διάρκειας του διδακτικού έτους ενώ παράλληλα θα διευκολυνθεί το Υπουργείο και στη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Το αυτοδιοίκητο εξασφαλίζει τον επιστημονικό διάλογο χωρίς αφορισμούς
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Διαφορετικό τρόπο εισαγωγής» στα Πανεπιστήμια προαναγγέλλει ο Κώστας Γαβρόγλου

“Θα υπάρξει βαθμιαία κατάργηση του κλειστού αριθμού των εισακτέων σε διάφορα Τμήματα, ...

Μοιράσου!